Jeg elsker bagte æbler, og er kæmpe fan af æblekage med friske æbler i. Denne nemme æblekage mætter mange, har en superlækker efterårsagtig æblesmag og har den lækreste krummetopping.
Tips til at bage æblekagen
- For en luftig kage er det vigtigt, at ingredienserne til kagedejen ikke overpiskes.
- Krummetoppingen må heller ikke overpiskes, for så bliver den til dej. Mix kun indtil du får en krummelignende konsistens.
- Æblekagen kan også bages i en firkantet bageform. Her skal bagetiden forkortes lidt da kagen typisk vil være lavere.
- Æblekagen holder sig god i flere dage og skal opbevares på køkkenbordet dækket godt til med plastikfilm.
Æbler til bagning
Der findes mange sorter af æbler, som er gode til bagning. I princippet kan alle æbler bruges, men smagen af æblekagen afhænger i høj grad af sorten – og at æblerne ikke er for sure. Min personlige favoritsort til æblekager er Granny Smith. Andre gode sorter til bagning med æbler er Braeburn, Golden Delicious, Cortland eller Fuji.
Tilbehør til æblekagen
Æblekagen er superlækker som den er i sig selv, men den kan også serveres med:
- Vaniljeis
- Creme fraiche
- Saltkaramel sauce
Flere gode kageopskrifter:
- Talkage med citron og brombær
- Oreo brownies
- Chokolade fudge bombe
- Sommerhuskage
- Hindbærmousse-kage med chokolade
Æblekage med krummetopping
Ingredienser
Kage:
- 225 g blødt smør
- 200 g sukker
- 75 g brun farin
- 2 æg
- 375 g mel
- 4 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 3 1/2 dl mælk
Krummetopping:
- 100 g blødt smør
- 50 g brun farin
- 100 g mel
- 1 tsk kanel
Fyld:
- 3-4 æbler (f.eks. Granny Smith)
Fremgangsmåde
Kage:
- Kom blødt smør, sukker, brun farin og æg i en stor skål. Pisk det sammen med elpisker, til du får en cremet blanding.225 g blødt smør, 200 g sukker, 75 g brun farin, 2 æg
- Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en anden skål. Tilsæt det til den store skål og pisk yderligere med elpiskeren, til en krummelignende dej.375 g mel, 4 tsk bagepulver, 2 tsk vaniljesukker, 1/2 tsk salt
- Tilsæt mælk og pisk det helt kort sammen til en tyk dej. Lad være med at overpiske.3 1/2 dl mælk
Krummetopping:
- Kom blødt smør, brun farin, mel og kanel i en lille skål. Pisk det kort sammen med elpisker til du får en krummeblanding. Lad være med at overpiske, da det så vil blive til en dej.100 g blødt smør, 50 g brun farin, 100 g mel, 1 tsk kanel
Fyld:
- Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem ud i både.3-4 æbler
Samle og bage kagen:
- Smør en springform med Ø26 cm i sider og bund.
- Fordel halvdelen af kagedejen i springformen med en dejskraber.
- Fordel æblebådene i 1-2 lag ovenpå dejen.
- Fordel resten af kagedejen oven på æblerne.
- Fordel krummetoppingen oven på kagen i et ensartet lag.
- Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i 50-60 minutter. Dæk eventuelt toppen med sølvpapir efter 40 minutter, hvis den bliver for mørk. Kagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind, der stikkes i midten af kagen.
- Lad kagen køle helt af på en bagerist. Skær langs indersiden af springformen med en kniv inden formen løsnes.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar