Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommer! Netop hjemvendt fra 3 skønne uger i USA hvor jeg roadtrippede med min kæreste i Californien og Florida er jeg hårdt ramt af både jetlag og tilbage-på-arbejde syndrom og har brug for at forkæle mig selv her i weekenden.
Jeg nåede ikke at nyde mange danske bær i løbet af juli, men har heldigvis fryseren fuld. En skøn og nem sommerdessert er disse små jordbær-rabarbertærter med vanillecreme, som er nemme at lave.
Til tærter som disse vil jeg til enhver tid anbefale at lave en hjemmelavet tærtedej. Det kræver få ingredienser, er rigtig nemt og smager langt bedre end de tærtedeje, som kan købes færdige.
Tærtedejen presses ud i smurte forme og de bages, til de er gyldne.
Jeg bruger altid min mors opskrift på hjemmelavet vanille kagecreme, som er virkelig god. Sammen med de syrlige rabarber og søde jordbær er det den perfekte sommerkombination.
Små jordbær-rabarber tærter
Ingredienser
- 150 g rabarber i små stykker , friske eller optøet
- 100 g jordbær i små stykker , friske eller optøet
- 1 dl sukker
- 1/2 portion af vores tærtedej opskrift
- 1/2 portion af vores kagecreme opskrift
Fremgangsmåde
- Bland jordbær- og rabarberstykker i en skål med 1 dl sukker og lad dem stå imens tærtebund og creme laves.
- Ælt 1/2 portion tærtedej sammen ved at følge opskriften på tærtedej.
- Smør fire små tærteforme grundigt. Del tærtedejen i fire og pres hver del ud i sin egen tærteform. Klip fire små firkanter bagepapir og læg på hver tærte. Læg noget tungt som kan tåle at komme i ovnen ovenpå, for at holde bunden af tærten nede imens den bages (f.eks. hvide bønner, ris eller keramikkugler). Bag tærterne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 10 minutter. Fjern bagepapiret og det tunge og bag dem i yderligere 5-7 minutter, til de er gyldne, og lad dem køle helt af.
- Lav 1/2 portion kagecreme ved at følge opskriften på kagecreme. Stil kagecremen i køleskabet og lad den køle helt af.
- Når tærtebunde og kagecreme er helt afkølede fordeles kagecremen i på de fire tærter. Fordel jordbær- og rabarberblandingen på de fire tærter lige inden servering.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar