Jeg er typen der aldrig får nok af sukker og søde sager, men jeg er godt klar over, at de fleste kan blive lidt overvældet af et tykt lag frosting – især mine forældre som ofte står model til mig og Mettes kagekreationer. Derfor er disse citron cupcakes rigtig gode da de mikser det søde med det sure idet selve cupcaken har en frisk smag af citron.
Disse cupcakes består af citron kager med vanille glasur. Citron kagerne bages i muffinsforme.
Man kan øge mængden af citron i denne opskrift hvis man foretrækker en meget frisk og sur kage. Jeg synes mængden der er angivet er en passende kontrast til den søde vanille buttercream frosting, men prøv dig frem!
Jeg valgte at bruge en 2D tyl til at sprøjte et rosemønster med vanilleglasuren. Resultatet er et tyndere lag frosting end hvis man sprøjter en swirltop hvilket jeg synes er passende til denne mere sure cupcake.
Disse cupcakes er dejlig svampede og luftige. De er bedst samme dag de bliver bagt, men kan også spises dagen efter.
Citron cupcakes med vanille frosting
Ingredienser
Citron cupcakes:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 200 g mel
- 1 tsk bagepulver
- Fintrevet citronskal fra 2 citroner
- 4 spsk citronsaft
Vanille smørcreme:
Fremgangsmåde
Citron cupcakes:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smørret til det er luftigt. Tilsæt sukker og æg og pisk yderligere. Tilsæt mel, bagepulver, citronskal og citronsaft og rør godt rundt.
- Fordel dejen i 18 muffinsforme - formene skal være 3/4 fyldte. Bag citroncupcakesene ved 180 grader i 15-18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Vanille smørcreme:
- Lav smørcremen efter anvisning i opskriften. Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt den på de afkølede citron cupcakes.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
10 kommentarer
De kollapsede fuldstændig selvom jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. helt bløde i den halve centimeter midte, og alt alt for meget smag af sukker og smør.
Hej Mette
Har du bagt kagerne på varmluft indstilling? For høj varme er typisk årsagen til, at cupcakes kollapser på den måde, du beskriver. På den måde bliver de underbagt i midten og får den smag af sukker og smør, som du beskriver.
Alle ovne er forskellige. Tjek altid at dine cupcakes er færdigbagt ved at lave priktesten, inden du tager dem ud af ovnen ☺️
Kh Trine
Får 20 cupcakes ud af opskriften 🤩 de er så populære til børnefødselsdage; med sukkerøjne på bliver de til små spøgelseskager 👻 Lækkert!! Hilsen Catherine
Jeg har lige lavet opskriften og fik kun 10 stk🤷🏼♀️ og har også brugt alm forme..
Forstår ikke i kan få 18 stk🙈
Bliver de ok efter en tur i fryseren? Vi skal holde barnedåb og har simpelthen ikke tid til at bage dem aftenen før.
Hej Ditte
Ja de er fryseegnede 🙂 selvfølgelig uden glasuren. god fornøjelse!
Ved godt det er noget tid siden nu, men måske du vil svare alligevel på, hvornår de så skal tages op af fryseren? Og kan de pyntet dagen inden og overleve en nat i køleskabet?
Mvh. Stine
Hej Stine
Tag dem op aftenen fåe de skal serveres og lad dem tø op i en frysepose på køkkenbordet.
Med hensyn til om du kan pynte dem dagen inden så afhænger det af din pynt. Hvis du blot pynter med vanilje frosting ligesom vist her kan du godt gøre det aftenen før og stille dem i køleskabet. Så skal de tages ud en time inden servering.
Hilsen Trine
Hvilken størrelse forme bruger du? Jeg gangede opskriften med 1,5, og jeg fik kun til 15 muffins.
Hej Betina
Jeg bruger “almindelige” muffinsforme med Ø5cm. Fyldte du formene 3/4 op?