Engelsk shortbread

Shortbread småkage opskrift fra Bageglad

Shortbread er en virkelig nem og sindssygt lækker og sprød småkage, som stammer fra Skotland. Den minder mig om hyggelige weekendture til London for at besøge min mand, som har arbejdet derovre i en periode, hvor jeg plejer at købe dem i fine små æsker hos butikken Fortnum & Mason.

Nu er min mand heldigvis tilbage i København i hverdagene igen, men jeg kan ikke undvære mit shortbread – især ikke her i julen! Så jeg gik i gang med at eksperimentere med den perfekte shortbread opskrift og det tog mig ikke længe at komme frem til, at det er denne!

Shortbread opskrift

Shortbread skal være sprøde og en anelse smuldrende, når man bider i dem. Det opnås ved at have det rigtige forhold mellem smør og mel.

Dejen skal være kølig når den rulles og skæres, for at opnå en pæn form på småkagen. Et fif til at opnå helt lige småkager er, at bruge en pizzaskærer til at rulle gennem og skære dejen.

Prik huller i småkagerne med en gaffel. Dette sikrer en ensartet bagning og giver det karakteristiske mønster man kender fra shortbread.

Skære shortbreadBage shortbread

Opbevar dine shortbread i en lufttæt kagedåse eller plastikboks og de vil holde sig lækre og sprøde i flere dage – hvis I kan holde fingrene fra dem så længe! Jeg synes personligt de er lidt vanedannende.

Engelsk shortbread opskrift

Shortbread småkage opskrift fra Bageglad

Engelsk shortbread

Ret: Dessert
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 35 -40 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Lækre og sprøde engelsk shortbread som har den karakteristiske smuldren, når man bider i dem. En superlækker og rigtig nem småkage til juletiden.

Ingredienser

 • 75 g flormelis
 • 230 g blødt smør
 • 300 g mel
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk salt

Fremgangsmåde

 • Pisk flormelis og smør sammen med en elpisker, på røremaskine eller i hånden med et piskeris, til det er lyst og luftigt.
 • Rør mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt ad gangen imens der røres med en grydeske. Til sidst bliver det til smulder.
 • Ælt den smuldrede dej sammen til en kugle. Varmen fra dine hænder hjælper til, at dejen kan formes til en kugle. Pak dejkuglen ind i plastikfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.
 • Tag dejen ud af køleskabet og fjern plastikfilmen. Del dejen i to.
 • Rul den ene halvdel af dejen flad med en kagerulle til den er cirka 5-7 mm tyk. Skær shortbread ud i den ønskede størrelse. Læg dine shortbread på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med den anden del af dejen.
 • Prik dine shortbread med en gaffel for at sikre ensartet bagning. Bag dine shortbread ved 180 grader (alm. ovn) i 20-22 minutter, til de er svagt gyldne. Flyt dem fra bagepladen over på en bagerist til afkøling, så bunden forbliver sprød.

Noter

Opbevar dine shortbread i en lufttæt kagedåse eller plastikboks.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
9. december 2018 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven