Hvorfor træffe et valg imellem to yndlings søde sager – cookies og is – når man kan kombinere dem?! Cookies is-sandwiches er og bliver en genial opfindelse og en dessert du nemt kan lave og have klar i fryseren til en særlig anledning (eller bare en trist mandag).
Jeg er vild med amerikanske chocolate chip cookies: store, tykke cookies som er sprøde udenpå og bløde indeni og fyldt med store stykker mørk chokolade. Det er lidt af en kunst at lave rigtig gode cookies fordi forholdet mellem smør, sukker og mel skal være helt rigtig for at cookiesene hæver ordentligt og ikke flyder helt ud.
Cookiedejen formes til kugler og placeres med god afstand imellem på en bageplade beklædt med bagepapir. De flyder selv ud imens de bager og bliver til store, tykke cookies.
Opskriften på cookies til disse is-sandwiches er perfekt egnet til formålet da de fryser rigtig godt uden at blive uspiseligt hårde og de smager helt fantastisk. Jeg anbefaler altid, at lave hjemmelavet is fordi det smager så lækkert, men man kan selvfølgelig sagtens købe en god is og fylde i sine cookies.
Et godt trick til at forme et fladt stykke is til at komme i dine cookies er at fylde is langs midten af et stykke bagepapir, og så rulle bagepapiret til en pølse. Med varmen fra dine hænder kan du forme isen til en roulade inde i bagepapiret. Du skal arbejde hurtigt så isen ikke smelter, men blot formes, og så skal den i fryseren igen så den kan stivne i sin nye form. Når isen er frosset helt kan den skæres i skiver som passer imellem to cookies.
Frys dine is-sandwiches individuelt med bagepapir imellem i fryseren.
Cookies is-sandwich
Udstyr (indeholder reklame)
- Bagerist
Ingredienser
Cookies med chokolade (12 stk):
- 150 g mel
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 1/4 tsk salt
- 100 g smør (stuetemperatur)
- 125 g brun farin
- 2 spsk sukker
- 1 æg
- 150 g god mørk chokolade
Fyld:
- 750 ml god vanilleis (cirka)
Fremgangsmåde
Cookies med chokolade:
- Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn).
- Rør mel, bagepulver, vanillesukker og salt sammen i en skål.
- Pisk smør, brun farin, sukker og æg sammen med en elpisker eller i en røremaskine.
- Tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt af gangen og rør indimellem, indtil du får en let klistret cookiedej.
- Hak den mørke chokolade groft og tilsæt den hakkede chokolade til dejen. Rør rundt med en grydeske til chokoladen er jævnt fordelt i dejen.
- Mas 2 spiseskefulde cookiedej sammen til en rund kugle og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med resten af dejen. Der skal være god afstand imellem cookiesene (cirka 6-8 cookies på en bageplade).
- Bag cookiesene i cirka 12 minutter (eller indtil kanterne bliver brune). Lad dem køle af på bagepladen i 10 minutter inden de flyttes til en bagerist til endelig afkøling.
- Gentag processen med resten af dejen.
- Lad cookiesene køle helt af inden de bruges til is sandwiches.
Is sandwiches:
- Is sandwichesene kan laves ved blot at lægge en klat is på en cookie og lægge en anden cookie ovenpå, men hvis du ønsker perfekt formede cookies skal vanilleisen formes.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og fordel 750 ml vanilleis i en lang række af kugler. Rul bagepapiret til en pølse og pres med hænderne, så vanilleisen bliver formet til en lang roulade.
- Læg isrouladen i fryseren i minimum 1 time.
- Tag isrouladen ud af fryseren og pak den ud af bagepapiret. Skær isen ud i tykke skiver og læg på en cookie og sæt top på, så det danner en sandwich.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar