Svampede chokolade cupcakes

Svampede chokolade cupcakes
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Svampede chokolade cupcakes opskrift fra Bageglad

Vi kender vidst allesammen skuffelsen når man tager en bid af en tilsyneladende indbydende chokoladecupcake og man skuffet mærker den smuldre tørt i munden. Men nu behøver du ikke lide længere – du kan roligt sætte tænderne i disse chokoladevidunder cupcakes med chokolade smørcreme. De er nemlig svampede og lækre uden at være klæge.

Jeg er ikke kæmpe chokoladekagefan, believe it or not. Okay, jeg siger da ikke nej til et stykke chokoladekage, men fik jeg valget ville vanille vinde hver gang. Vi har dog store chokoladefans i familien (hej Far) og indimellem får jeg da også en lille craving – og så må jeg jo til det.

Jeg har bagt mange gode chokoladekager – her må jeg jo lige nævne vores fantastiske brownies og vores chokoladekage med appelsin – men jeg har ikke tidligere gjort mig så meget i chokolade cupcakes. Det er imidlertid en kæmpe fejl opdagede jeg, da jeg tog disse skønne chokoladecupcakes ud af ovnen.


Disse chokolade cupcakes er meget nemme at røre sammen. De bliver bedst og mest luftige og svampede hvis de røres på en røremaskine. Formene fyldes trekvart op for at få en almindelig højde cupcake, man kan sprøjte glasur på.

Chokolade cupcake dejBagte cupcakes

Chokolade cupcakesene kan selvfølgelig spises som de er, men de bliver kun bedre hvis man sprøjter en god glasur på. Jeg brugte vores chokolade buttercream frosting som er en lidt tung frosting som smager fuldstændig fantastisk hvis den laves med en god chokolade. Ønsker man en lidt lettere glasur kan man bruge chokolade cream cheese frosting. Jeg dryssede frysetørrede jordbær fra Sweet Addiction på, som gav cupcakesene prikken over i’et!

Chokoladeglasur cupcakesSvampede cupcakes

Hvis man bruger en tung glasur som jeg gjorde er det rigeligt med en mindre mængde glasur midt på cupcaken, men det kommer selvfølgelig an på hvor vild man er med glasur og sukker.

Og så er det ellers bare at sætte tænderne i disse superlækre chokolade cupcakes! Velbekomme.

Chokolade cupcakes med glasur

Svampede chokolade cupcakes opskrift fra Bageglad
4.5 fra 4 stemmer

Svampede chokolade cupcakes

Antal: 18 stk
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 4 dl mel
  • 1 1/2 dl kakao
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl brun farin
  • 1 1/2 dl sukker
  • 170 g blødt smør
  • 3 1/2 dl mælk
  • 1 1/2 tsk vanilleessens eller 1 tsk vanillesukker
  • 2 æg

Pynt:

  • Frysetørrede jordbær

Sådan gør du

  • Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en stor skål for at undgå klumper, eventuelt i skålen på en røremaskine. Tilsæt brun farin, sukker, blødt smør, mælk, vanilleessens eller vanillesukker og æg, og rør dejen på mellem hastighed på røremaskinen i cirka tre minutter.
  • Fordel dejen i 18 muffinsforme. De skal fyldes trekvart op.
  • Bag chokolade cupcakesene ved 180 grader almindelig ovn i 15-18 minutter. De er færdige når der ikke hænger dej ved en strikkepind, der stikkes ind i midten af cupcaken. Lad cupcakesene køle af på en bagerist.
  • Rør imens chokolade frostingen efter anvisning i opskriften. Kom chokolade frostingen i en sprøjtepose med tyl og sprøjt glasur på halvdelen af cupcakesene. Dekorér med frysetørrede jordbær inden glasuren stivner. Gentag processen på resten af cupcakesene.
  • Opbevar cupcakesene i køleskabet og tag dem ud en halv time før servering.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


21. februar 2015 af Trine 17 kommentarer

Kommentarer (17)

  • Caroline Svar

    5 stars
    Jeg bagte dem til min lillesøsters klasse – de elskede dem! 3×18, de var hurtigt væk 🙂

    25. januar 2018 at 17:54
  • skrotpræmie Svar

    Kan disse frysEs

    17. september 2016 at 23:15
    • skrotbil Svar

      Hovsa .. fik sendt kommentaren uden at stemme

      16. oktober 2016 at 08:52
  • skrotpræmie Svar

    Godt at høre at kagerne var populære! I må bage en portion til

    17. september 2016 at 23:14
  • Cecilie Svar

    Kan de fryses

    24. juli 2016 at 14:22
  • Ayla Svar

    Hejsa
    Er det bedst at bage dem dagen før og putte frosting på og så i køleskabet?

    18. juni 2016 at 19:03
    • Trine Svar

      Hej Aya
      Nej det er bedst at bare kagerne samme dag de skal spises (men de kan godt bages dagen før om nødvendigt). Gør det dog i god tid så kagerne kan nå at køle helt af inden du sprøjter frosting på 🙂

      19. juni 2016 at 08:33
  • Dorte Svar

    Hej.
    Hvis man bager dem i mini muffins forme, hvor lang tid skal de så ca. have i ovnen?
    Bh. Dorte

    7. oktober 2015 at 11:36
  • Regina Svar

    Kan disse frysEs?

    19. august 2015 at 18:14
  • Katrina Svar

    Hvor mange grader skal de bages ved?

    2. maj 2015 at 13:51
  • Thomas Svar

    5 stars
    Hovsa .. fik sendt kommentaren uden at stemme .. fem stjerner herfra ..

    6. marts 2015 at 14:51
  • Thomas Svar

    De 18 stk som opskriften dækker over varede med børnene om bordet ikke længere end at de nåede at køle af 🙂 mums
    Det bliver nok til dobbeltportion næste .. thumbs up ..

    6. marts 2015 at 14:49
    • Trine Svar

      Hej Thomas
      Godt at høre at kagerne var populære! I må bage en portion til 🙂

      7. marts 2015 at 10:13

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven