Risalamande er en af mine yndlingsdesserter. Den cremede, vanillerige juledessert er virkelig nem at lave og det smager bare meget bedre, når man laver sin egen, end at købe færdiglavet risalamande.
Da jeg voksede op var det kun mig og min mor, som virkelig elskede risalamande. Min far og søster ville kun have en lille portion eller helst være fri. Så hvert år laver min mor en ekstra stor portion så vi to kan spise det til morgenmad 1. juledag!
Dette er vores yndlings opskrift på risalamande og den vi laver hvert år til jul.
For at lave risalamande skal man først koge risengrød med vanille. Risengrøden skal laves dagen før du skal servere risalamanden og skal stå i køleskabet natten over, så den er helt kold.
Når man så skal lave selve risalamanden røres sukker og vanille i den kolde risengrød.
Smut mandlerne og hak dem groft – undtagen én som skal gemmes som præmie til mandelgaven (jeg plejer at gemme to hele hvis nu den ene går i stykker).
De hakkede mandler røres så i risalamanden. Til sidst piskes piskefløde til flødeskum og røres i risalamanden, indtil man har en luftig men cremet risalamande.

Risalamande opskrift med kirsebærsauce
Ingredienser
- 2 1/4 dl grødris
- 1½ liter mælk
- 6 tsk vanillesukker
- 150 g mandler
- 9 spsk sukker
- 6 dl fløde
Fremgangsmåde
- Dagen før risalamanden skal serveres laves risengrøden. Hæld grødris og mælk i en stor gryde og kog op under omrøring. Når risengrøden koger skrues ned for varmen og risengrøden koger ved svag varme i 30-45 minutter indtil risengrøden har en tyk konsistens - husk at røre indimellem så mælken ikke brænder på. Sæt risengrøden i køleskabet natten over.
- For at lave risalamanden røres sukker og vanillesukker i den kolde risengrød. Mandlerne smuttes og hakkes groft. Husk at gemme en mandel til mandelgaven!
- Mandlerne røres i risalamanden. Pisk fløden til flødeskum og rør også denne i risalamanden. Kom risalamanden i køleskabet indtil den skal serveres. Varm kirsebærsovs i en gryde. Glædelig jul!
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar