Jordbæris minder mig om blå himmel, cykelture langs grønne marker og masser af latter. Hvis sommer var en is, havde den jordbærsmag og gav en cremet, kold og sød fornemmelse på tungen.
Denne opskrift er på en fantastisk hjemmelavet jordbæris, som jeg elsker, og som er et hit hos alle jordbærelskere.
Jordbæris skal ikke være for sød. Den skal smage af rigtige jordbær og ikke som et syntetisk stykke jordbærslik. Man opnår det bedste smagsresultat ved at bruge økologiske danske jordbær – de smager bare helt rigtigt.
Man opnår det bedste cremede resultat ved at fryse isen på en ismaskine. Hvis du fryser isen i fryseren risikerer du iskrystaller, også selvom du rører i isen. Følg anvisningen fra producenten af din ismaskine for at få det helt rigtige resultat.
Server den lækre jordbæris i små skåle, eller kom et par kugler i en isvaffel for den helt rigtige sommerstemning.
Cremet jordbæris
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 400 g frosne jordbær
- 2 spsk sukker
- 1 spsk citronsaft
- 2 pasteuriserede æg
- 1 1/2 dl sukker
- 3 dl piskefløde
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde
- Kom de frosne jordbær i en lille gryde med 2 spsk sukker og citronsaften. Lad jordbærrene koge op ved høj varme og skru så ned og lad dem småkoge i 2-3 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad jordbærrene køle lidt af.
- Hæld alt grydens indhold i en blender eller foodprocesser og blend, til du har en jævn jordbærsauce. Hvis din blender ikke kan blende de små jordbærkerner kan du presse jordbærsaucen igennem en sigte, for at fjerne dem. Hæld jordbærsaucen i en skål eller plastikboks og stil det i køleskabet i en times tid.
- Pisk de pasteuriserede æg og sukker i en skål med en elpisker. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør flødeskummen ud i æggesnapsen sammen med den afkølede jordbærsauce og mælken stille og roligt med en grydeske, til det er rørt let sammen.
- Hæld blandingen op i skålen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten. På min ismaskine giver jeg jordbærisen 60 minutter og stiller den derefter i fryseren i minimum 1 time inden servering.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
4 kommentarer
Hej Trine
Er det samme mænge jordbær hvis de er friske?
I øvrigt tak for dine opskrifter 🙂
Hej Poul
Ja det er det. Og selv tak 🙂
KH Trine
Du skriver hele pastauserede æg, men i samme afsnit æggesnaps. Mener du æggeblommer eller hele æg?
Hele æg 🙂