Disse fantastiske brownies er et kæmpe hit hos både store og små. Brownien kan spises som den er, serveres med is og bær, eller indgå i en lang række forskellige desserter.
Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med STOR kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.
Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”, hvor hver elev (nok snarere elevens mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, et teaterstykke, eller lign. Dette var et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager! Når jeg hørte, at der skulle være bake sale tænkte jeg straks YES! BROWNIES! Jeg er nemlig fuldstændig tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies, og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.
Jeg har gjort de amerikanske soccer moms kunsten efter og deler her min allerbedste opskrift på svampede, lækre amerikanske brownies.
Hvordan er den perfekte brownie?
I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve min lækre chokoladekage med appelsin eller min “klassens time” chokoladekage.
Tips til at bage mine brownies
- Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, for eksempel en Kitchen Aid (reklamelink).
- De tørre ingredienser skal sigtes ned i de våde for at undgå klumper.
- Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.
- Fortvivl ikke hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.
- Opskriften kan fordobles og tredobles men bør ikke firedobles. Rør i så fald hellere dejen ad flere omgange.
- Hvis opskriften skal fordobles eller tredobles skal størrelsen på formen ligeledes øges.
- Brownies er ikke velegnede som muffins.
Raspen gør en forskel
Man kan fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det.
Kan brownien fryses?
Ja, brownien er fryseegnet! For at fryse brownien skal du lade den køle helt af. Jeg anbefaler derefter, at du skærer den ud i stykker inden frysning. Kom browniestykkerne i fryseposer med bagepapir imellem. Så kan du let tage det antal browniestykker ud, du skal bruge, og bagepapiret forhindrer stykkerne i at fryse sammen.
Lad browniestykkerne tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Hvad kan man bruge brownies til?
Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til! Den er et kæmpe hit til klassens time kage, eftermiddagskaffen, fødselsdag og meget andet.
Brownien er også fantastisk som bund i kager og desserter. Se for eksempel disse opskrifter, hvor brownies indgår:
Typiske spørgsmål til opskriften
Kan brownien fryses?
Jeps det kan den! Læs hvordan ovenfor i indlægget.Kan man tilsætte fyld til brownien?
Ja, du kan f.eks. tilsætte M&Ms, nødder, og lignende til dejen.Hvilken ovnindstilling skal brownien bages på?
Brownien skal bages på almindelig ovn indstilling, ikke varmluft.Hvordan ved man, at brownien har fået nok i ovnen?
Lav priktesten, hvor du stikker en strikkepind eller tandstik i midten af kagen. Brownien er færdig når der kun hænger lidt dej ved.Kan jeg fordoble opskriften?
Ja, portionen kan fordobles eller tredobles, men hvis du skal lave til flere anbefaler jeg at røre dejen ad flere omgange.Hvordan skal brownien opbevares?
Den skal opbevares tildækket med plastikfilm på køkkenbordet.
Her er nogle flere af mine mest populære kageopskrifter:

Verdens bedste brownies
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 3 dl sukker
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 100 g hasselnødder (valgfrit)
- Lidt rasp til formen
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.100 g smør, 100 g hasselnødder
- Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål.2 æg, 3 dl sukker, 1½ dl hvedemel, 4 spsk kakao, 1½ tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
- Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
- Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).Lidt rasp til formen
- Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
- Lad brownien køle helt af i formen, før der skæres af den.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
968 kommentarer
Jeg kan slet ikke forstå alle de positive reviews her… jeg endte med en ALT for sød og hård ting! Nærmest som en meget hård og stor choko-cookie. Det smager alt for sødt som om den bare er 90% sukker. Jeg har normalt ingen problemer med at følge opskrifter (laver mad og bager hele tiden uden problemer!) og jeg har nu igen dobbelt-checket at jeg virkelig har gjort det rigtigt i følge opskriften, bare for at være sikker på at det ikke er mig der har gjort noget forkert. Fordi brownien blev ALT ALT ALT!!!! for sød. Nu regner jeg med at der simpelthen må være en skrive fejl eller lignende i opskriftens mængder, feks at der ved fejl er byttet om på sukker og mel. Altså skulle det måske ikke have været 3dl sukker og 1 1/2 dl mel som der står, men omvendt! Fordi jeg har fulgt opskriften som den står til en prik og resultatet giver virkelig ikke mening. Det er ikke brownies men en kæmpe sød cookie. Den er nærmest uspiselig så sød som den er. Hvis jeg ville lave ekstra ekstra søde cookies så ville den her opskrift være perfekt, men nu ville jeg gerne lave en brownie. Det blev slet ikke godt
Hej “Bruun”.
