Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, f.eks. en Kitchen Aid. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.74 fra 328 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


4. september 2012 af Trine 795 kommentarer

Kommentarer (795)

  • Emilie Svar

    5 stars
    Har lige bagt dem. De ser utrolig lækre ud! Og dufter himmelsk!
    Glæder mig til, at smage dem!

    13. april 2013 at 18:50
  • Kathrine Svar

    5 stars
    WOW! de er bare for lækre. Jeg brugte bagemagarine, og det fungerede fint. 🙂

    9. april 2013 at 10:13
  • Lene Olesen Svar

    Jeg vil prøve at bage dine brownies. Bager du kagen med rigtig smør/usaltet smør. Eller har du prøvet med bagemargarine? Lene

    8. april 2013 at 21:16
    • Trine Svar

      Hej Lene,
      Jeg har prøvet at bage kagen med både usaltet og saltet smør, dog ikke med bagemargarine. Begge dele blev gode 🙂

      8. april 2013 at 21:18
  • Michelle Cheng Svar

    5 stars
    Hej Trine, tusind tak for en lækker opskrift , dette er mit livs først brownie. Og den bliver fantastisk !!! Tak tak 😉

    27. marts 2013 at 23:09
  • Camilla Rasmussen Svar

    Jeg skal lave denne kage til ca 100 børn imorgen.. Har i nogen idee om hvor mange gange jeg skal gange denne opskrift op? Eller hvor mange der er til i den oprindelige opskrift.. Hjælp hjælp hjælp. Skal være klar til imorgen 🙂

    19. marts 2013 at 12:04
    • Trine Svar

      Hej Camilla,
      Jeg ved ikke helt hvor store stykker brownies du havde tænkt per barn, men hvis du regner med et stykke brownie på 4×5 cm cirka, så giver en dobbeltportion af denne opskrift (bageform på 33 x 23 cm) cirka 20 brownies…

      19. marts 2013 at 12:12
    • Amanda Panda Svar

      5 stars
      Jeg lavede dobbeltportion af denne kage til 8 tøser sku bage over en time – der blev ca 16 stykker (ok store) og vi spiste de 12 af dem..-tøser, ikke voldædende fyre…
      Så hvor mange du skal lave til 100 børn… vil gætte på 3x (måske 4x) er nok til een bageplade.. så kan du selv sjusse dig frem til hvor mange bageplader brownie du vil have med… 😉

      Vil klart lave dem igen mums – MEEEN der skal MEGET mere cacao i den portion jeg bager i dag, prøver med en ekstra spiseske, så får vi se..

      21. marts 2013 at 07:40
      • Trine Svar

        Det kommer vist lidt an på hvor store stykker man serverer og hvor stor en bageform man bruger – jeg laver mine brownies flade, som på billedet.

        Hvis brownien bages i den formstørrelse, som er angivet i opskriften (dvs. hvis man laver dobbeltportion skal formen være større), så skal kagen kun bage i 30 minutter for den rigtige konsistens.

        21. marts 2013 at 16:48
  • Heidi Svar

    Disse brownies er de BEDSTE ever. Det har aldrig tidligere lykkedes mig at bage brownies, der er klæge inden i og sprøde på toppen, men det er disse.

    Tak for en fantastisk opskrift som er supernem, hurtig og så absolut den bedste.

    19. marts 2013 at 09:35
  • Malene Svar

    Skal til at bage dem nu men det lyder mærkeligt med raps i bunden og hvad smager det af når de kommer i??

    18. marts 2013 at 13:49
    • Trine Svar

      Hej Malene,
      Du behøver ikke komme rasp i bunden, du kan godt nøjes med at smøre bageformen, men så bliver dine brownies blot ikke ligeså sprøde. Det smager ikke af noget specielt, det gør kagen mere sprød i bunden.

      18. marts 2013 at 14:20
  • Anette L Svar

    5 stars
    Fik bagt brownies igår. Var noget spændt på at lave det, da jeg ikke er den store bage kunster. Jubi det lykkedes. Smager skønt. . Har valgt at pynte med hvid chokolade dek.stjerner.Har lagt stykkerne i fryseren. Skal bruges fre til fødselsdag. Hvor lang tid før skal de tages op af fryseren før severing. Vh AL

    18. marts 2013 at 07:55
    • Trine Svar

      Hej Anette,
      Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men jeg ville tage dem ud aftenen før hvis jeg var dig.
      Lad mig høre hvordan det går med det.
      Hilsen Trine

      18. marts 2013 at 08:17
  • Christine Svar

    5 stars
    Super god opskrift mig og min veninde har lige bagt dem idag og nu sidder vi og nyder den:-) super lækkre

    17. marts 2013 at 15:00
  • Mette Kristensen Svar

    Hej… jeg er ved at bage den for første gang, men jeg kan ikke se nogle steder hvor i ovnen den skal stå, så jeg har sat den midt i??
    Hilsen Mette

    16. marts 2013 at 10:55
    • Trine Svar

      Hej Mette,
      Hvis der ikke står andet skal kager bages midt i ovnen 🙂 Håber din kage blev god!

      17. marts 2013 at 09:44

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven