De få solstråler der har ramt København de seneste uger har fået mig til at længes efter sommer og varme – og jordbær! Og da min søde kollega havde fødselsdag var det en perfekt anledning til at få stillet min trang og samtidig gøre en sød gestus.
Jeg bagte disse nemme og lækre vanille cupcakes med jordbærstykker og pyntede dem med rød og hvid smørcreme, så jeg kunne sætte kagerne sammen til det danske flag og skabe lidt fødselsdagsstemning på kontoret.
Cupcakesene er nemme og hurtige at røre sammen og bage. Man kan både bruge friske og frosne jordbær, de skal bare lige tø nok op til, at de kan skæres i små stykker og kommes i dejen. Kagerne er luftige og super lækre med skøn smag af sommer.
Jeg bagte 15 cupcakes og formede til flag. Man kan sagtens bage flere og lave et større flag og jeg har skitseret nogle modeller for, hvordan I kan forme cupcakes til flag nedenfor.
Jeg synes rose-glasur passer perfekt til festlige anledninger og det er så nemt at sprøjte. Det kræver bare en sprøjtepose og en rose-tylle, f.eks. Wilton 2D tyllen (reklamelink). Man starter fra midten og sprøjter rundt i ringe udaf, indtil man har en rose.
Det kan være lidt tricky at få en god rød farve frem i sin smørcreme. Det er vigtigt, at man bruger pastafarve da flydende farve vil få smørcremen til at skille eller blive vandet. Jeg har brugt en ekstra rød pastafarve (reklamelink), da det er bedst til at få en rigtig rød frem.
Og så er det ellers bare at forme sit flag ud af cupcakesene og nyde den skønne smag af sommer!
Fødselsdagscupcakes med jordbær
Udstyr (indeholder reklame)
- Ekstra rød pastafarve
Ingredienser
Jordbær cupcakes:
- 200 g frosne eller friske jordbær
- 175 g blødt smør
- 350 g sukker
- 2 æg
- 2 æggehvider
- 300 g mel
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 1/2 tsk vanillesukker
- 1 dl mælk
Vanille smørcreme:
- 2 portioner af vores vanille smørcreme
Fremgangsmåde
Jordbær cupcakes:
- Skyl og skær jordbærrene ud i små stykker. Hvis du bruger frosne jordbær skal du lade dem lidt tø op så de kan skæres.
- Kom smør i en stor skål eller i skålen på en røremaskine. Pisk med elpisker eller rør på røremaskinen med høj hastighed i et par minutter indtil smørret bliver hvidt.
- Tilsæt sukker lidt ad gangen og fortsæt med at piske eller røre på høj hastighed indtil alt sukkeret er rørt sammen med smørret.
- Tilsæt æg og æggehvider og rør ved lav hastighed til det blandes sammen.
- Rør mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en anden skål. Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør-æggeblandingen og rør indtil det kun lige er rør sammen. Tilsæt mælk og rør indtil det kun lige er rørt sammen. Tilsæt så resten af melet og rør langsomt til du får en helt glat dej.
- Tilsæt jordbærstykkerne og rør dem meget forsigtigt med en grydeske, så de fordeles i dejen. Hvis du rører for meget farver jordbærrene dejen lyserød.
- Fordel dejen i 16 muffinsforme og placer dem i 2 muffinspander. Formene skal være 3/4 fyldte.
- Bag kagerne én muffinspande ad gangen ved 180 grader (alm. ovn) i 20-22 minutter. Tjek at kagerne er færdige ved at der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af en af kagerne.
- Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist.
Vanille smørcreme:
- Lav dobbeltportion af vores opskrift på smørcreme.
- Del smørcremen i to portioner og farv den ene portion rød ved hjælp af rød pastafarve. Sørg for at røre den rigtig godt så farven er helt jævnt fordelt.
- Kom den hvide smørcreme i en sprøjtepose med en tylle. Hvis du vil lave roser som på billedet kan du bruge Wilton 2D tyllen. Sprøjt roser på cupcakesene og gentag processen med den røde smørcreme.
- Ved servering kan du anrette cupcakesene som det danske flag.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar