Vi kender vidst allesammen skuffelsen når man tager en bid af en tilsyneladende indbydende chokoladecupcake og man skuffet mærker den smuldre tørt i munden. Men nu behøver du ikke lide længere – du kan roligt sætte tænderne i disse chokoladevidunder cupcakes med chokolade smørcreme! De er nemlig svampede og lækre uden at være klæge.
Tips til perfekte chokolade cupcakes
Jeg er ikke kæmpe chokoladekagefan, believe it or not. Okay, jeg siger da ikke nej til et stykke chokoladekage, men fik jeg valget ville vanille vinde hver gang. Jeg har dog store chokoladefans i familien (hej Far) og indimellem får jeg da også en lille craving – og så må jeg jo til det. Og jeg har da bagt mange gode chokoladekager gennem årene. Her må jeg jo lige nævne mine populære brownies og chokoladekage med appelsin.
- Man får det mest luftige resultat ved at røre dejen på en røremaskine.
- Fyld formene trekvart op for at få en almindelig højde cupcake, som der kan sprøjtes glasur på.
- Fyld formene helt op hvis du vil lave muffins uden glasur, for en kuppeltop.
Glasur til chokolade cupcakes
Chokolade cupcakesene kan selvfølgelig spises som de er, men de bliver kun bedre hvis man sprøjter en god glasur på. Jeg brugte vores chokolade buttercream frosting som er en lidt tung frosting som smager fuldstændig fantastisk hvis den laves med en god chokolade. Ønsker man en lidt lettere glasur kan man bruge chokolade cream cheese frosting. Jeg dryssede frysetørrede hindbær på, som gav cupcakesene prikken over i’et!
Hvis man bruger en tung glasur som jeg gjorde er det rigeligt med en mindre mængde glasur midt på cupcaken, men det kommer selvfølgelig an på hvor vild man er med glasur og sukker.

Svampede chokolade cupcakes
Ingredienser
- 4 dl mel
- 1 1/2 dl kakao
- 3 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl brun farin
- 1 1/2 dl sukker
- 170 g blødt smør
- 3 1/2 dl mælk
- 1 1/2 tsk vaniljeessens*
- 2 æg
Chokolade frosting:
- 1 portion af min chokolade frosting opskrift
Pynt:
- Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
- Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en stor skål for at undgå klumper, eventuelt i skålen på en røremaskine. Tilsæt brun farin, sukker, blødt smør, mælk, vanilleessens eller vanillesukker og æg, og rør dejen på mellem hastighed på røremaskinen i cirka tre minutter.4 dl mel, 1 1/2 dl kakao, 3 tsk bagepulver, 1/2 tsk salt, 1 1/2 dl brun farin, 1 1/2 dl sukker, 170 g blødt smør, 3 1/2 dl mælk, 1 1/2 tsk vaniljeessens*, 2 æg
- Fordel dejen i muffinsforme. De skal fyldes trekvart op for en lav cupcake, som der kan sprøjtes glasur på.
- Bag chokolade cupcakesene ved 180 grader almindelig ovn i 15-18 minutter. De er færdige når der ikke hænger dej ved en strikkepind, der stikkes ind i midten af cupcaken. Lad cupcakesene køle af på en bagerist.
- Rør imens chokolade frostingen efter anvisning i opskriften. Kom chokolade frostingen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt glasur på halvdelen af cupcakesene. Dekorér med frysetørrede jordbær inden glasuren stivner. Gentag processen på resten af cupcakesene.
- Opbevar cupcakesene i køleskabet og tag dem ud en halv time før servering.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
22 kommentarer
Kan de fryses, så det kan bages forud for en fødselsdag? Hvis ja, hvordan tøes de bedst op?
Hej Mai-Britt
Ja det kan de sagtens. Tø dem op natten før i en frysepose på køkkenbordet.
De er virkelig gode. Jeg skiftede melet ud med rismel, så den blev glutenfri. Og så 1 dl creme fraiche, 1 dl stærk kaffe og 1,5 dl mælk, i stedet for kun mælk. Og så 1 tsk. kanel og 100 g grofthakket mørk chokolade til sidst til at toppe smagen med. Det var perfekt.
Hej
Kan man lave forstingen nogle timer før også piske den op igen før pyntning
Hej Stefanie
Det kan du sagtens! Du kan også sagtens lave det dagen før. Bare opbevar det i køleskabet og tag det ud en halv times tid inden du skal bruge det.
Opskriften er super nem, og smager super godt.
Jeg Bille vildt gerne lave dem men min far sagde den var for svær for en 12 årig 🙁
Det er ikke svært hvis man ved hvad man laver og for hjælp nogle gange jeg er selv 12 år gammel og jeg har bagt i nogle år nu 😉