Forår er skønt. Når først eksamensstressen har lagt sig giver jeg mig selv lov til at slappe helt af i solskinnet med lange gåture i Frederiksberg Have, der vrimler med ællinger og gæslinger i øjeblikket.
I anledning af at det (næsten) er varmt nok til en lille picnic, får I her opskriften på nok verdens bedste boller. De har den perfekte krumme og smager så godt, at man har lyst til disse frem for kage! Derudover bages de tredelte i en muffinspande så de får det søde udseende.
Bollernes fine facon opnås ved at dele dejen i tre kugler i hvert hul i en muffinspande.
Når bollerne efterhæver, former de en fin trekløver og når bollerne er bagt, kan de deles.
Bollerne signalerer bare “spis mig!” og er sjove til børn, fordi de kan deles i tre – og har jeg nævnt, at de smager himmelske? Disse boller er helt klart bedst friskbagte, men er også helt fine dagen efter.
Trekløver boller opskrift
Ingredienser
- 1 1/4 dl mælk
- ½ dl sukker
- 2 tsk salt
- 3 spsk smør
- 3½ dl lunkent vand
- 40 g gær
- 750 g mel
- 1 tsk smeltet smør
Fremgangsmåde
- Kom mælk, sukker, salt og smør i en lille gryde og opvarm ved lav varme indtil smørret og sukkeret smelter. Lad blandingen køle af til den er lunken.
- Rør gærret ud i lunkent vand. Hæld den lunkne mælkeblanding i og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt efter lidt og ælt, til du får en smidig dej.
- Lad dejen hæve under et viskestykke ved stuetemperatur i et kvarters tid. Hiv nu små stykker dej af klumpen og rul til kugler, som placeres i en smurt muffinspande. Der skal tre kugler i hvert hul.
- Lad de færdigformede boller hæve ved stuetemperatur i yderligere et kvarter.
- Bag trekløver bollerne ved 200 grader i cirka 12 minutter. Tag bollerne ud og pensl dem med smeltet smør. Sæt dem i ovnen igen i 1½ minut og lad derefter bollerne køle af på en bagerist.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar