Jeg er rigtig glad for madtærter, som udover at smage fantastisk er rigtig nemme at fryse ned i portioner som jeg lige kan tø op hvis jeg har travlt med aftensmaden en dag. Jeg har aldrig været typen der købte pizzadej eller tærtedej færdiglavet i supermarkedet, men jeg har smagt det et par gange og jeg synes altid at resultatet bliver en slatten og kedelig bund.
Derfor laver jeg altid min tærtedej selv fordi det er billigere, smager bedre og virkelig ikke tager særlig lang tid.
Dette er opskriften på en rigtig nem tærtedej. Ingredienserne æltes sammen indtil dejen bliver helt jævn. Man kan rulle tærtedejen ud på en melet overflade, for eksempel hvis den skal bruges som låg, men jeg bruger den som regel til tærtebund og så er det lettest bare at presse dejen ud i en smurt tærteform lidt ad gangen indtil man får en jævn tærtebund.
Du kan med fordel bruge en tærteform med løs bund, så kan du servere tærten direkte på bunden af tærteformen hvor man kan se den flotte tærteskorpe.
Tærtedej opskrift
Ingredienser
- 175 g mel
- 120 g smør
- 3 spsk koldt vand
- 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Smuldre melet og smørret sammen i en skål. Tilsæt salt og koldt vand og ælt indtil du får en helt jævn tærtedej.
- Pres tærtedejen ud i en smurt tærteform eller rul den ud på en melet overflade.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Indlægget indeholder affiliate links
1 kommentar
Hejsa
Vil da lige sige tusind tak for en super dejlig og nem tærtedej 🙂
Venlig Hilsen
Anita Wedel