De færreste kan modstå cremet, blød, hasselnødfyldt Nutella! Som barn var det for mig den ypperste luksuschokolade og som voksen har jeg så mange minder om hyggelige morgenstunder med familien, hvor vi spiste Nutella. Og jeg elsker stadig det søde stads, omend jeg ikke så ofte har det i huset. Men en dag fik jeg sådan lyst til Nutella, og ikke mindst, en Nutella-fyldt cookie!
Okay, lad os lige se nærmere på de her vilde Nutella-fyldte cookies. Vi snakker altså ultra luksus cookies her. Sprøde udenpå, bløde inden og med en midte af flydende, lækker, vidunderlig Nutella!!! Kan man forestille sig en bedre overraskelse i en cookie? Det tror jeg ikke!
Disse cookies er klassiske, amerikanske chocolate chip cookies. Tykke og bløde med masser af smag af cookie og mørk chokolade. Nutellaen er prikken over i’et og bidrager med både konsistens og smag, for at tage cookiesene til helt nye højder.
- De her cookies er supernemme at lave
- Cookiesene holder sig gode i op til en uge og de kan også fryses
- Det er den bedste overraskelse at opdage at midten er fyldt med Nutella!
Hvordan er det lige, at man får Nutella ind i en cookie? Bare rolig. Det er faktisk supernemt!
- Form noget cookiedej til en rund kugle eller brug en isske.
- Lav en fordybning i midten af dejen.
- Fyld lidt Nutella i fordybningen.
- Kom en lille klat dej ovenpå som et låg, der dækker og tril så en til rund kugle igen.
Bløde amerikanske cookies kræver lidt øvelse at bage perfekt. Man skal nemlig tage cookiesene ud når de er let gyldne i kanten, men stadig ser ubagte inde i midten. De skal så efterfølgende køle af i præcis 5 minutter på bagepladen, hvor de faktisk bager videre, inden de flyttes til en bagerist, for endelig afkøling. På den måde opnår man en lækker sprød overflade med en blød midte.
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 100 g sukker
- 175 g brun farin
- 1 helt æg
- 1 æggeblomme
- 350 g mel
- 1 spsk majsstivelse
- 1 1/2 tsk natron
- 2 tsk vaniljesukker
- 3/4 tsk salt
- 200 g god mørk chokolade
- 4-6 spsk Nutella
Fremgangsmåde
- Pisk smør, sukker og brun farin til det er cremet (cirka 3 minutter) med elpisker eller på røremaskine. Tilsæt æg og æggeblomme og pisk det kort.200 g blødt smør, 100 g sukker, 175 g brun farin, 1 helt æg, 1 æggeblomme
- Rør mel, majsstivelse, natron, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Tilsæt melblandingen til skålen med de våde ingredienser ad to omgange, hvor det indimellem piskes ved lav hastighed.350 g mel, 1 spsk majsstivelse, 1 1/2 tsk natron, 2 tsk vaniljesukker, 3/4 tsk salt
- Hak den mørke chokolade (eller brug poletter) og tilsæt det til dejen. Rør med en grydeske, så chokoladen fordeler sig.200 g god mørk chokolade
- Dæk skålen med plastikfilm og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
- Tril noget cookiedej til en kugle – eller brug en isske til at lave en perfekt kugle. Lav en fordybning i kuglen og fyld 2-3 teskefulde Nutella i. Læg en lille klat ekstra dej ovenpå, så der dannes et låg og tril så igen dejen til en kugle.4-6 spsk Nutella
- Stil kuglen på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den resterende dej. Sørg for god afstand imellem kuglerne på bagepladen.
- Bag cookiesene ved 180 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter. De er færdige når de er fladet ud og har fået let gyldne kanter, men stadig ser ubagte ud i midten. Tag bagepladen ud af ovnen og lad cookiesene stå på pladen i præcis 5 minutter. Flyt så cookiesene til afkøling på en bagerist.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar