Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over – lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

BageformBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Se også disse opskrifter, hvor brownies indgår:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Skriv gerne en kommentar og bedøm med stjerner nederst på siden, hvis du prøver opskriften. Vi vil også rigtig gerne se et billede – tag det med @bagegladInstagram så vi kan se det!

Se også disse andre lækre kageopskrifter:

Verdens bedste brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies

Mængde:: 1 bageform på cirka 26x18 cm
Udskriv

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  2. Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  3. Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  4. Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  5. Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.

  6. Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Opskriftsnoter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 

Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.

Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 


4. september 2012 af Trine 759 kommentarer

Kommentarer (759)

  • Ulla Svar

    min kage er blevet helt sten hård efter jeg har bagt den og den har stået lidt. Den var ellers perfekt da den kom ud af ovnen 😔

    19. juni 2019 at 19:41
    • Trine Svar

      Hej Ulla
      Hvilken temperatur og ovnindstilling har du bagt kagen på?

      19. juni 2019 at 20:18
      • Ulla Svar

        175. Med almindelige ovn. Men kom til i et par minutter i starten at give den varmluft, men det var meget kort tid. Kan det være derfor? 😕

        20. juni 2019 at 09:14
        • Trine Svar

          Hmm det er svært at sige. Den har jo i hvert fald fået for meget – stak du i den med en tandstik/strikkepind? Alle ovne er jo forskellige, så man skal tjekke midten af kagen efter noget tid.

          20. juni 2019 at 10:25
  • Ella Svar

    Denne kage bager jeg nok mindst tre gange om måneden. Den er let at lave, og sindssygt lækker- selv uden chokolade. Fantastisk opskrift!

    14. juni 2019 at 17:11
  • Ella Svar


    Denne kage bager jeg nok mindst tre gange om måneden. Den er let at lave, og sindssygt lækker- selv uden chokolade. Fantastisk opskrift!

    14. juni 2019 at 17:11
  • Lotte Svar

    Jeg har lavet disse brownies og frosset dem ned, efter jeres vejledning. De er frosset ned med ca. 25 stk i hver. Hvordan får jeg dem bedst tøet op?….i køleskab, på køkkenbordet eller…?? Og hvor lang tid før de skal bruges, skal de ud af fryseren?
    Håber I kan hjælpe 😊

    1. juni 2019 at 19:42
    • Lotte Svar

      Please – nogen der kan svarer – skal bruge dem i morgen eftermiddag 😬

      3. juni 2019 at 13:39
      • Christel Svar

        Ca 2 timer. Du skal bare lade den stå på køkkenbordet! Men du kan også tage dem op før hvis du vil være helt sikker!

        10. juni 2019 at 17:26
  • Michael Hansen Svar

    Hej Trine.

    Som du kan se på mit navn, så er jeg en mand, og når man er hankøn så er selv de dummeste spørgsmål omkring madlavning/bagning jo tilladt. he he.

    Så når du skriver “rør æg og sukker sammen”, hvor længe drejer det sig så om?
    For jeg formoder ikke, at det ligefrem skal piskes sammen.

    Jeg regner med, at det bare lige skal røres sammen til man kan se, at det har samme gullige farve over det hele.
    Men ville gerne lige være helt sikker, inden jeg går igang.

    28. maj 2019 at 14:48
    • Trine Svar

      Hej Michael
      Du rører bare med en grydeske eller piskeris til det er blandet godt sammen 🙂 ingen grund til at piske længe.
      Rigtig god fornøjelse

      28. maj 2019 at 18:17
  • Tulle Svar

    Skal det være hele æg eller er det kun æggehviderne man skal bruge??

    25. maj 2019 at 18:43
    • Trine Svar

      Hele æg 🙂

      26. maj 2019 at 18:58

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven