Jeg laver stort set aldrig fedtfattige kager da jeg fuldt og fast tror på, at man sagtens kan spise “rigtig” kage så længe man gør det med måde – jeg vil hellere nyde en ordentlig chokoladebombe én gang om ugen end spise fedtfattig kage hver dag.
Jeg vil dog vove at påstå at disse fedtfattige chokolade muffins uden mel, sukker og smør er fantastiske! Jeg serverede dem for mine veninder til en pigeaften da halvdelen var på slankekur og de var helt vilde med dem.
Disse fedtfattige chokolade muffins er lavet på avocado, banan og mandelsmør hvilket resulterer i en let og svampet muffin – og med kun 220 kalorier per muffin (uden glasur) kan de fleste tillade sig at guffe en i sig!
Mos avocado og banan sammen med de tørre ingredienser i en skål. Rør dem sammen med mandelsmør og honning så du får en lækker og luftig muffindej.
Fordel muffindejen i muffinsforme af silikone. Jeg brugte papir muffinsforme første gang jeg bagte disse muffins som ses på billederne nedenfor og dejen var simpelthen for oliet, så den trængte igennem papiret. Bag de fedtfattige muffins i 18-22 minutter.
Jeg serverer ofte disse lækre chokolademuffins til dessert hvor jeg topper dem med en lækker vanille cream cheese glasur (som altså ikke er hverken laktosefri eller sukkerfri).
Chokolade muffins uden mel, sukker og smør
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 2 1/2 dl mandelsmør
- 3/4 dl honning
- 1 1/2 banan
- 1 avocado
- 2 æg
- 1 dl kakao
- 3/4 spsk vanillesukker
- 1 1/2 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
- Lav mandelsmørret efter opskriften (eller køb det færdigt) og rør det sammen med honning i en skål.
- Mos banan, avocado, æg, vanillesukker, kakao og bagepulver sammen til en mousse i en anden skål.
- Tilsæt mandelsmør/honning blandingen til skålen med de moste ingredienser og rør dem godt sammen.
- Fordel dejen i muffinsforme af silikone og bag chokolade muffinsene ved 180 grader i 18-22 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
28 kommentarer
Det vil jeg tro du godt kan 🙂
Okay tak
Jeg sidder og får helt lyst til dine mUffins. Men kan man bruge smør i stedet? Hvis ja, hvor meget tror du så der skal bruges?
Hej Lotte
Mandelsmør og almindeligt smør har ikke samme funktion i bagning. Hvis du vil erstatte mandelsmørret kan du bruge cashewsmør eller peanut butter i stedet.
Hejsa! Kan man bruge peanutbutter istedet for mandelsmør?
Mvh Amanda:-)
Hej Amanda
Ja det kan du sagtens, kagerne vil dog smage en del af peanuts da peanut butter har en meget kraftig smag.
Hej, jeg har tænkt mig at lave disse muffins til min brors studenterfest, men jeg skal først vide, smager de af “normale” søde chokolade muffins, eller kan man let smage forskel?
Hej, jeg har serveret dem for mine veninder som var vildt begejstrede. De er selvfølgelig ikke meget søde, men de er gode og svampede.