Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Tips til at bage vores brownies

  • Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
  • De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
  • Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
  • Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
  • Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
  • Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
  • Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
  • Brownies er ikke velegnede som muffins.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Her er nogle flere af vores mest populære kageopskrifter:

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.73 fra 342 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tid: 45 minutter
Mængde: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Anbefalet udstyr (reklamelinks)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
4. september 2012 af Trine 842 kommentarer

842 kommentarer

  • Stine Svar

    Det er en rigtig god chokoladekage 🙂
    Men det er ikke en rigtig brownie hvis ikke der kommer chokolade i. Hvis det kun er kakao pulver, så er det chokoladekage.

    20. oktober 2020 at 18:11
    • Trine Svar

      Det er jeg uenig i, men du er velkommen til at kalde den hvad du vil 😊

      20. oktober 2020 at 18:38
  • Simone Svar

    Nå nu er den i ovnen i en springform på 26cm åh jeg håber den bliver god. Jeg har bagt den 1 gang før i mindre portion og den blev så god og smagte himmelsk. Denne gang i dobbelt portion . Glæder mig allerede. Skal den have længere tid eller stadig de 30 min ca😊 tak for dit hurtige svar Trine 🙏🏻😊😅

    16. oktober 2020 at 12:24
    • Trine Svar

      Tjek kagen med en tandstik eller strikkepind (der står i opskriften hvordan). Den skal nok have længere tid men start med at tjekke efter 28 minutter ☺️ håber den bliver god.

      16. oktober 2020 at 12:26
  • Simone Svar

    Skal den have længere hvis jeg laver dobbelt portion i en rund springform der måler 16 cm 😊

    16. oktober 2020 at 11:48
    • Trine Svar

      Hej Simone
      Hvorfor vil du lave dobbeltportion i den størrelse form? Brownien er ikke velegnet til at være meget høj.

      16. oktober 2020 at 11:52
      • Simone Svar

        Det ved jeg faktisk heller ik men jeg vil lave nok kage og så lavede dobbelt. Den skal måske i en større speingform så?😊🙈

        16. oktober 2020 at 12:12
        • Trine Svar

          Ja enten skal du lave 1 portion til 16 cm springform ellers skal du op i en noget større springform, omkring 24-26 cm. Ellers bliver brownien for høj (tyk).

          16. oktober 2020 at 12:15
      • Simone Svar

        Hej Trine. Jeg har lige fundet en rund springform der er 26 fra den ene side til den anden.. er den bedre Tror du?

        16. oktober 2020 at 12:14
  • Natasja Thomsen Svar

    Har en bradepande der måler 27×37 og skal jeg 2 af den størrelse.
    Hvor mange gange skal jeg så gange portioner? 🙂

    21. august 2020 at 09:13
    • Christel Svar

      Den hæver ikke rigtig så man kan sagtens doble. Har lavet den her opskrift ufattelig mange gange. Og den er best hvis man lige rister nogle nødder af på en panden med lidt salt og kommer det hele i dejen. (nødderne skal være hakket enten før eller efter de har været på panden) og bruger kun en knivspids salt. Men selv om man tænker at det meget salt at tilføje så smager det vildt godt! Evt prøv med tranebær det også lækkert.

      23. august 2020 at 08:49

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven