Toffifee fans, forbered jer på verdens lækreste cookies! Hvis du elsker de bløde små karamelbider fyldt med hasselnødder og nougat lige så højt som jeg, vil du elske de her Toffifee cookies! Spis dem allesammen selv (du kan eventuelt gemme nogle i fryseren til en regnvejrsdag) eller del dem med dem, du elsker allermest.
De her Toffifee cookies vil tilfredsstille enhver Toffifee- og cookie craving, du har! Selve cookies er sprøde udenpå og bløde indeni, præcis som jeg synes en stor cookie skal være. De er fyldt og toppet med Toffifee stykker, som vil smelte let under bagning og medvirke til en superlækker konsistens.
Og det bedste? Disse Toffifee cookies er supernemme og hurtige at lave – ja faktisk kan de være klar til at spise på under en time! De holder sig gode i op til en uge og kan også fryses, hvis der skulle være nogle til overs (men det bliver der ikke!).
For at bage Toffifee cookies skal du have følgende ingredienser i køkkenet (se de præcise mængder på opskriftkortet længere nede):
- Toffifee selvfølgelig! Det er tilladt at snacke lidt på dem undervejs 😉
- Blødt smør: Smørret skal piskes luftigt, så det skal være stuetemperatur inden du går i gang. Her skal bruges ægte, saltet smør.
- Sukker og brun farin: Der skal 2 sukkertyper i dine cookies for at få den perfekte smag frem.
- Æg og æggeblomme: Forholdet her er vigtigt, så sørg for at dele æggehviderne fra æg nummer 2.
- Mel: Der skal bruges hvedemel i dine cookies for, at de hæver optimalt.
- Majsstivelse: Majsstivelse, f.eks. Maizena, spiller en meget vigtig rolle i de her cookies! Det giver dem den perfekte bløde konsistens og forhindrer dem også i at sprede sig for meget under afbagningen.
- Natron: Det skal til for, at dine cookies hæver.
- Vaniljesukker: Giver dine cookies smag.
Nedenfor ses Toffifee cookies sammen med S’mores cookies og Nutella-fyldte cookies.
De her Toffifee cookies gemmer på en lækker Toffifee overraskelse indeni. De er nemlig bagt med en hel Toffifee i midten, som smelter under bagning.
For at få en Toffifee ind i midten af din cookie, skal du først trille en klump cookiedej til en kugle. Pres så en hel Toffifee ned i midten og saml resten af dejen rundt om. Tril den igen for, at få en ensartet kugle. Stil din kugle på en bageplade beklædt med bagepapir og pres den let flad. Pynt så med kvarte stykker Toffifee på toppen.
Hvis man vil bage perfekte, bløde cookies, som spreder sig uden at blive for tynde, skal man holde godt øje med dem når de bages. Her er 3 tips til at opnå den perfekte afbagning på dine Toffifee cookies:
- Ovnen skal have den rette temperatur inden dine cookies stilles ind. Så sørg for, at den er opvarmet inden du sætter dem ind.
- Hold øje imens de bages. Cookiesene vil først flade ud og så hæve. De er færdige når de er let gyldne i kanten men stadig ser ubagte ud i midten. Tag dem straks ud.
- Lad dine cookies stå på bagepladen i præcis 5 minutter, når de er taget ud af ovnen (sæt et ur!). Flyt dem derefter til en bagerist til afkøling.
TYPISKE SPØRGSMÅL TIL OPSKRIFTEN
Hvorfor spreder mine cookies sig ikke?
Hvis dine cookies ikke spreder sig skyldes det enten et forkert forhold imellem mel og væske (har du læst forkert i opskriften?) eller en forkert ovntemperatur.Hvorfor spreder mine cookies sig for meget og bliver helt flade?
Det skyldes typisk:
- Dejen er for varm. Løs det ved at stille dejen på køl inden bagning
- Du har rørt cookiedejen for meget
- Dit bagepulver er løbet på dato
- Ovnen er sat på varmluft indstilling. Dine cookies skal bages på almindelig ovn indstilling
Hvorfor er mine cookies tørre / hårde?
Du har bagt dem for længe. Tag cookiesene ud imens de stadig er ubagte i midten. De fortsætter nemlig med at bage på bagepladen, efter du har taget dem ud af ovnen.
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 100 g sukker
- 175 g brun farin
- 1 helt æg
- 1 æggeblomme
- 350 g mel
- 1 spsk majsstivelse
- 1 1/2 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 3/4 tsk salt
- 2 pakker Toffifee*
Fremgangsmåde
- Pisk blødt smør, sukker og brun farin med elpisker eller på røremaskine i 2-3 minutter, til det bliver cremet. Tilsæt æg og æggeblomme og pisk yderligere.200 g blødt smør, 100 g sukker, 175 g brun farin, 1 helt æg, 1 æggeblomme
- Rør mel, majsstivelse, natron, vaniljesukker og salt sammen i en skål.350 g mel, 1 spsk majsstivelse, 1 1/2 tsk natron, 2 tsk vaniljesukker, 3/4 tsk salt
- Kom de tørre ingredienser over i de våde ingredienser ad to omgange og pisk det sammen på laveste hastighed.
- Dæk skålen med plastikfilm og stil cookiedejen i køleskabet i minimum 1 time.
- Skær halvdelen af dine Toffifee i kvarte med en skarp kniv.
- Brug en isske eller stor ske til at forme en kugle af cookiedej. Pres en Toffifee ned i midten og saml dejen omkring, så den dækkes og du igen har en rund kugle. Sæt cookien på en bageplade beklædt med bagepapir og pres den let flad. Pres 3-4 kvarte stykker Toffifee ned i toppen af cookien. Gentag med den resterende dej og Toffifees.
- Bag cookiesene ved 180 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter. Dine cookies er færdige når de er fladet ud og har fået svagt gyldne kanter, men er stadig bløde i midten.
- Lad cookies stå på bagepladen i præcis 5 minutter, før de flyttes til afkøling på en bagerist.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar