Små jordbær-rabarber tærter

Små jordbær-rabarber tærter
 

  • 2-3 timer
  • Middel
Jordbær rabarbertærter opskrift fra Bageglad

Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommer! Netop hjemvendt fra 3 skønne uger i USA hvor jeg roadtrippede med min kæreste i Californien og Florida er jeg hårdt ramt af både jetlag og tilbage-på-arbejde syndrom og har brug for at forkæle mig selv her i weekenden.

Jeg nåede ikke at nyde mange danske bær i løbet af juli, men har heldigvis fryseren fuld. En skøn og nem sommerdessert er disse små jordbær-rabarbertærter med vanillecreme, som er nemme at lave.

Til tærter som disse vil jeg til enhver tid anbefale at lave en hjemmelavet tærtedej. Det kræver få ingredienser, er rigtig nemt og smager langt bedre end de tærtedeje, som kan købes færdige.

Tærtedejen presses ud i smurte forme og de bages, til de er gyldne.

Tærtebunde

Jeg bruger altid min mors opskrift på hjemmelavet vanille kagecreme, som er virkelig god. Sammen med de syrlige rabarber og søde jordbær er det den perfekte sommerkombination.

Jordbær rabarbertærte opskrift fra Bageglad

Jordbær rabarbertærter opskrift fra Bageglad

Små jordbær-rabarber tærter

Mængde: 4 stk
Udskriv Pinterest

Ingredienser


Sådan gør du

  • Bland jordbær- og rabarberstykker i en skål med 1 dl sukker og lad dem stå imens tærtebund og creme laves.
  • Ælt 1/2 portion tærtedej sammen ved at følge opskriften på tærtedej.
  • Smør fire små tærteforme grundigt. Del tærtedejen i fire og pres hver del ud i sin egen tærteform. Klip fire små firkanter bagepapir og læg på hver tærte. Læg noget tungt som kan tåle at komme i ovnen ovenpå, for at holde bunden af tærten nede imens den bages (f.eks. hvide bønner, ris eller keramikkugler). Bag tærterne ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 10 minutter. Fjern bagepapiret og det tunge og bag dem i yderligere 5-7 minutter, til de er gyldne, og lad dem køle helt af.
  • Lav 1/2 portion kagecreme ved at følge opskriften på kagecreme. Stil kagecremen i køleskabet og lad den køle helt af.
  • Når tærtebunde og kagecreme er helt afkølede fordeles kagecremen i på de fire tærter. Fordel jordbær- og rabarberblandingen på de fire tærter lige inden servering.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
14. august 2016 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven