Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

Chokolade muffins uden mel, sukker og smør
 

  • 0-1 time
  • Middel
Sukkerfri chokolademuffins fra Bageglad

Jeg laver stort set aldrig fedtfattige kager da jeg fuldt og fast tror på, at man sagtens kan spise “rigtig” kage så længe man gør det med måde – jeg vil hellere nyde en ordentlig chokoladebombe én gang om ugen end spise fedtfattig kage hver dag.

Jeg vil dog vove at påstå at disse fedtfattige chokolade muffins uden mel, sukker og smør er fantastiske! Jeg serverede dem for mine veninder til en pigeaften da halvdelen var på slankekur og de var helt vilde med dem.

Disse fedtfattige chokolade muffins er lavet på avocado, banan og mandelsmør hvilket resulterer i en let og svampet muffin – og med kun 220 kalorier per muffin (uden glasur) kan de fleste tillade sig at guffe en i sig!


Sukkerfri chokolademuffins fra Bageglad

Mos avocado og banan sammen med de tørre ingredienser i en skål. Rør dem sammen med mandelsmør og honning så du får en lækker og luftig muffindej.

Avocado, banan og kakaoChokoladekagedej

Fordel muffindejen i muffinsforme af silikone. Jeg brugte papir muffinsforme første gang jeg bagte disse muffins som ses på billederne nedenfor og dejen var simpelthen for oliet, så den trængte igennem papiret. Bag de fedtfattige muffins i 18-22 minutter.

ChokoladeformeChokolademuffins

Jeg serverede disse lækre chokolademuffins til dessert og jeg toppede dem derfor med en lækker vanille cream cheese glasur. Jeg ville dog droppe glasuren hvis jeg skulle spise dem til mellemmåltid 🙂

Rose glasur på cupcakes

Sukkerfri chokolademuffins fra Bageglad

Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

Mængde:: 10 -12 muffins
Udskriv

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mandelsmør
  • 3/4 dl honning
  • 1 1/2 banan
  • 1 avocado
  • 2 æg
  • 1 dl kakao
  • 3/4 spsk vanillesukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

  1. Lav mandelsmørret efter opskriften (eller køb det færdigt) og rør det sammen med honning i en skål.
  2. Mos banan, avocado, æg, vanillesukker, kakao og bagepulver sammen til en mousse i en anden skål.
  3. Tilsæt mandelsmør/honning blandingen til skålen med de moste ingredienser og rør dem godt sammen.
  4. Fordel dejen i muffinsforme af silikone og bag chokolade muffinsene ved 180 grader i 18-22 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Brug muffinsforme af silikone og ikke papir, da muffins dejen er meget oliet og kan trænge igennem papiret.


21. februar 2013 af Trine 29 kommentarer

Kommentarer (29)

  • Karina Svar

    Hej. Jeg har lige lavet en lidt anderledes version med kiwi og kanel. Tænker man også kan prøve med en anelse chili 🙂
    Det er lækkert med et sødt mellemmåltid, som ikke er helt så “forbudt” 🙂
    Tak for opskriften plus inspiration 🙂

    6. marts 2014 at 12:49
  • Rikke Svar

    Hvis man ikke spiser mælkeprodukter, hvad kan man så toppe de skønne muffins med?

    28. februar 2014 at 10:20
    • Trine Svar

      Hej Rikke

      Hvis du kan spise smør ville jeg lave buttercream glasur (erstat mælken med soyamælk): https://www.bageglad.dk/vanille-buttercream-glasur/

      Hvis du ikke kan spise smør eller soyaprodukter ville jeg nok lave en almindelig glasur af flormelis og vand, tilsæt eventuelt noget kakao for at få en lækker chokoladeglasur.

      28. februar 2014 at 10:23
  • Josefine Svar

    Kan man evt. udskifte avokado med anden frugt?
    Efter at have lavet disse muffins, har jeg fundet frem til at avokadoen simpelthen ikke er god for mig.
    Er helt vild med de muffins, så vil gerne udskifte avokadoen – Måske med mere banan eller har du et andet alternativ?
    På forhånd tak 🙂

    3. oktober 2013 at 07:24
    • Trine Svar

      Hej Josefine,
      Jeg har ikke prøvet at udskifte avocadoen, men jeg vil som du siger prøve at udskifte den med banan. Det burde kunne lade sig gøre, dog bliver smagen nok en anelse kraftigere så måske du skal øge mængden af kakao? Lad mig høre hvordan det går!

      10. oktober 2013 at 23:16
  • Mary - Ann Larsen Svar


    Det ser lækkert ud men hvor kan man købe mandelmel? Tak og hej. Mary – Ann

    22. september 2013 at 13:45
    • Trine Svar

      Hej Mary-Ann,
      Der skal ikke mandelmel i disse muffins. Hvis du mener mandelsmør, kan man købe det i nogle helsekostbutikker, men det er nemt at lave selv. Her kan du se hvordan du laver mandelsmør: https://www.bageglad.dk/hjemmelavet-mandelsmor/

      24. september 2013 at 23:26
  • catharina Svar

    Hej. 🙂
    Hvor ser de lækre ud! Er der mælkeprodukter i? 🙂

    14. september 2013 at 20:26
    • Mette Svar

      Hej Catharina, tak for din kommentar! Nej, der er ikke mælkeprodukter i. Du kan se opskriften længere oppe.

      15. september 2013 at 13:19
  • Josefine Svar

    De er virkelig lækre!
    Jeg kan ikke tåle mel, så de er helt ideelle for mig, tak for en god opskrift 🙂

    12. august 2013 at 15:40
  • Emilie Svar

    Hej, jeg tænkte på om det er muligt, at bruge normal smør, i stedet for mandelsmør? 🙂

    9. juli 2013 at 10:28
    • Trine Svar

      Hej Emilie,
      Jeg har ikke prøvet at bage disse kager med almindelig smør. Mandelsmør giver en lidt speciel smag som du ikke får ved at bruge almindelig smør. Men du kan prøve – jeg ville nok bruge en mindre mængde smør. Alternativt kan du erstatte mandelsmør med peanut butter 🙂

      14. juli 2013 at 02:27
  • Malou Svar

    Gud hvor ser de bare lækre og nemme ud 🙂 Ville man kunne erstatte honning og vanille med sukrin fx?

    2. juli 2013 at 20:16
    • Trine Svar

      Hej Malou,
      Jeg har aldrig prøvet at bage med sukrin, men honningen bidrager lidt til konsistensen så du skal nok komme mere af en anden våd ingrediens i, hvis du fjerner den.

      3. juli 2013 at 01:33
  • Jill Liv Nielsen Svar

    Jeg har lige puttet en omgang i ovnen og glæder mig til at servere dem, men ved nærmere eftertanke går det op for mig at disse ikke er helt uden sukker, da der jo skal vanilieSUKKER i. Så kan jeg i hvertfald ikke servere dem for en diabetiker, trods det at det kun er en 3/4 spsk. Har du nogen alternativer til hvad jeg kan bruge en anden gang? Jeg tænker i dadler / vaniliestang osv. Hvad ville du anbefale og i så fald hvor meget skal der i.

    Ellers tak for en fin og spændende opskrift.

    Mvh Jill

    8. maj 2013 at 19:24
    • Trine Svar

      Hej Jill,
      Det har du selvfølgelig ret i. Du kan sagtens bruge en vanillestang, jeg ville nok nøjes med kornene fra en kvart. Alternativt kan du forsøge dig med usødet æblemos. God fornøjelse 🙂

      9. maj 2013 at 07:35
    • Ghita Svar

      Jeg forstår ikke helt din bekymring. Nu har jeg selv sukkersyge.
      Sukkeret er vel et problem på grund af blodsukker stigningen ?
      I så fald er honningen og bananen noget værre end den smule vanilje sukker der i kagen.

      Men du kan da bruge vanilje pulver i stedet for vanilie sukker. Her er det kun selve kornene. Og smagen af vanilje er meget mere kraftig.

      3. juni 2014 at 17:09
  • Rikke Svar

    Da jeg ikke spiser hvede er denne opskrift helt perfekt!! Den skal prøves. Sejt sejt sejt!

    21. februar 2013 at 19:30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven