Forbered dig selv på en chokoladebombe ud over alle grænser! Denne himmelske chokoladekage er en blanding af almindelig svampet chokoladekage og fudge – en bastant, chokoladerig, kraftig lækkeri. Resultatet er den perfekte, PERFEKTE, chokoladekage som er svampet men kompakt, let men tung og bare lækker lækker lækker!
Som om denne himmelske chokobombe ikke er nok i sig selv topper jeg den med en luftig pisket vanille smørcreme, som letter den tunge chokoladesmag. Prikken over i’et er pynt med chokospåner fra Sweet Addiction.
Jeg ville anbefale chokoladekagen til en særlig anledning, men ved nærmere eftertanke blev jeg enig med mig selv om, at der ikke er et tidspunkt på dagen som denne kage ikke vil passe til! Jo okay, måske morgenmad. Den er perfekt som dessert efter en god middag, til Nytårsaften, til eftermiddagskaffen, you name it. Bare bag den!
Flere gode kageopskrifter
- Squashkage med flødeglasur
- No bake kiksekage
- Citronkage med birkes
- Gulerodskage med cream cheese glasur
- Fuglerede kage til påske
Flere lækre chokoladekager
Chokolade fudge kage
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
Fudge chokoladekage:
- 4 1/2 dl sukker
- 4 1/2 dl mel
- 1 dl kakao
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk natron
- 2 dl vegetabilsk olie
- 2 dl kærnemælk*
- 2 æg
- 2 dl varmt vand
Glasur:
- 1 portion pisket smørcreme
- Chokoladespåner til pynt
Fremgangsmåde
- Smør en kageform og bank mel rundt i den, så den er dækket af mel. Hæld den overskydende mel i skraldespanden.
- Rør sukker, mel, kakao, salt og natron sammen i skålen på en røremaskine eller en anden stor skål. Tilsæt olie og kærnemælk og rør godt rundt. Tilsæt æggene et ad gangen hvor der røres godt rundt indimellem. Sørg for, at det hele er rørt godt sammen. Rør varmt vand i dejen til sidst.
- Hæld chokoladekagedejen op i den smurte og melede bageform. Bag den ved 180 grader i 40-45 minutter. Stik i kagen med en strikkepind eller tandstik - når kagen er færdigbagt skal der skal hænge en lillesmule dej ved, men kagen skal ikke være decideret våd. Lad kagen køle af.
- Rør glasuren sammen. Når kagen er kølet helt af (vær tålmodig, ellers smelter glasuren) smøres glasuren på og drysses med evt. pynt.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
6 kommentarer
Mega nem opskrift for en novice som mig. Kagen er i ovnen, glemte dog både æg og varmt vand 🤭 så ved ikke hvordan den kommer til at blive. Men dejen smagte lækkert. Jeg er ved at bage en kage til et babyshower på søndag. Og ville lave en lag på lag og gøre noget ved den bagefter, så er igang med opskriften igen og har husket æg og vand denne gang.
Efter de 2 dl vand er kommet i er dejen dog blevet meget flydende, meningen? Kunne bedre lide konsistensen af den anden uden æg og vand 😅
Det er meningen at dejen skal være helt flydende. Det giver den bedste konsistens efter afbagningen. Håber din kage blev god 🙂
Kh Trine
Hej
Jeg kan af en eller anden mærkelig grund ikke åbne det link til smørcremen der skal ovenpå.
Er det muligt, at i kan skrive ingredienserne her i kommentarfeltet, for jeg vil rigtig gerne bage kagen til min fødselsdag i weekenden. 🙂
Hej Julie
Prøv dette link: http://www.bageglad.dk/pisket-buttercream-glasur/
Det virker. Tusind tak for det hurtige svar. Nu må jeg bare gå i krig 🙂