De lækreste store, bløde cookies fyldt med vores allesammens yndlings Toffifee! Karamel, hasselnød og nougat i en kæmpe cookie – hvad mere kan man ønske sig?
Pisk blødt smør, sukker og brun farin med elpisker eller på røremaskine i 2-3 minutter, til det bliver cremet. Tilsæt æg og æggeblomme og pisk yderligere.
200 g blødt smør, 100 g sukker, 175 g brun farin, 1 helt æg, 1 æggeblomme
Rør mel, majsstivelse, natron, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
350 g mel, 1 spsk majsstivelse, 1 1/2 tsk natron, 2 tsk vaniljesukker, 3/4 tsk salt
Kom de tørre ingredienser over i de våde ingredienser ad to omgange og pisk det sammen på laveste hastighed.
Dæk skålen med plastikfilm og stil cookiedejen i køleskabet i minimum 1 time.
Skær halvdelen af dine Toffifee i kvarte med en skarp kniv.
Brug en isske eller stor ske til at forme en kugle af cookiedej. Pres en Toffifee ned i midten og saml dejen omkring, så den dækkes og du igen har en rund kugle. Sæt cookien på en bageplade beklædt med bagepapir og pres den let flad. Pres 3-4 kvarte stykker Toffifee ned i toppen af cookien. Gentag med den resterende dej og Toffifees.
Bag cookiesene ved 180 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter. Dine cookies er færdige når de er fladet ud og har fået svagt gyldne kanter, men er stadig bløde i midten.
Lad cookies stå på bagepladen i præcis 5 minutter, før de flyttes til afkøling på en bagerist.
Noter
*Standard størrelse med 15 stk iHOLDBARHED: Toffifee cookies holder sig gode i op til 1 uge. Opbevar dem i en lufttæt beholder eller plastikpose på køkkenbordet.FRYSNING: Ubagt cookiedej kan fryses med eller uden Toffifee stykker i, i op til 3 måneder. Færdigbagte cookies kan ligeledes fryses i op til 3 måneder.