Selvom det danske sommervejr indtil videre ikke har været meget at prale i i år er jeg i den bedste sommerstemning. Vi har været en hyggelig uge i Grækenland med svigerfamilien og derefter nydt to afslappende uger herhjemme i København, hvor vi har været ude når vejret var godt og inde på muséer, caféer og i vores skønne lejlighed når det var dårligt.
Der har været masser af tid til at nyde sødt og salt, blandt andet denne himmelske islagkage med kiksebund, hvid chokolade is og hindbær is, som jeg synes er den perfekte islagkage opskrift til at skabe en god sommerstemning.
Islagkager er gode på så mange niveauer:
- Islagkager kan laves i god tør inden man skal servere dem, man kan nøjes med blot at pynte dem på dagen
- Islagkager er rigtig nemme at lave men ser alligevel rigtig fine ud, især hvis de pyntes lidt
- Hvem elsker ikke is?!
Man kan lave forskellige former for bunde til islagkager, for eksempel nøddebund, chokoladebund, osv. Jeg vender dog altid tilbage til denne supernemme kiksebund fordi den smager vildt godt og er så nem at lave. Hvis du er mere til chokolade kan du prøve vores rocky road islagkage, som også er helt fantastisk!
Dermed er processen blot at lave kiksebunden og presse i en form. Så laver man først den hvide chokoladeis og kommer i formen, derefter hindbærisen og kommer oven på den frosne hvide chokoladeis, så man får en islagkage i flere niveauer.
Jeg anbefaler altid, at bruge en ismaskine til at lave is, da resultatet bare bliver bedre. Man kan dog sagtens lave denne islagkage uden at bruge en ismaskine, men isen kan blive lidt krystalliseret, da man ikke kan røre i isen undervejs. En ismaskine er altså en hammergod investering hvis man er glad for is. Jeg er virkelig glad for vores ismaskine fra Wilfa, som vi fik i housewarming gave fra vores gode venner!
Se flere opskrifter på is og mousse:
[arpw cat=”948″ limit=”3″]
Jeg pyntede min islagkage med friske bær, mynteblade og lidt hasselnød drys.
Islagkage med hvid chokolade og hindbær
Ingredienser
Kiksebund:
- 150 g Digestive kiks
- 75 g smør
Hvid chokolade is (750 ml):
- 200 g god hvid chokolade
- 2 pasteuriserede æg
- 1,5 dl sukker
- 3 dl piskefløde
Hindbær is (750 ml):
- 2 spsk vand
- 200 g hindbær (evt. frosne)
- 2 spsk + 1,5 dl sukker
- 2 pasteuriserede æg
- 3 dl piskefløde
Pynt (valgfrit):
- Blåbær
- Hindbær
- Hakkede hasselnødder
- Mynteblade
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Kom Digestive kiksene i en frysepose og bank dem til grove krummer med en kagerulle eller hammer. Kom kiksekrummerne i en skål. Smelt smørret og hæld det over kiksekrummerne og rør godt rundt.
- Pres kiksekrummerne i bunden af en springform med bagsiden af en ske eller fingrene, så der dannes et helt jævnt og tæt lag. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time (imens du laver hvid chokolade isen).
Hvid chokolade is:
- Hak den hvide chokolade groft. Kom 125 g hvid chokolade i en skål og smelt den (helst i mikrobølgeovnen hvor der røres indimellem, ellers over vandbad). Kom nu de resterende 75 g hvid chokolade oven i den smeltede chokolade og rør, til alt chokoladen er smeltet og chokoladen i processen er kølet lidt af.
- Pisk de pasteuriserede æg med sukkeret i en skål med en elpisker. Hæld den hvide chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen og rør, til alt chokoladen er fordelt.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hvid chokoladeblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
- Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
- Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen med kiksebunden ud af køleskabet og den hvide chokolade is oven på kiksebunden og glattes til et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 1 time (imens du laver hindbær isen).
Hindbær is:
- Kom vand, hindbær og 2 spsk sukker i en lille gryde og lad blandingen koge op. Skru lidt ned for varmen og lad hindbærrene koge i 2-3 minutter. Pres hindbærrene gennem en sigte over i en skål, så kernerne fjernes. Stil skålen i køleskabet i minimum 30 minutter eller til hindbærsaften er kølet af og er lunken.
- Pisk de pasteuriserede æg med 1,5 dl sukker med en elpisker. Hæld den lunkne hindbærsaft i æggemassen og rør godt rundt, indtil hindbærsaften er fordelt.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hindbærblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
- Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
- Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen ud og hindbærisen fordeles oven på den hvide chokolade is i et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 2 timer inden formen forsigtigt åbnes og islagkagen kan pyntes og serveres.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
30 kommentarer
Nøj hvor lækkert 🤩 Jeg har lige lavet din islagkage til 40 personer til min 50-års fødselsdag. Dog skiftede jeg kiksebunden ud med en tynd brownie-bund – og det var SÅ lækkert. Jeg lavede den uden ismaskine og uden krystaller 🤪👍🏼🥳
Dejligt! Håber du havde en fantastisk fødselsdag!
Kh Trine
Jeg har netop givet mig i kast med denne islagkage til nytårsaften. Jeg oplevede også, at den hvide chokolade i æggemassen sætter sig, inden jeg når at komme flødeskum i. Så irriterende …
Jeg vil gerne lave den til 14 personer, evt.med et ekstra lag is, har du et forslag til ny smag? Vh. Margrethe
Hej Margrethe
Hvad med et lag stracciatella is? Her er vores opskrift: https://bageglad.dk/stracciatella-is/
Hej.
Hvis ikke man har ismaskine, hvad gør man så med isen, efter fløden er kommet i?
Mvh Anne
Hej Anne
Som beskrevet ovenfor anbefaler vi at bruge en ismaskine til denne opskrift fordi man ikke kan røre i isen undervejs, derfor risikerer man lidt krystallisering.
Hvis du er okay med det, så skal du når du har rørt isen sammen (altså tilføjet piskefløden) hælde isen i springformen. Du skal først tilføje næste lag is (hindbær isen) når nederste lag is er frosset.
God fornøjelse!
Okay, så bare for at være sikker: Man rører ikke i isen, efter fløden er kommet i?
Jo gør ligesom der står i opskriften, at fløden røres langsomt i. Men du skal ikke røre i isen EFTER du har hældt den over i formen 🙂
Hvad gør jeg mon forkert? Jeg har oplevet nu 2 gange at den hvide chokoladeis skiller fuldstændig… Chokoladen er ikke for varm. Men når det kommer sammen med æg/sukker og fløde, så skiller det. Og i ismaskinen bliver det bare til en grynet masse..
Hej Susanne
Det var da irriterende! Hvilken hvid chokolade bruger du?
Jeg har brugt en god hvid chokolade fra Lindt..
Den skal prøves – men på nøddebunde – til min fødselsdagsfest for hele familien i næste uge.
Hej Trine.
Hvor stor en form har du brugt til denne is, den ser lækker ud, den skal jeg prøve 😊
Tænker på at lave din islagkage til nytår men kan man godt lave den uden ismaskine
Hej Heidi
God ide. Du kan godt lave isen uden en ismaskine hvis du rører i den – den vil dog blive mere krystalliseret, end hvis du bruger en ismaskine. Du skal være forsigtig når du rører i det øverste lag is. Måske en idé at fryse isen i en bakke for sig selv under omrøring, og så inden den stivner helt lægge den oven på hindbærisen og så ikke røre mere.
God fornøjelse.
Tusind tak
På ingredienslisten til isene, står der begge steder pasteuriserede æg, men i opskriften står der på den ene is æggeblommer, så hvad skal det være? Hele pasteuriserede æg eller blommer?. Og hvis det er blommer, er det så hele blommer, eller bægre der er tale om?
Hej Pernille
Beklager, det kan jeg godt se er forvirrende! Jeg har rettet det i opskriften ovenfor.
Det er hele pasteuriserede æg, der er tale om, ikke æggeblommer 🙂
Mon ikke der mangler at stå 2 pasteuriserede æggeblommer under ingredienslisten til hindbærisen?
Hej Tanja
Du har helt ret! Jeg har opdateret opskriften 🙂
Super – tak :). Har tænkt mig at afprøve opskriften og servere den til sommerfest på fredag. Er sikker på, den bliver et hit! Den ser så lækker ud 🙂