Nytårsdessert med mousse

Nytårsdessert med mousse
 

 • 4+ timer
 • Øvet
Nytårsdessert med chokolademousse

Godt Nytår til alle derude! En anelse forsinket, jeg ved det godt, men første del af januar har været travl. Jeg er kommet tilbage til virkeligheden efter at have tilbragt et halvt år i Australien, så jeg er startet på arbejde igen og påbegyndt mit speciale til mit studium.

I skal dog have glæde af den superlækre nytårskage, der blev kreeret til Nytårsaften. Nytårsdesserten i år bestod af en brownie bund med ikke mindre end TO lag mousse – hindbærmousse og chokolademousse. Toppen af værket blev en sommerfugl af chokolade.

Dette er en god dessertbombe som vil mætte de fleste. Jeg valgte at udstikke mine kager som blomster, men enhver udstikker kan bruges, den skal bare være ret høj så den når op over kagen og de to lag mousse.

Desserten skal laves i god tid, da kagen skal have tid til at køle af og mousserne skal nå at stivne helt. Optimalt skal desserten påbegyndes dagen før den skal serveres. Først laves brownien efter vores brownie opskrift. Lad kagen køle helt af.

Derefter laves hindbærmoussen ved at koge hindbær med sukker og husblas og derefter røre det sammen med flødeskum.

Moussen fordeles i et jævnt lag over den afkølede brownie og glattes helt ud. Lad moussen stivne i køleskabet i minimum to timer, optimalt natten over.

BrowniebundHindbærmousse

Derefter laves chokolademoussen. Smeltet chokolade røres sammen med æggeblommer og blandingen røres sammen med flødeskum.

Chokolademoussen fordeles oven på hindbærmoussen i et jævnt og glat lag. Lad chokolademoussen stivne i køleskabet i minimum to timer.

Røre chokolademousseChokolademousse lag

For at lave chokoladepynten til oven på kagen tempereres chokoladen og kommes i et kræmmerhus eller sprøjtepose med en lille tyl med rundt hul. Kom små stykker bagepapir oven på en skabelon og tegn med chokoladen. Hvis du vil lave en sommerfugl med bøjede vinger kommes bagepapiret ind i et glas, så vingerne bøjes når chokoladen stivner. Disse sommerfugle er inspireret af Mette Blomsterberg.

Sprøjte chokoladepyntChokoladesommerfugl

Når chokolademoussen er stivnet skal kagerne udstikkes. Sørg for at udstikkeren er høj nok! Udstik kagerne én ad gangen. Pres udstikkeren i kagen og skær rundt om med et kniv, så du forsigtigt kan løfte kagen op mens udstikkeren stadig er på kagen. Fjern den overskydende kage. Pres nu meget forsigtigt kagerne op ad udstikkeren – du må KUN presse på bunden af kagen. Pas på ikke at røre ved hindbær- og chokolademoussen.

Udstikke chokoladekagerChokolademousse kager

Skrab langs kagernes kanter for at fjerne krummer og eventuelt mousse som er smattet ud. Pynt kagerne med chokoladepynten og drys eventuelt med lidt bladguld.

Chokoladedrys topNytårsdessert med mousse

Så er der serveret nytårskager!

Nytårsdessert med chokolademousse

Nytårsdessert med mousse

4.67 fra 6 stemmer
Antal: 6 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

Brownie bund:

Hindbærmousse:

 • 200 g frosne hindbær
 • 1/2 liter piskefløde*
 • 3 spsk sukker
 • 2 blade husblas

Chokolademousse

Pynt:

Fremgangsmåde

Brownie bund:

 • Bag dobbeltportion af vores brownies i en form på cirka 20 x 25 cm. Formen skal blot være stor nok til, at du kan udstikke 6 kager med din udstikker. Lad kagen køle helt af i formen.

Hindbærmousse:

 • Læg husblassen i blød i en skål koldt vand i cirka 10 minutter. Kom en lille smule vand i bunden af en lille gryde. Kom de frosne hindbær og sukker i gryden. Lad hindbærrene koge op under omrøring og lad dem så småkoge i cirka 2 minutter. Fjern gryden fra blusset. Blend hindbærrene med en stavblender. Hæld hindbærsaucen tilbage i gryden og sæt den på blusset, men uden at tænde. Tilsæt nu husblas og rør, indtil husblassen er smeltet. Hæld hindbærsaucen i en skål og stil den i køleskabet.
 • Pisk fløden til flødeskum. Den skal ikke være alt for stiv, da du også rører, når hindbærsaucen skal tilsættes. Når hindbærsaucen er kølet af til nogenlunde samme temperatur som flødeskummet hældes cirka en tredjedel af hindbærsaucen i flødeskummet under omrøring. Rør forsigtigt rundt uden at slå luften ud af flødeskummet. Tilsæt lidt efter lidt resten af hindbærsaucen. Pas på, at hindbærmoussen ikke skiller! Hvis den skiller, må du starte forfra. Når moussen er rørt helt sammen fordeles den på den afkølede brownie bund i et jævnt og glat lag. Stil kagen i køleskabet i minimum 2 timer - optimalt natten over.

