Nogle gange har man bare brug for en NEM men stadig superlækker chokoladekage. Det her er sådan en! Supernem og svampet chokoladekage toppet med den lækreste syrlige hindbær cream cheese glasur, som tager chokoladekagen til helt nye højder. En yndig prinsesseglasur, som man ikke kan blive andet end glad af, at se på og spise.
Om min chokoladekage med hindbær glasur
Den her chokoladekage er oplagt at bage til mange personer, f.eks. som klassens time kage, til kollegerne på arbejdet, til en børnefødselsdag, til en reception med mange gæster eller hvad man nu end har af chokoladekage-anledninger. Opskriften kan nemlig fordobles eller tredobles til en bradepande, såfremt man har brug for ekstra meget kage. Bedst af alt, så kan chokoladekagen bages forud og fryses i op til 3 måneder, så man kan være i god tid.
Og lad os lige se nærmere på den her hindbær glasur. Det er en hindbær cream cheese glasur, som er fløjlsblød og luftig med den dejligste syrlig-søde smag af hindbær. Den laves med usødet hindbærpuré, som giver en vidunderlig syrlighed til en ellers sød smørcreme. Cream cheese tilføjelsen hjælper til at holde konsistensen på glasuren let som en sky, men glasuren er fast nok til at kunne holde form, så den kan også sprøjtes hvis man ønsker at pynte sin kage på den måde.
Er man ikke så meget til hindbærglasur anbefaler jeg at toppe chokoladekagen med Nutella cream cheese frosting eller chokolade cream cheese frosting. Er man slet ikke til cream cheese kan man bruge min pisket vaniljesmørcreme.
Du vil elske den her opskrift hvis:
- Du synes chokolade og hindbær er soulmates.
- Du vil bage en nem kage, som imponerer med smag og farver.
- Du skal bage kage til mange.
Ingredienser til opskriften
Her gennemgår jeg detaljer omkring ingredienser til opskriften. Se de præcise mængder nedenfor på opskriftkortet.
- Mel: Der skal hvedemel i opskriften. Man vil ikke få samme luftige og svampede resultat med andre typer af mel.
- Kakao: Brug kakao af høj kvalitet, det kan virkelig smages 🙂
- Sukker: Chokoladekagen indeholder sukker. Det kan ikke erstattes af kunstige sødemiddel i denne opskrift.
- Bagepulver: Hjælper chokoladekagen til at hæve let og luftigt.
- Vaniljesukker: Bidrager til smag, men kan eventuelt udelades.
- Vegetabilsk olie: For at opnå den mest svampede kage muligt bruges olie som fedtstof frem for smør.
- Æg: Æg hjælper kagen til at hæve. Kan til nøds erstattes af hørfrøæg, men kagen vil hæve mindre.
- Mælk: Giver kagen fugt og bidrager til smagen. Kan erstattes af et vegetabilsk eller laktosefrit alternativ.
- Kaffe: Måske tænker du nej nej, min chokoladekage skal altså ikke smage af kaffe. Bare rolig. Chokoladekagen smager ikke af kaffe, men kaffen fremhæver smagen af kakao og giver den fylde. Er det helt no-go for dig kan det erstattes med varmt vand.
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan chokoladekagen fryses?
Ja, chokoladekagen er fryseegnet i op til 3 måneder. Tø den op i køleskabet natten over.Kan jeg røre chokoladekagen på røremaskine, f.eks. KitchenAid?
Ja, de våde ingredienser kan røres på høj hastighed, men skru ned på laveste hastighed efter de tørre ingredienser tilsættes.Hvordan ved jeg hvornår chokoladekagen er færdigbagt?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Den er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved.
Flere gode kageopskrifter:
- Chokoladekage til kagedekoration
- Jordbær / hindbær krummekage
- Lagkage med jordbær og hyldeblomst
- Talkage med citron og brombær
- Chokoladelagkage med store roser
Chokoladekage med hindbær cream cheese glasur
Ingredienser
Chokoladekage:
- 200 g mel
- 50 g kakao
- 325 g sukker
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 1 dl vegetabilsk olie
- 2 æg
- 2 1/2 dl mælk
- 2 1/2 dl varm kaffe
Hindbær cream cheese glasur:
- 1 portion af min hindbær cream cheese glasur opskrift
- Frysetørrede hindbær til pynt (valgfrit)
Fremgangsmåde
Chokoladekage:
- Rør mel, kakao, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål.200 g mel, 50 g kakao, 325 g sukker, 1 spsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker, 1/2 tsk salt
- Pisk olie og æg sammen med elpisker i en anden (stor) skål. Tilsæt mælk og pisk det med.1 dl vegetabilsk olie, 2 æg, 2 1/2 dl mælk
- Sigt melblandingen over i skålen med de våde ingredienser og rør det sammen med en grydeske.
- Tilsæt til sidst varm kaffe og rør det roligt sammen til en meget flydende dej.2 1/2 dl varm kaffe
- Smør en bageform på cirka 22 x 33 cm. Hæld kagedejen i formen.
- Bag chokoladekagen ved 180 grader (alm. ovn) i 30-33 minutter. Kagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller tandstik stukket i midten af kagen.
- Tag chokoladekagen ud af ovnen og lad den køle helt af på en bagerist.
Hindbær cream cheese glasur:
- Lav hindbær glasuren efter anvisning i opskriften. Smør eller sprøjt den på kagen, når den er kølet helt af. Drys evt. med frysetørrede hindbær.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar