Sorbet er fantastisk, fordi det er så let en dessert. Jeg spiser sorbet året rundt – om sommeren fordi det er friskt og afkølende, og i de koldere årstider fordi det passer så godt til mange flotte desserter.
De bedste sorbeter er dem, hvor smagen træder kraftigt frem og det kræver en del eksperimenter for at ramme den helt rigtige smag. Denne kokossorbet er en af dem, hvor jeg mener vi har ramt helt rigtigt. Den er så let og frisk, men samtidig let sødet og svagt parfumeret af kokos.
Kokossorbet er virkelig nemt at lave hvis man har en ismaskine. De fleste sorbeter kan man godt røre i hånden, og altså undlade brug af ismaskine, hvis man er flittig og tålmodig til at røre, men jeg vil fraråde det med denne kokossorbet da der simpelthen vil blive dannet for mange iskrystaller.
Lav derfor denne kokossorbet på en ismaskine og følg anvisningerne fra producenten til at få den perfekte konsistens.
Der er noget raffineret over kokossorbet og jeg synes den passer perfekt til en lækker middag for vennerne. Man kan nyde kokossorbeten alene, eller bruge den til at komplimentere en fin kage.
Kokossorbet
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 4 dl kokosmælk
- 2 dl sukker
- 1 dl vand
- 1 spsk limesaft
Fremgangsmåde
- Kom kokosmælk, sukker og vand i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst. Lad ikke blandingen koge.
- Fjern blandingen fra varmen og rør limesaften i.
- Lad blandingen køle af i 20 minutter. Hæld blandingen i din ismaskine og tilbered sorbeten efter anvisning fra producenten.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar