Hvad er din yndlings-is? Min mand elsker is i alle afskygninger og hans favorit er Ben & Jerry’s Chunky Monkey, som er en lækker cremet banan-is med stykker af chokolade og valnødder. Og bevares, den er da god! Men da jeg en dag satte mig for at lave den selv og serverede den måtte han indrømme, at den hjemmelavede var på et helt andet niveau i is-himlen! Så er problemet bare, at nu vil han have at jeg skal lave den hele tiden, så måske jeg har gjort mig selv en bjørnetjeneste?
Uanset hvad, så skal I også have glæde af denne virkelig lækre is, som i øvrigt er super nem at lave. Jeg anbefaler som altid at bruge en ismaskine (reklamelink) (læs mere om hvorfor længere nede) men isen kan til nøds også røres i hånden.
en hurtig isopskrift
Denne is kræver ingen opbagning og består blot af en æggesnaps der røres sammen med flødeskum og dertil tilsættes bananmos. Det er vigtigt, at luften ikke slås ud af flødeskummet når det røres sammen, så rør forsigtigt med en dejskraber eller grydeske.
Brug gerne modne bananer, men ikke på det niveau hvor de er helt smattede, for der er en hårfin grænse mellem lækker og vammel når det gælder banan-is.
Kan isen laves uden ismaskine?
Ja det kan den godt men du får det bedste resultat med en ismaskine (reklamelink) fordi isen er under konstant omrøring og der derfor dannes færre iskrystaller. Dermed bliver isen mindre hård og mindre is-knasende, ligesom (hvis ikke bedre end!) den man køber.
Har du ingen ismaskine og drømmer du alligevel om denne fantastiske banan-is (hvilket jeg godt kan forstå) så sørg for, at røre flittigt i isen i løbet af frysningen og lad det tage den tid det tager. Tilsæt først chokolade og valnødder så sent som muligt, når indfrysningen er godt i gang.
Banan-is med chokolade og vanødder (B&J's Chunky Monkey)
Udstyr (indeholder reklame)
- Bosch elpisker
Ingredienser
- 3 modne bananer
- 2 pasteuriserede æg
- 1 1/2 dl sukker
- 3 dl piskefløde
- 1/2 tsk vanillesukker
- 2 dl mælk
- 200 g mørk chokolade
- 100 g valnødder
Fremgangsmåde
- Skræl bananerne, skær dem i stykker og blend dem til mos med en stavblender.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det sammen med en elpisker, til det er luftigt. Kom piskefløde og vanillesukker i en anden skål og pisk det til flødeskum.
- Rør forsigtigt flødeskummen ud i æggesnapsen i den første skål og tilsæt mælk lidt ad gangen under forsigtig omrøring.
- Tilsæt bananmosen og fordel den i isen.
- Hæld isen på din ismaskine og følg instrukserne fra producenten.
- Hak den mørke chokolade og valnødderne groft. Tilsæt dem til isen når den har konsistens som soft-ice (så sent som muligt) og frys isen færdig.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
4 kommentarer
Hvor mange milliliter bliver der ud af opskriften?
1 liter is 🙂
Kan det virkelig passe at der skal 550gram sukker i?
Hej Martin
Nej 1,5 dl sukker er 150 gram 🙂