Når vi skal finde på noget mad som er både nemt og lækkert ender vi ofte i det asiatiske køkken. Der findes så mange simple retter med udsøgte smage, som ikke kræver hverken lange lister af ingredienser eller komplekse fremgangsmåder.
I dag blev det til disse ultra nemme og hurtige japanske kødboller toppet med teriyakisauce, sesamfrø og forårsløg. Der er to slags kød samt forårsløg, ingefær og soya i kødbollerne, som giver dem masser af saft og god smag.
Kødbollerne kan bruges til virkelig meget forskelligt: smid en tandstik i som på billedet og brug dem til snack eller forret, server et fad kødboller med lynstegte grøntsager til hovedret eller kom dem i en nuddelsalat til din frokost.
Du kan nemt lave dobbelt- eller endda tredobbelt portion af denne opskrift og gemme dem i fryseren til en af de der dage hvor det bare er nemmere lige at hive noget op.
Japanske kødboller
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
Kødboller:
- 450 g hakket oksekød
- 250 g hakket svinekød
- 1 æg
- 2 fed hvidløg
- 4 forårsløg
- 2 spsk soya sauce
- 50 g panko rasp*
- 1 spsk fintrevet ingefær
Topping:
- 2 tsk majsstivelse
- 1/2 dl vand
- 3 dl teriyaki sauce
- 1 forårsløg
- 3 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde
Kødboller:
- Kom hakket oksekød, hakket svinekød og æg i en stor skål. Pres hvidløggene og tilsæt det til skålen. Skyl forårsløget, hak det fint og tilsæt det til skålen. Tilsæt teriyaki sauce, panko rasp og fintrevet ingefær til skålen. Ælt indholdet af skålen sammen til en fars og form små kødboller, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kødbollerne ved 200 grader (alm. ovn) i 20 minutter.
Topping:
- Lav topping imens kødbollerne bager. Rør majsstivelsen ud i vandet i en lille skål. Kom det i en lille gryde sammen med teriyaki saucen. Lad saucen koge op til det tyknes og fjern det fra varmen.
- Skyl forårsløget og hak det fint.
- Når kødbollerne er færdige rulles de i hhv. teriyakisauce, forårsløg og sesamfrø.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
3 kommentarer
hejsa jeg kan se at der står man skal bruge soya sauce, men der står ikke nogle steder i opskriften hvor henne man skal bruge det ?
Hej kan man servere dem kolde? på forhånd tak
Hej Masja
Ja det kan man godt 🙂