Chokolademousse:

 • Pisk fløden til flødeskum og stil den i køleskabet - flødeskummen skal ikke være for stiv. Hak chokoladen groft og smelt 150 g af den over vandbad. Pisk imens æggeblommerne og sukkeret sammen til en luftig æggesnaps.
 • Kom de sidste 40 g chokolade i en skål. Hæld den smeltede chokolade oveni og rør rundt, til al chokoladen er smeltet.
 • Rør den smeltede chokolade i æggesnapsen. Vend nu forsigtigt flødeskummet i chokolade-æggeblandingen og rør forsigtigt, til chokoladen er helt fordelt i chokolademoussen.
 • Fordel chokolademoussen i et jævnt og glat lag oven på den nu stive hindbærmousse. Stil kagen i køleskabet i minimum 2 timer før kagerne udstikkes.

Pynt:

 • Smelt og temperér 150 g mørk chokolade til chokoladesommerfuglene. Hæld chokoladen i et kræmmerhus eller sprøjtepose med en lille rund tyl. Tegn på et lille stykke bagepapir oven på mønsteret. Kom bagepapiret med chokoladen i et glas, så sommerfuglens vinger bøjer når chokoladen stivner. Gentag processen til du har seks sommerfugle. Det er en god idé at lave et par ekstra, hvis vingerne knækker!
 • Udstik nu forsigtigt den første kage. Skær omkring udstikkeren med en skarp kniv og løft kagestykket op, så du kan arbejde med det. Fjern det overskydende kage og skub nu forsigtigt kagen op af udstikkeren - sørg for, kun at trykke i bunden af kagen og ikke røre moussen!
 • Brug en lille kniv eller spatel til at fjerne krummer eller smattet mousse fra kagen, så siderne er pæne. Gentag processen med de sidste 5 kager.
 • Pynt kagen med sommerfugle og drys evt. med lidt bladguld. Godt Nytår!

Noter

*Hvis du som jeg ikke tåler mælkeprodukter kan du lave hindbærmoussen med vegansk- eller soyapiskefløde. Du skal blot nøjes med at tilsætte 1 spsk sukker i stedet for 3 spsk. Bonus er, at moussen så ikke kan skille!
 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
14. januar 2014 af Trine 102 kommentarer

102 kommentarer

 • Freja Svar

  Hvor lang tid skal selve hindbær blandingenen så på køl, før at den skal blandes i flødeskummen. Og er det meningen der ikke skal husblas i chokolade moussen

  30. december 2020 at 20:33
  • Trine Svar

   Hej Freja
   Hindbærblandingen skal være omkring stuetemperatur.
   Og ja der skal kun æg i chokolademoussen 🙂

   3. januar 2021 at 13:15
 • Ann-Sofie Hansen Svar

  Er det rigtig at man ikke skal bruge æggehvider? Jeg syntes altid at man plejer at bruge den til chokolade mousse?

  Mvh.
  Ann-Sofie

  29. december 2020 at 19:13
  • Trine Svar

   Hej Ann-Sofie
   I denne mousse skal der kun æggeblommer 🙂

   3. januar 2021 at 13:16
 • Hanne Juellund Svar

  Kan man bruge laktosefri fløde ? Evt ændringer i opskriften så ?
  Mvh Hanne

  30. december 2019 at 16:10
  • Trine Svar

   Hej Hanne
   Sagtens, du laver bare præcis samme forhold 🙂 god fornøjelse!

   30. december 2019 at 19:33
 • Sabina Svar

  Hej,
  Din opskrift lyder rigtig lækker, og jeg har planer om at lave den til nytår.
  Linket til brownieopskriften virker dog ikke, så jeg bliver i tvivl om, hvilken opskrift jeg skal bruge på den.
  Godt nytår 😃

  28. december 2019 at 19:14
  • Trine Svar

   Hej Sabina
   Beklager, der var en fejl i linket! Det er rettet nu. Rigtig god fornøjelse 🙂

   28. december 2019 at 19:34
   • Sara Svar

    Jeg er også i gang med den😊 Men kan det virkelig passe man skal have dobbelt af browniedejen? Der står jo 10-12 personer.

    30. december 2019 at 18:51
    • Trine Svar

     Hej Sara
     Det er fordi brownies skal bages i en større form til denne opskrift og da dejen er meget fast kræver det dobbeltportion 🙂 mængden af brownie per person er også større i denne opskrift end i brownie opskriften.
     God fornøjelse!

     30. december 2019 at 19:34

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven