Som barn var jeg helt vild med hindbærsnitter. Masser af glasur og farvestrålende krymmel – what’s not to like? Og vores 4-årige Maya er lige så begejstret for dem, som jeg selv var i den alder. Så jeg besluttede mig for at lave en juleversion til hende! De her juletræ hindbærsnitter er supernemme, smager langt bedre end dem fra bageren, og er virkelig hyggelige at lave. Så konklusionen må være, at hindbærsnitter altså ikke kun er for børn!
Om mine juletræ hindbærsnitter
Hindbærsnitter består i bund og grund bare af to vaniljebunde med hindbærmarmelade imellem – pyntet med masser af glasur og krymmel. Til mine hindbærsnitter har jeg brugt en vaniljemørdej tilsat lidt bagepulver for at give bundene lidt fylde, så de er helt sprøde udenpå og en anelse bløde i midten. Det giver det perfekte bid til bundene. Jeg har udstukket bundene med en juletræ udstikker, for at give det søde julede udtryk.
Som fyld har jeg brugt hjemmelavet hindbærmarmelade, men man kan naturligvis også bare købe hindbærmarmelade – bare sørg for, at det er en af god kvalitet, da det gør en stor forskel for smagen! Glasuren er en helt almindelig glasur rørt på vand. Jeg har pyntet mine juletræer med julefarvet krymmel – rød, hvid og grøn.
Bag bunde til hindbærsnitter
Når man skal bage bunde (eller småkager), som skal holde formen, er det afgørende, at dejen er kold. Derfor skal dejen på køl inden den rulles ud. Når den er helt kold kan dejen rulles ud på et let melet bord til cirka 0,5 cm tykkelse, og der udstikkes småkager med en udstikker med den ønskede form. De udstukkede småkager skal placeres på bageplader beklædt med bagepapir.
Processen gentages indtil der ikke er mere dej. Men vær opmærksom på, at dejen sandsynligvis vil blive for varm undervejs. Det vil du bemærke når den bliver svær at arbejde med. Stil da dejen på køl i 20-30 minutter igen, inden du arbejder videre. Imens kan de første bunde bages, til de er gyldne i kanterne.
Bundene skal bages i midten af ovnen på almindelig ovn indstilling.
Fyld hindbærsnitter med marmelade
Hindbærsnitterne skal fyldes med et lag hindbærmarmelade imellem de to bunde. Det gøres lettest ved at komme hindbærmarmeladen i en sprøjtepose og klippe et lille hul. På den måde får du fuld kontrol over marmeladen og undgår, at den tværs ud over kanten. Kom marmelade i midten men ikke helt ud til kanten, for marmeladen presses længere ud, når den øverste bund trykkes på.
Pynt hindbærsnitterne
Jeg har pyntet mine hindbærsnitter i den klassiske stil med hvid glasur og julekrymmel. Det er selvfølgelig kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan pynte dine hindbærsnitter. Jeg har blot lavet en almindelig glasur af flormelis og vand, fyldt i en sprøjtepose, og så sprøjtet et omrids som jeg fyldte ud med glasur. Til sidst dryssede jeg julekrymmel på.
Jeg elsker det enkle og fine udtryk, som det giver jule-hindbærsnitterne!
Hindbærsnitterne bør fyldes med marmelade samme dag som de skal spises, da de ellers bliver bløde. Så fyld og pynt dine hindbærsnitter så tæt som muligt på, at de skal spises. Så får du de sprødeste, lækreste jule-hindbærsnitter.
Juletræ hindbærsnitter
Udstyr (indeholder reklame)
- Juletræ udstikker
Ingredienser
Bunde:
- 300 g mel
- 100 g flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 175 g smør
- 1 æg
Fyld:
- 200 g hindbærmarmelade (cirka)
Pynt:
- 150 g flormelis
- Lidt vand
- Valgfrit krymmel
Fremgangsmåde
Bunde:
- Rør mel, flormelis, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Skær smørret i små stykker og smuldre det ned i melblandingen.300 g mel, 100 g flormelis, 1 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker, 175 g smør
- Tilsæt ægget og samle dejen ved at ælte den indtil du får en smidig dej.1 æg
- Pak dejen ind i plastikfilm og stil den i køleskabet i 30 minutter.
- Rul dejen ud på en let melet bordplade til cirka 0,5 cm tykkelse. Udstik bunde i ønsket form, f.eks. juletræer. Der skal 2 bunde per hindbærsnitte.
- Placer bundene på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader (alm. ovn) i 5-8 minutter, til de er let gyldne i kanterne.
- Tag bundene ud af ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist.
Fyld:
- Fyld hindbærmarmelade i en sprøjtepose og klip et lille hul. Sprøjt hindbærmarmelade på halvdelen af bundene og tryk de resterende bunde let fast, så der er marmelade imellem top og bund.200 g hindbærmarmelade
Pynt:
- Rør en glasur af flormelis og lidt vand. Fyld den i en sprøjtepose og klip et lille hul. Sprøjt glasur på toppene af dine hindbærsnitter og drys med krymmel.150 g flormelis, Lidt vand
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar