Chokolade fudge bombe

Chokolade fudge bombe
 

  • 2-3 timer
  • Middel
Fudge chokoladekage fra Bageglad

Forbered dig selv på en chokoladebombe ud over alle grænser! Denne himmelske chokoladekage er en blanding af almindelig svampet chokoladekage og fudge – en bastant, chokoladerig, kraftig lækkeri. Resultatet er den perfekte, PERFEKTE, chokoladekage som er svampet men kompakt, let men tung og bare lækker lækker lækker!

Som om denne himmelske chokobombe ikke er nok i sig selv topper jeg den med en luftig pisket vanille smørcreme, som letter den tunge chokoladesmag. Prikken over i’et er pynt med chokospåner fra Sweet Addiction.

ChokoladekageChokoladekage med glasurChokoladespånerChokoladekage med glasur og pynt

Jeg ville anbefale chokoladekagen til en særlig anledning, men ved nærmere eftertanke blev jeg enig med mig selv om, at der ikke er et tidspunkt på dagen som denne kage ikke vil passe til! Jo okay, måske morgenmad. Den er perfekt som dessert efter en god middag, til Nytårsaften, til eftermiddagskaffen, you name it. Bare bag den!


Chokolade fudge kage fra Bageglad

Fudge chokoladekage fra Bageglad

Chokolade fudge kage

Ret: Dessert
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 8 -10 personer
Denne fantastiske, svampede og tunge chokoladekage er til alle chokoladeelskerne derude. Toppet med en lækker glasur og chokoladespåner.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Fudge chokoladekage:

  • 4 1/2 dl sukker
  • 4 1/2 dl mel
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 2 dl vegetabilsk olie
  • 2 dl kærnemælk*
  • 2 æg
  • 2 dl varmt vand

Glasur:

Sådan gør du

  • Smør en kageform og bank mel rundt i den, så den er dækket af mel. Hæld den overskydende mel i skraldespanden.
  • Rør sukker, mel, kakao, salt og natron sammen i skålen på en røremaskine eller en anden stor skål. Tilsæt olie og kærnemælk og rør godt rundt. Tilsæt æggene et ad gangen hvor der røres godt rundt indimellem. Sørg for, at det hele er rørt godt sammen. Rør varmt vand i dejen til sidst.
  • Hæld chokoladekagedejen op i den smurte og melede bageform. Bag den ved 180 grader i 40-45 minutter. Stik i kagen med en strikkepind eller tandstik - når kagen er færdigbagt skal der skal hænge en lillesmule dej ved, men kagen skal ikke være decideret våd. Lad kagen køle af.
  • Rør glasuren sammen. Når kagen er kølet helt af (vær tålmodig, ellers smelter glasuren) smøres glasuren på og drysses med evt. pynt.

Noter

*Kan erstattes af 2 dl mælk med 2 spsk citronsaft der står og trækker i 10 min.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


9. oktober 2016 af Trine 3 kommentarer

Kommentarer (3)

  • Julie Svar

    Hej

    Jeg kan af en eller anden mærkelig grund ikke åbne det link til smørcremen der skal ovenpå.
    Er det muligt, at i kan skrive ingredienserne her i kommentarfeltet, for jeg vil rigtig gerne bage kagen til min fødselsdag i weekenden. 🙂

    23. oktober 2016 at 09:14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven