For nogle uger siden var vi til Trines kærestes 25 års fødselsdag, som samtidig blev fejret med, at han var blevet uddannet til politibetjent. Det fortjente jo selvfølgelig en kage, og vi endte med dette resultat – som vi selv, og resten af selskabet, var godt tilfredse med!
Selve kagen bestod af chokoladekage med et lag af citronmousse og et lag med hindbærmousse. Kombinationen af de to forskellige slags mousse gør, at kagen ikke bliver for tung – de giver et frisk pust. Hold øje med bloggen hen over sommeren, der kommer opskrift både på de to slags mousse og chokoladekagen!
Vi valgte at den øverste etage skulle overtrækkes med lyseblå fondant (for at matche en politiskjorte) og så udskar vi små overskæg i sort fondant. Den nemmeste måde at udskære figurer på er, at printe figuren ud fra computeren og klippe den. Herefter er det nemt at skære efter når papiret ligger ovenpå fondanten.
Den nederste etage skulle være fængselsstribet, så den blev overtrukket med hvid fondant og der blev skåret sorte striber i sort fondant og klistret på kagen.
Herefter skulle der laves håndjern og pistol i fondant. Igen tog vi Google til hjælp, man kan finde alverdens guides og inspiration hvis man søger på, f.eks. “gun cake”. Både håndjern og pistol er formet i fondant ud fra et billede. De lå til tørring i et par timer inden de blev klistret på kagen med lidt royal icing, så de ikke faldt af. Det er vigtigt når man sætter figurer/pynt på kager, især hvis det er tungt, at det bliver limet fast med noget andet end vand, som jeg ellers plejer at bruge til blomster og bogstaver, som ikke er tunge.
For at give kagen et færdigt look satte vi sort silkebånd rundt om begge etager – det er også en god mulighed for at skjule, hvis man har lavet lidt småfejl når kagen er blevet overtrukket med fondant (som man kan se på den lyseblå etage er der lidt folder nederst, som bliver nogenlunde skjult med silkebåndet). Da vejret var varmt og fondanden rimelig klistret var det ikke nødvendigt at sætte silkebåndet fast med andet. Hvis det ikke vil hænge fast kan man sætte små klatter af royal icing.
Enderne blev sat fast med en sort knappenål – husk at fjerne dem før kagen bliver spist!!!
Tallet 25 blev ligeledes lavet i sort fondant og sat på kagen med to tandstikkere lige inden den skulle spises. Husk at lad fondanten tørre i mindst et par timer så det ikke klasker sammen, når det sættes på kagen.
5 kommentarer
[…] Kostnyt.dk takker for posten | link til kilden for meget mere om denne artiklel |>>: Bageopskrifter med flotte billeder fra Bageglad […]
Jeg ville elske, hvis du postede nogen af dine smplie madopskrifter! Synes altid, det ser se5 le6kkert ud, ne5r man ser billeder af det. Og helt e6rlig, se5 kunne jeg vist rigtig godt bruge noget inspiration til RIGTIG mad ellers bliver jeg jo helt fed Tak for en god blog!
It’s a real pleasure to find someone who can think like that
Hvor er den bare vildt imponerende! Og fed detalje med overskæggene-et fint lille tip du gav til hvordan de skal laves, måske jeg bør forsøge mig med det.. hvis jeg tør 🙂
Hej! Det kan du sagtens give dig i krig med, når først man begynder er det ikke svært, og du kan jo altid ælte fondanten sammen og starte forfra 🙂 Husk, hvis fondanten er klistret pga. vejret så lad ikke papiret ligge for længe på fondanten – så klistre det nemlig fast. Håber du får et godt resultat!