Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, f.eks. en Kitchen Aid. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.74 fra 328 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


4. september 2012 af Trine 795 kommentarer

Kommentarer (795)

  • Kristine L. Svar

    4 stars
    Jeg bagte den i tirsdags med 100 gram mørk chokolade, som jeg smeltede sammen med smørret, i stedet for nødderne. Den var FORTRYLLENDE!!!! 🙂 Jeg bager den igen i dag, fredag, nu efter opskriften og med 100 gram mørk chokolade!

    15. marts 2013 at 12:33
  • Johanne Svar

    De brownies er jo fantastiske! Utroligt at sådan en simpel opskrift kan være så smagfuld.
    Jeg er helt forelsket 😉
    – og det virkede kanon med at have rasp i bunden!

    14. marts 2013 at 21:55
  • Sara Svar

    Skal den i køleskabet efter den har været i ovnen?

    10. marts 2013 at 09:36
    • Trine Svar

      Nej, den skal bare opbevares lufttæt 🙂

      10. marts 2013 at 09:48
  • På besøg Svar

    […] ned. Det er så dejligt med hjemmebag, og jeg har virkelig fået en hang til mine egne brownies. De smager skønt, og det synes Jesper heldigvis også. Dem bager jeg derfor ofte til […]

    6. marts 2013 at 00:22
    • JEanette nielsen Svar

      Hej
      denne kage er blevet mIn absolut faVorit! I den anledning af har jeg lovet at bage den til min venidnes fødselsdag. Har du Gode Erfaringer mEd at Den bliver frøSset ned?

      28. juli 2015 at 04:37
  • BageMor(d) Svar

    Jeg tænkte på om man kan smelte 200g mørk chokolade istedet for 4 spsk cacaopulver pulver??

    5. marts 2013 at 12:38
    • Trine Svar

      Det lyder lækkert, dog nok en anelse for kraftig chokolade til min smag – men det er helt forskelligt hvor chokoladeglad man er. Lad mig endelig høre resultatet!

      5. marts 2013 at 14:02
      • BageMor(d) Svar

        Det blev en rigtig dejlig kage og den gik rent ind hos alle. Så der er blevet vores nye ferie kage:)

        10. marts 2013 at 07:06
        • Trine Svar

          Det lyder rigtig godt! Jeg er glad for, at den var populær.

          10. marts 2013 at 09:48
    • Amanda Panda Svar

      Du kan altid putte rigtig chokolade i, men hvis du virkelig vil have chokoladesmag skal der kakaopulver i! Jeg kan bage de MEST mørk chokolade smagende muffins, og der er KUN kakao pulver i, men også meget af det 😉

      21. marts 2013 at 07:45
  • Maria Svar

    Kagen er i ovnen nu, og jeg er ret spændt på resultatet.. især fordi jeg IKKE har læst opskriften rigtigt og tænkte, at det med rasp i bunden ikke var sååå vigtigt.. Jeg har i stedet for lagt bagepapir. Så er ret spændt på resultatet!

    28. februar 2013 at 15:23
    • Trine Svar

      Hej Maria,
      Haha sådan kan det gå! Jeg er sikker på at dine brownies alligevel blev supergode – raspen gør bare, at de bliver ekstra sprøde i bunden.

      28. februar 2013 at 19:01
      • Maria Svar

        5 stars
        De blev helt fantastiske trods bagepapir i bunden 🙂 TAK for super god opskrift og meget nemt at følge… og HUSK lige at læse det hele, før I begynder.. vil helt sikkert næste gang prøve at bruge raspen 🙂

        28. februar 2013 at 20:09
  • Frida Svar

    5 stars
    MUMS! De her brownies sidder bare lige i skabet. Tusind tak for den bedste brownie opskrift! 🙂

    – Jeg har lavet denne opskrift tre gange. Første gang gik lidt galt, da den bradepande jeg brugte var for stor, så brownien blev for tynd. Men jeg lavede en portion igår, og den blev.. mmmmmh. Min trejde portion er i ovnen ligenu, og kan ikke vente til at smage på den 🙂

    TUSIND TAK!

    17. februar 2013 at 13:11
  • Anne Svar

    5 stars
    Hej
    har prøvet din opskrift for første gang igår. Lavede dobbelt portion og tilføjede 200g smeltet mørk chokolade, og 40 g groft hakket chokolade.
    Bagte den i en bradepande, den skulle have præcis 25 min. Mums en lækker kage. Tak for en super opskrift. Den er gemt til næste gang der skal lækkerier på bordet 🙂

    11. februar 2013 at 22:34
    • Trine Svar

      Hej Anne,
      Uhmmm det lyder lækkert! Jeg er glad for at din brownie blev vellykket 😀

      12. februar 2013 at 08:21
  • Ida Svar

    5 stars
    Jeg må simpelthen rose denne lækre opskrift. De blev præcis som på dit billede og beskrivelse.
    Jeg lavede dobbeltportion til mine gæster igår og de elskede dem også:)

    10. februar 2013 at 14:49
    • Trine Svar

      Hej Ida,
      Dejligt at høre at dine brownies blev gode. Det er altid et sikkert hit hos gæster 😉

      10. februar 2013 at 15:02
  • marianne Svar

    Hej kan man evt komme chokoladestykker i istedet for valnødder

    7. februar 2013 at 14:40
    • Trine Svar

      Hej Marianne,
      Ja det kan du sagtens. Jeg ville bruge mørk chokolade hvis jeg var dig 🙂

      7. februar 2013 at 18:08

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven