Muligvis de vildeste Nutella-cookies der findes! De her store, bløde cookies med chokolade når helt nye højder med en midte fyldt med flydende Nutella. De skal prøves!
Pisk smør, sukker og brun farin til det er cremet (cirka 3 minutter) med elpisker eller på røremaskine. Tilsæt æg og æggeblomme og pisk det kort.
200 g blødt smør, 100 g sukker, 175 g brun farin, 1 helt æg, 1 æggeblomme
Rør mel, majsstivelse, natron, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Tilsæt melblandingen til skålen med de våde ingredienser ad to omgange, hvor det indimellem piskes ved lav hastighed.
350 g mel, 1 spsk majsstivelse, 1 1/2 tsk natron, 2 tsk vaniljesukker, 3/4 tsk salt
Hak den mørke chokolade (eller brug poletter) og tilsæt det til dejen. Rør med en grydeske, så chokoladen fordeler sig.
200 g god mørk chokolade
Dæk skålen med plastikfilm og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Tril noget cookiedej til en kugle – eller brug en isske til at lave en perfekt kugle. Lav en fordybning i kuglen og fyld 2-3 teskefulde Nutella i. Læg en lille klat ekstra dej ovenpå, så der dannes et låg og tril så igen dejen til en kugle.
4-6 spsk Nutella
Stil kuglen på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den resterende dej. Sørg for god afstand imellem kuglerne på bagepladen.
Bag cookiesene ved 180 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter. De er færdige når de er fladet ud og har fået let gyldne kanter, men stadig ser ubagte ud i midten. Tag bagepladen ud af ovnen og lad cookiesene stå på pladen i præcis 5 minutter. Flyt så cookiesene til afkøling på en bagerist.