Forleden dag så jeg den bedste idé fra SweetSugarBelle… påskekyllinger lavet af slik! Jeg tænkte længe over, hvad jeg kunne bruge af slik herhjemme der havde den samme form, og så så jeg Anthon Berg Mandelæg i Føtex. De har den perfekte form og størrelse. Det tager ikke mere end 5 min., og er en perfekt påske-værtindegave!
Start med at tegne to små øjne på mandelæggene med en sort fødevaretusch. Herefter skal der laves noget gult Royal Icing, som du kommer i en sprøjtepose med en lille tyl, og sprøjter et lille næb ud på hver mandelæg. Hvis du ikke har nogen sprøjtepose, kan du bruge en frysepose, hvor du så klipper et hul til tyllen. Tip: det er en god idé at lægge æggene på et viskestykke, så de ikke triller rundt. Lad dem ligge og tørre natten over, for at sikre, at næbbene er helt tørre.
Kom kyllingerne på et stykke cellofan, fold det op og pynt med et bånd i forårsfarver.. Voila!
Mandelkyllinger
Ingredienser
Royal Icing:
- 1½ pasteuriseret æggehvide
- 300 g flormelis (cirka)
- 1 tsk citronsaft
- Gul pastafarve eller frugtfarve
Materialer:
- Sort fødevaretusch
- Sprøjtepose
- Lille tyl med diameter på ca. 2 mm.
Fremgangsmåde
Royal icing:
- Æggehvide, flormelis og citronsaft blandes sammen, helst i en køkkenmaskine eller med en håndmixer. Hvis der bruges frugtfarve tilsættes det her. Tilsæt mere flormelis, hvis konsistensen er for flydende. Konsistensen skal være rimelig tyk, ellers flyder det ud når man sprøjter det ud på mandelægget. Hvis der bruges pastafarve tilsættes det til sidst.
- Denne mængde royal icing er passende til en hel sprøjtepose. Det er selvfølgelig mere, end hvad du har brug for her, men du kan med fordel lave hele portionen og kom i sprøjteposen, da det så er nemmere at sprøjte ud på æggene. Det kan gemmes i en lufttæt beholder i flere måneder.
Metode:
- Læg mandelæggene ud på et viskestykke, så de ikke kan trille rundt. Tegn herefter to små øjne med fødevaretuschen øverst på ægget. Sprøjt herefter et lille næb med den gule royal icing ud, nedenunder øjnene.
- Lad kyllingerne tørre natten over.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar