Selvom det danske sommervejr indtil videre ikke har været meget at prale i i år er jeg i den bedste sommerstemning. Vi har været en hyggelig uge i Grækenland med svigerfamilien og derefter nydt to afslappende uger herhjemme i København, hvor vi har været ude når vejret var godt og inde på muséer, caféer og i vores skønne lejlighed når det var dårligt.
Der har været masser af tid til at nyde sødt og salt, blandt andet denne himmelske islagkage med kiksebund, hvid chokolade is og hindbær is, som jeg synes er den perfekte islagkage opskrift til at skabe en god sommerstemning.
Islagkager er gode på så mange niveauer:
- Islagkager kan laves i god tør inden man skal servere dem, man kan nøjes med blot at pynte dem på dagen
- Islagkager er rigtig nemme at lave men ser alligevel rigtig fine ud, især hvis de pyntes lidt
- Hvem elsker ikke is?!
Man kan lave forskellige former for bunde til islagkager, for eksempel nøddebund, chokoladebund, osv. Jeg vender dog altid tilbage til denne supernemme kiksebund fordi den smager vildt godt og er så nem at lave. Hvis du er mere til chokolade kan du prøve vores rocky road islagkage, som også er helt fantastisk!
Dermed er processen blot at lave kiksebunden og presse i en form. Så laver man først den hvide chokoladeis og kommer i formen, derefter hindbærisen og kommer oven på den frosne hvide chokoladeis, så man får en islagkage i flere niveauer.
Jeg anbefaler altid, at bruge en ismaskine til at lave is, da resultatet bare bliver bedre. Man kan dog sagtens lave denne islagkage uden at bruge en ismaskine, men isen kan blive lidt krystalliseret, da man ikke kan røre i isen undervejs. En ismaskine er altså en hammergod investering hvis man er glad for is. Jeg er virkelig glad for vores ismaskine fra Wilfa, som vi fik i housewarming gave fra vores gode venner!
Se flere opskrifter på is og mousse:
[arpw cat=”948″ limit=”3″]
Jeg pyntede min islagkage med friske bær, mynteblade og lidt hasselnød drys.
Islagkage med hvid chokolade og hindbær
Ingredienser
Kiksebund:
- 150 g Digestive kiks
- 75 g smør
Hvid chokolade is (750 ml):
- 200 g god hvid chokolade
- 2 pasteuriserede æg
- 1,5 dl sukker
- 3 dl piskefløde
Hindbær is (750 ml):
- 2 spsk vand
- 200 g hindbær (evt. frosne)
- 2 spsk + 1,5 dl sukker
- 2 pasteuriserede æg
- 3 dl piskefløde
Pynt (valgfrit):
- Blåbær
- Hindbær
- Hakkede hasselnødder
- Mynteblade
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Kom Digestive kiksene i en frysepose og bank dem til grove krummer med en kagerulle eller hammer. Kom kiksekrummerne i en skål. Smelt smørret og hæld det over kiksekrummerne og rør godt rundt.
- Pres kiksekrummerne i bunden af en springform med bagsiden af en ske eller fingrene, så der dannes et helt jævnt og tæt lag. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time (imens du laver hvid chokolade isen).
Hvid chokolade is:
- Hak den hvide chokolade groft. Kom 125 g hvid chokolade i en skål og smelt den (helst i mikrobølgeovnen hvor der røres indimellem, ellers over vandbad). Kom nu de resterende 75 g hvid chokolade oven i den smeltede chokolade og rør, til alt chokoladen er smeltet og chokoladen i processen er kølet lidt af.
- Pisk de pasteuriserede æg med sukkeret i en skål med en elpisker. Hæld den hvide chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen og rør, til alt chokoladen er fordelt.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hvid chokoladeblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
- Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
- Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen med kiksebunden ud af køleskabet og den hvide chokolade is oven på kiksebunden og glattes til et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 1 time (imens du laver hindbær isen).
Hindbær is:
- Kom vand, hindbær og 2 spsk sukker i en lille gryde og lad blandingen koge op. Skru lidt ned for varmen og lad hindbærrene koge i 2-3 minutter. Pres hindbærrene gennem en sigte over i en skål, så kernerne fjernes. Stil skålen i køleskabet i minimum 30 minutter eller til hindbærsaften er kølet af og er lunken.
- Pisk de pasteuriserede æg med 1,5 dl sukker med en elpisker. Hæld den lunkne hindbærsaft i æggemassen og rør godt rundt, indtil hindbærsaften er fordelt.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hindbærblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
- Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
- Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen ud og hindbærisen fordeles oven på den hvide chokolade is i et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 2 timer inden formen forsigtigt åbnes og islagkagen kan pyntes og serveres.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
30 kommentarer
Kan det passe at der skal bruges så lille en springform (20 cm) til 10 Personer?
Det bliver en lille islagkage.
Hej Thomas
Den er “designet” som en lille men høj islagkage. Derfor bliver stykkerne høje og der er en hel del is til hver.
Men hvis du vurderer, at dine gæster spiser to høje stykker hver, så er den kun til 5 😄 Det kunne ingen af mine gæster dog.
KH Trine
Hej
Er det hele pasteuriserede æg der skal bruges eller er det kun æggeblommer?
Hej Peter
Det er hele pasteuriserede æg.
Hilsen Trine
Hej
Jeg vil rigtig gerne afprøve denne opskrift, men kan ikke læse nogen steder hvilken størrelse springform du bruger.
Kan du hjælpe?
Hej Camilla
Beklager, jeg kan godt se jeg ikke har fået skrevet størrelsen på formen. Jeg opdaterer opskriften.
Mængden passer til en form på cirka Ø20 cm.
KH Trine