Jeg er typen der aldrig får nok af sukker og søde sager, men jeg er godt klar over, at de fleste kan blive lidt overvældet af et tykt lag frosting – især mine forældre som ofte står model til mig og Mettes kagekreationer. Derfor er disse citron cupcakes rigtig gode da de mikser det søde med det sure idet selve cupcaken har en frisk smag af citron.
Disse cupcakes består af citron kager med vanille glasur. Citron kagerne bages i muffinsforme.
Man kan øge mængden af citron i denne opskrift hvis man foretrækker en meget frisk og sur kage. Jeg synes mængden der er angivet er en passende kontrast til den søde vanille buttercream frosting, men prøv dig frem!
Jeg valgte at bruge en 2D tyl til at sprøjte et rosemønster med vanilleglasuren. Resultatet er et tyndere lag frosting end hvis man sprøjter en swirltop hvilket jeg synes er passende til denne mere sure cupcake.
Disse cupcakes er dejlig svampede og luftige. De er bedst samme dag de bliver bagt, men kan også spises dagen efter.
Ingredienser
Citron cupcakes:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 200 g mel
- 1 tsk bagepulver
- Fintrevet citronskal fra 2 citroner
- 4 spsk citronsaft
Vanille smørcreme:
Fremgangsmåde
Citron cupcakes:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smørret til det er luftigt. Tilsæt sukker og æg og pisk yderligere. Tilsæt mel, bagepulver, citronskal og citronsaft og rør godt rundt.
- Fordel dejen i 18 muffinsforme - formene skal være 3/4 fyldte. Bag citroncupcakesene ved 180 grader i 15-18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Vanille smørcreme:
- Lav smørcremen efter anvisning i opskriften. Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på de afkølede citron cupcakes.
5 kommentarer
Jeg har lige lavet opskriften og fik kun 10 stk🤷🏼♀️ og har også brugt alm forme..
Forstår ikke i kan få 18 stk🙈
Bliver de ok efter en tur i fryseren? Vi skal holde barnedåb og har simpelthen ikke tid til at bage dem aftenen før.
Hej Ditte
Ja de er fryseegnede 🙂 selvfølgelig uden glasuren. god fornøjelse!
Hvilken størrelse forme bruger du? Jeg gangede opskriften med 1,5, og jeg fik kun til 15 muffins.
Hej Betina
Jeg bruger “almindelige” muffinsforme med Ø5cm. Fyldte du formene 3/4 op?