Min mand er helt vild med syrlige frugter som citron og lime. Derfor laver jeg ofte lemon curd til ham, som han elsker og som man kan bruge til alt fra smørrelse på scones og som fyld i kager.
Vi har derfor ofte et glas lemon curd i køleskabet og da han i sommervarmen i går fik lyst til is besluttede jeg mig for, at kombinere hans to favoritter: lemon curd og flødeis.
Resultatet er mildest talt fantastisk. En cremet men syrlig is med den perfekte balance mellem sødt og surt. Mums!!!
Lemon curd kan laves flere dage i forvejen og stilles på køl, inden den bruges til is. Det er vigtigt, at den får lov til at stå på køl i minimum 1 time efter den er kogt op, da den skal nå at sætte sig og opnå den cremede konsistens.
For at få det bedste cremede resultat med din is bør du bruge en ismaskine til denne opskrift. Man kan i princippet godt hælde isen i en form, sætte den i fryseren og røre i den indimellem, men den vil krystallisere mere end hvis du rører den på ismaskine. Vi er så glade for vores Wilfa ismaskine, som vi fik i housewarming gave af gode venner få år tilbage og anbefaler den varmt.
Lemon curd is
Udstyr (indeholder reklame)
- Elpisker
- Røreskål 4L
Ingredienser
Lemon curd
- 1 portion af min lemon curd opskrift
Is base
- 2 pasteuriserede æg
- 1 1/2 dl sukker
- 3 dl piskefløde
- 2 dl mælk
Fremgangsmåde
Lemon curd
- Lav lemon curd efter anvisning i min opskrift og lad den køle af i køleskabet i minimum 1 time inden is basen laves.
Is base
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det sammen med elpisker, til det bliver en luftig æggesnaps.
- Kom piskefløden i en anden skål og pisk den til flødeskum.
- Kom flødeskummet i skålen med æggesnaps og tilsæt mælk. Vend langsomt isen med en grydeske til ingredienserne er blandet sammen, men uden at slå luften ud af piskefløden.
- Hæld isblandingen på din ismaskine og følg producentens instrukser til at fryse isen. Når der er 10 minutter tilbage af frysningstiden fjernes is basen fra ismaskinen og kommes i en skål.
- Rør lemon curd i is basen så den er helt fordelt.
- Efterfrys lemon curd isen i fryseren i minimum 2 timer inden servering for en helt fast konsistens.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
4 kommentarer
Hvor længe vil den kunne holde sig?
Hej Ida
Holdbarheden er cirka 2-2,5 måneder 🙂
Kh Trine
Hej
Hvis man ikke har en ismaskine, hvordan skal man så gøre? Jeg tænker umiddelbart der skal røres i isen en del gange under indsfrysningen (hvor lang tid er indfrysningen?), men det kunne være fedt med en “hvis du ikke har en ismaskine, så gør sådan”-beskrivelse også 🙂
Jeg glæder mig til at prøve at lave det.
Vh. M
Hej Maiken
Denne isopskrift er bedst på ismaskine, men du kan til nøds godt røre den selv. Jeg vil anbefale dig at røre i isen hvert 20.-30. minut, men jo oftere jo bedre for at undgå iskrystaller 🙂 Jeg kan desværre ikke sige præcis hvor lang indfrysningen er uden ismaskine.