Jeg godkender normalt ikke kommentarer, der angiver en falsk email, men lad os nu lade det være hvad det er.
Der er ikke fejl i opskriftens ingrediensliste (og jeg tænker at de 700+ andre, som har lavet opskriften med succes, heller ikke tager fejl). Hvis du har fået en helt hård brownie, der har konsistens som en cookie, er der gået noget helt galt for dig. Det kan være du har bagt brownien på varmluft indstilling i stedet for almindelig ovn? Det kan også være du har overpisket dejen (meget meget længe)? Hvis du synes smagen er for sød, bør du kigge på den kakao du har brugt – er det ren mørk kakao egnet til bagning? Man kan ikke bruge kakao beregnet til f.eks. kakaodrik.
Jeg håber du vil prøve igen og se, om ikke du kan få et lige så godt resultat, som alle de andre, der elsker denne opskrift.
KH Trine
Hej Trine tak for dit svar,
Normalt bruger jeg min rigtige email men idet min kommentar er negativ, så har jeg ikke lyst til at udgive min fulde identitet her, da jeg ikke ved om der kunne være negative følger! Så vil jeg hellere være på den sikre side og undvære det. Men alligevel ville jeg også gerne dele min ærlige mening og erfaring med denne opskrift.
Jeg er enig i at der må være noget galt men jeg har læst opskriften igen og igen og jeg kan simpelthen stadig ikke finde ud af hvad det kunne være? Jeg tænker nemlig ikke at opskriften ville have så gode reviews fra andre hvis de havde endt med det samme resultat som jeg gjorde. Det blev faktisk uspiseligt…
Det er nogle gode ideer, men min ovn har slet ikke varmluft, så den har kun almindelig indstilling som jeg har brugt. Jeg husker ikke at have pisket dejen meget. Og kakao pulver som jeg brugte er 100% kakaopulver som jeg også normalt bruger til bagning. Jeg regner med at der gik noget galt med mængderne et sted, men fra min hukommelse og når jeg genlæser opskriften så kan jeg ikke se hvad det kunne være.
Jeg kan godt se at mange andre kan lide opskriften. Derfor er jeg stadig så forvirret fordi der er helt klart noget galt. Jeg kan nemlig godt lide at lave mad og bage, og jeg bager selv ofte efter opskrifter uden problemer og kan ikke se hvor jeg ikke skulle have fulgt denne opskrift.
Hej igen
Hvilken type smør brugte du? Hvilken form har du bagt brownien i? Tog du brownien ud af ovnen da der stadig hang lidt dej ved priktesten?
Jeg håber fortsat at du vil prøve igen, da det som sagt lyder som om, der er noget i opskriften, som ikke er fulgt korrekt.
KH Trine
Den bedste brownie.. Og kæmpe ros for at du har skrevet hvilke ingredienser samt mængde man skal bruge i din fremgangsmåde.. Så behøver man ikke scrolle op og ned hele tiden..
Det er en virkelig god brownie når andre bager den. Min dej er ikke så fast som den du viser på billedet.
Kan det skyldes at smørret ikke er kølet nok af når jeg kommer det i dejen ?
Hej Mette
Nej det kan ikke være derfor. Det skyldes snarere forkert mængde ingredienser. Bruger du hvedemel egnet til bagning?