Æblemuffins med kanel og krummetopping

Æblemuffins med kanel og krummetopping
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Æble- og kanel muffins fra Bageglad

Det er nu ved at blive rigtig efterår og æblerne i haven er efterhånden modnet nok til at have den perfekte sødme til at spise og bruge i diverse bagværk. Jeg tror at æble i kage er noget man enten elsker eller hader. Jeg er personligt meget begejstret for det og eftersom æble passer fantastisk sammen med kanel, som er mit yndlingskrydderi, bager jeg rigtig tit kager med æble.

Disse æblemuffins er derfor også spicet med kanel og har desuden en superlækker krummetopping af brun farin og smør.

Skær æblerne ud i små tern. Dejen røres sammen og æblerne røres i til sidst. Dejen fordeles i muffinsforme eller i en smurt muffinspande. Krummetoppingen drysses på hver muffin.


Disse æblemuffins skal bage i cirka 30 minutter.

Æble kanelmuffins

Resultatet er fantastiske lækre æblemuffins med et strejf af kanel. De er ekstra gode lune med en klat vanilleis til!

Æble- og kanelmuffins opskrift fra Bageglad

Æble- og kanel muffins fra Bageglad

Æblemuffins med kanel og krummetopping opskrift

Mængde: 16 stk
Udskriv

Ingredienser

Krummetopping:

  • 1 1/4 dl brun farin
  • 7 spsk mel
  • 75 g blødt smør
  • 1 tsk kanel

Æblemuffins:

  • 3 1/2 dl brun farin
  • 1 1/2 dl olie
  • 270 g mel
  • 1 æg
  • 3/4 tsk vanillesukker
  • 2 1/4 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 5 dl æbler i små tern

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 180 grader. Skær 4-5 æbler ud i små tern (eller hvad der svarer til 5 dl). Kom ingredienserne til krummetoppingen i en skål og smuldr, til det får en krummelignende konsistens.
  2. Kom brun farin, olie, æg, vanillesukker og yoghurt i en anden skål. I en tredje skål røres mel, bagepulver, kanel og salt sammen. Rør melblandingen sammen med farin-yoghurt blandingen.
  3. Kom æblestykkerne i dejen og rør i dejen så æblerne fordeles - dejen kan være lidt hård at røre ud, det er meningen.
  4. Fordel dejen i muffinsforme i en muffinspande. De skal fyldes to-tredjedele op. Drys nu krummetopping på alle muffins og bag æblemuffinsene i 30 minutter.
  5. Lad muffinsene køle af i muffinsformen i fem minutter før de flyttes til afkøling på en bagerist.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Diva di Cucina

 


11. oktober 2013 af Trine 5 kommentarer

Kommentarer (5)

  • Marie-Louise Svar

    Jeg står og faktisk et igang med at bage disse lækre Muffins for første gang og kan se i opskriften at i den 3 skål skal det blandes mel, bagepuver, kanel og salt sammen men der står ikke noget om mel i ingredienslisten under Muffins????
    Så hvor meget mel skal der i???
    Håber på hurtig svar da jeg står med blandingen nu 😉 ellers må jeg ta den på gefylen 🙂

    15. oktober 2013 at 13:21
    • Mette Svar

      Hej! Det kan jeg godt se, vi har helt glemt at skrive mængden af mel. Der skal 2½ cups i (så vidt jeg kan se svarer det til 270g). Opskriften vil blive rettet hurtigst muligt!

      15. oktober 2013 at 14:44
  • hvadskalvibage/Mette Svar

    Kan kun tilslutte mig, de ser rigtig lækre ud. Må vist se om jeg kan få plukket nogle flere æbler, så jeg kan få bagt nogle æblemuffins i år.

    14. oktober 2013 at 13:57
  • A + K = ♥ Svar

    Mmmh, de ser vel nok bare gode ud 😀

    – Anne

    14. oktober 2013 at 10:45

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven