Nu er der kun få dage til jul og vi har heldigvis fået sne! Jeg er på besøg hos mine forældre i Nordsjælland nu hvor jeg har fået juleferie og her er hvidt og fint udenfor, så nu begynder julestemningen for alvor at melde sig.
Der er altid stemning for brownies, også i julen, og i år lavede jeg denne virkelig nemme og ret hyggelige juletræ brownie, da jeg skulle lave kage til mange mennesker.
Vores populære brownies er gode at lave til mange mennesker. Faktisk helt op til tredobbelt portion fungerer godt. Det var også en tredobbelt portion jeg lavede, da jeg skulle mætte mange munde med kage, og jeg brugte derfor en justerbar bagefirkant som jeg lavede 30 x 40 cm og satte på en bageplade beklædt med bagepapir.
Jeg skar så brownien ud til en facon som juletræ med en skarp kniv. Resten af kagen blev gemt til andre.
I dette tilfælde skulle det være nemt for folk lige at tage et stykke brownie uden at skære, så jeg skar brownien ud i mundrette stykker på forhånd. Derefter sprøjtede jeg en lækker vanille smørcreme (selvfølgelig grøn) med stjernetylle som gran.
Til sidst pyntede jeg juletræet nemt og hurtigt med en guirlande af royal icing (glasur, som størkner helt) og røde M&Ms. Du kan selvfølgelig pynte juletræet ligesom du vil. Et nemt og hurtigt juletræ, som blev et hit!
Juletræ brownies
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
Brownies:
- Tredobbelt portion af verdens bedste brownies
Grøn glasur:
- 80 g blødt smør
- 1 tsk vanilleessens
- 8 dl flormelis cirka
- 5-6 spiseske mælk
- Grøn pastafarve
Hvid glasur:
- 1 dl flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
Pynt:
- Røde M&Ms
Fremgangsmåde
Brownies:
- Lav tredobbelt portion af vores brownies opskrift og bag den i en form på cirka 30x40 cm. Du kan f.eks. bruge en justerbar bageform hvis du ikke har så stor en form.
- Lad brownien køle helt af.
- Skær brownien ud til formen af et juletræ. Skær stykker af brownie ud, så den er nemmere at hive fra hinanden når den skal serveres (valgfrit).
Grøn glasur:
- Kom blødt smør og vanilleessens i en skål, evt. skålen på en røremaskine. Pisk med en elpisker eller på røremaskine indtil smørret bliver hvidt og luftigt.
- Tilsæt flormelis og mælk skiftevis og rør, indtil du får en glasur som er tyk nok til at holde formen, men tynd nok til at blive sprøjtet. Tilsæt grøn farve.
- Prøv dig evt. frem med at komme glasuren på en sprøjtepose med stjernetylle og teste konsistensen. Hvis den er for tyk skal du sprøjte den tilbage i skålen og tilsætte mere mælk. Hvis den er for tynd skal du tilsætte mere flormelis.
- Begynd ved bunden af grenene (ikke “stammen”) og sprøjt stjerner af glasur i en række. Fortsæt opad i lige rækker indtil du når toppen.
Hvid glasur:
- Rør flormelis sammen med lidt pasteuriseret æggehvide med en ske, indtil du får en tyndtflydende glasur. Kom den på en sprøjtepose med rund tylle eller klip blot et lille hul og sprøjt en guirlande på dit juletræ.
Pynt:
- Pynt juletræet med røde M&Ms.
- Stil juletræ brownien i køleskabet indtil 1 time før servering.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar