Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, f.eks. en Kitchen Aid. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.74 fra 328 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


4. september 2012 af Trine 795 kommentarer

Kommentarer (795)

  • Ingrid Svar

    Hvor mange personer er kagen til?

    3. februar 2013 at 11:45
    • Trine Svar

      Hej Ingrid,

      Portionen svarer til cirka 12 stykker brownie.

      3. februar 2013 at 15:12
  • Christina Svar

    Kan man erstatte sukkeret med sødemiddel?? 🙂

    27. januar 2013 at 12:14
    • Trine Svar

      Hej Christina,
      Jeg må ærligt indrømme at jeg intet ved om sødemidler da jeg aldrig bruger det. Men jeg googlede lidt og har læst mig til, at det store problem er, at sukker jo giver meget konsistens til kagen og i dette tilfælde er der meget sukker i kagen. Jeg kan næsten ikke forestille mig at dejen kan hænge sammen hvis man derfor erstatter sukkeret med sødemiddel.
      Hvis jeg sparer på sukker i kager bruger jeg frugt i stedet for sødemiddel. Det giver nemlig også kagen sødme. Men jeg tror ikke at denne brownies vil blive god uden sukker 🙂

      27. januar 2013 at 13:16
  • Line Svar

    5 stars
    Helt igennem lækker brownie! Har lige lavet den og sidder i skrivende stund og gumler på den! Hold nu op hvor smager den dejligt 🙂 Og enormt nem at lave!
    TAK herfra 🙂

    20. januar 2013 at 15:15
    • Trine Svar

      Hej Line,
      Godt at høre at du er vild med brownien. Det er også en af mine yndlingskager! Et sikkert hit 😉

      21. januar 2013 at 12:07
  • Helle Svar

    Kan man lave brownies dagen før de skal bruges?

    20. januar 2013 at 12:19
    • Trine Svar

      Hej Helle,
      Det kan du sagtens, endda flere dage før. Brownien bliver ved med at være god i mange dage.

      21. januar 2013 at 12:07
  • katrine Svar

    Hej Trine.

    Jeg har i dag forsøgt mig med en dobbelt position fordi min bageform er større end din. Men er de 175 grader varmluft?

    14. november 2012 at 17:02
    • Trine Svar

      Hej Katrine,

      Nej endelig ikke varmluft – det er 175 grader i almindelig ovn.

      14. november 2012 at 19:15
  • katrine Svar

    hvordan kan du få den gode skorpe? min brownie var total flad og kedelig :((((

    13. november 2012 at 20:25
    • Trine Svar

      Hej Katrine,
      Jeg har en enkelt gang prøvet at bage brownien i for kort tid. Det resulterede i en totalt flad og “punkteret” kage. Det er vigtigt, at en strikkepind har en lillebitte smule dej på spidsen når du stikker den i – så er den færdig. I min ovn er det præcis 30 minutter.
      Bemærk også størrelsen på bageformen: 26×18 cm, det er en ret lille form. Hvis du laver den i en større form skal der laves dobbeltportion, ellers bliver den meget tynd og flad.
      Den sprøde skorpe kommer også kun hvis du kommer rasp i bageformen – først smørres formen, derefter køres noget rasp rundt i.
      Jeg håber du er frisk på at prøve brownien igen 🙂

      13. november 2012 at 23:10
  • Henny Svar

    5 stars
    eej, hvor er den god! og hvis ikke toler gluden skal man bara putte jyttemel i! 🙂
    super god opskrift! 🙂

    7. oktober 2012 at 19:31
    • Trine Svar

      Tak for tippet. Jeg er glad for, at dine brownies blev gode 🙂

      8. oktober 2012 at 07:23
  • Amalie Svar

    4 stars
    Jeg er enig, lækker opskrift! – jeg valgte at tilføje en smule kokosmel jeg havde til overs og et par stykker mørk chokolade. Bestemt en succes! 🙂

    25. september 2012 at 12:03
    • Trine Svar

      Det lyder også lækkert med kokos, god ide!

      25. september 2012 at 16:23
  • Mari Svar

    5 stars
    Så behøver jeg ikke lede mere….:-) De smager fuldstændig fantastisk. Især klassikeren med vanilleis og jordbær. Så bliver det bare ikke bedre.

    11. september 2012 at 18:31
    • Trine Svar

      Jeg er glad for, at endnu en brownie-fan er tilfreds 🙂

      11. september 2012 at 19:39
  • Anna Nicolaysen Svar

    Ej hvor godt piger 🙂 Jeg manglede bare en god opskrift på brownies – jeg har i al for lang tid lavet mislykkede .. 😀

    4. september 2012 at 21:34
    • Trine Svar

      Der er desværre mange der tror, at brownies er det samme som chokoladekage. Men disse er rigtig lækre, snaskede brownies 😉

      5. september 2012 at 07:23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven