Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.

I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Tips til at bage vores brownies

  • Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
  • De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
  • Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
  • Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
  • Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
  • Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
  • Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
  • Brownies er ikke velegnede som muffins.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Her er nogle flere af vores mest populære kageopskrifter:

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.73 fra 342 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Tid: 45 minutter
Mængde: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Anbefalet udstyr (reklamelinks)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
4. september 2012 af Trine 831 kommentarer

831 kommentarer

  • Mette Sørensen Svar

    Det er en super dejlig opskrift, og når vi følger den, får vi de dejligste brownies, som altid får stor ros af vores gæster. Den kan varmt anbefales.

    8. juli 2020 at 13:37
    • Bodil,esmaralda og lyrina Svar

      5 stars
      Okay okay vi bager kagen og vi var faktisk allerede gået i gang, dejen Er god😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋esmaralda på 7 dyppet hoved I dejen
      Så laver den sku om igen

      13. juli 2020 at 10:13
  • esther Svar

    lorte kage det hele var flydenede og hvis vi ikke havde puttet skumfiduser på havde det ikke kunne kaldes en kage, jeg anbefaler VIRKELIG IKKE denne LORTEKAGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! >:(

    5. juli 2020 at 17:06
    • Trine Svar

      Hej Esther
      Jeg er ked af, at du ikke kan lide vores opskrift. Det lyder som om du har haft nogle gang i nogle forkerte indstillinger på din ovn. Så jeg håber du vil prøve igen en anden dag.

      5. juli 2020 at 18:52
    • Bodil,esmaralda og lyrina Svar

      Vi overvejer jeres opskrift, vi Er tre søstre på 70,11 og 14 og vi overvejer liige kagen 🧐 mendes ser god Hvad Er jeres MENING og kagen blir det hindbær snitter eller brownie kh bodil, esmaralda og lyrina De bage glade piger Ps det er vores Mor der sender imailen

      13. juli 2020 at 10:04
    • Bodil,esmaralda og lyrina Svar

      5 stars
      Job hiv vi mener 7 percent off my Twitter ikke 70 kh de snage glade piger

      13. juli 2020 at 10:09
  • Line Svar

    Jeg vil gerne bruge følgende opskrift til en “bogstavskage”. Kan jeg eventuelt fordoble opskriften 4 gange, og så bage kagen i en helt stor bageplade til ovnen?

    18. juni 2020 at 22:52
    • Trine Svar

      Hej Line
      Det kan du godt men kagen bliver bedst hvis du max tredobler portionen.

      19. juni 2020 at 06:46
  • wiki Svar

    5 stars
    bedste brownie ever!!!

    5. juni 2020 at 12:40
    • Kathrine Svar

      5 stars
      Jeg er enig min mor skulle lave den en morgen og kom til at putte 5 gange så maget kakao i som der skulle den smagte nu okay men ikke lige så godt som når jeg laver den

      Ej det er virkelig VERDENS BEDSTE BROWNIE

      9. juni 2020 at 18:40
  • Anne Svar

    Kan denne mon laves som muffins??
    Eller vil en bradepande på ca. 40×32 passe til en dobbelt portion??🤔🙂

    23. maj 2020 at 15:41
    • Trine Svar

      Hej Anne
      Brownien er ikke specielt velegnet som muffins da den ikke hæver – i så fald skal du lave helt flade muffins med kort bagetid.
      Du kan gange arealet op for at finde ud af om din form passer. I så fald er din form for stor, den passer snarere til tredobbelt portion.

      24. maj 2020 at 16:55
  • Rikke C. Svar

    4 stars
    Tak for super lækker opskrift. Har lavet den mange gange. Har i dag lavet dobbelt portion i lidt større form 23 x 32. Den skulle bages næsten en time og jeg synes faktisk stadig den er ret våd 🤔 Det har drillet mig. Er der andre der har erfaringer med dobbelt portion, størrelse på form til dobbelt portion og ikke mindst bagetid?

    16. maj 2020 at 17:30
    • Trine Svar

      Hej Rikke
      Hvis du laver dobbeltportion af dejen skal du bruge en (i hvert fald næsten) dobbelt så stor bageform. Ellers bliver din brownie for høj og du får de problemer med afbagningen. Denne brownie er beregnet til en højde på cirka 1,5-2 cm for bedste afbagning og konsistens.

      16. maj 2020 at 17:41
      • Rikke C Svar

        Tak Trine.
        Det giver mening. Jeg finder en større form næste gang.
        Jeg kunne heller ikke forstå at det skulle tage dobbelt så lang tid
        Bh Rikke

        17. maj 2020 at 18:46
  • Simone Svar

    5 stars
    Bedste brownie noglesiden har bagt😋

    15. maj 2020 at 12:23
  • Zan Svar

    4 stars
    En brownie-opskrift efter mit hoved. Ikke så meget mel, bare masser af dejlig, mørk kakao. Jeg fandt kagen lidt for sød til mit smag, så bager den med 2 dl sukker i stedet for 3 – det fungerer fint. Man skal være lidt obs på, hvor lang tid den får i ovnen – et par minutter for længe, og det bliver til en chokoladekage i stedet for (en udmærket chokoladekage, skal det dog siges :))

    21. april 2020 at 21:30
    • Majken Svar

      Ja mega god men alt alt for sød efter vores mening også, dejligt det lykkes dig at lave den med mindre sukker, ville jeg nemlig også selv prøve 🙏🏻🤗

      25. april 2020 at 09:50
  • Natasja Svar

    5 stars
    Det er en vildt lækker og nem min familie elsker den mums mums

    19. april 2020 at 11:16
    • helene Svar

      får så meget ros når jeg laver den og den er lige som jeg vil have den

      5. maj 2020 at 22:57
  • Susanne Geert Svar

    Jeg forstår simplethen heller ikke de negative kommentarer. Den er fuldkommen vanvittig lækker og lige som den skal være . Jeg har lavet den 15-20 gange og opskriften er overtaget af venner og familie, der ligeledes gentager den med begejstring.

    Den skal jo være LIDT hård i overfalden – og lækker sej og chewy indeni.

    Den er bare perfekt 💪🏻

    2. april 2020 at 12:35

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven