Der er intet der får mig mere i forårsstemning end blomster. Jeg går tur med min datter hver dag i Frederiksberg Have, hvor den store løgplæne netop er sprunget så fint ud med lilla, gule og hvide blomster.
Så blomster skulle der også på disse fine eclairs. De sprøde vandbakkelser er fyldt med en let og syrlig citroncreme og pyntet med brændt marengs, hakket pistacie og spiselige stedmoderblomster. Jeg synes resultatet er så yndigt og helt perfekt til påske.
Det kan være lidt svært at bage ensartede eclairs med den rigtige afbagning. Vi har lavet et helt indlæg med tips og tricks, samt en rigtig god opskrift, til at opnå smukke gyldne eclairs, så det anbefaler vi helt klart at du læser.
Alle elementerne til disse eclairs kan laves i god tid. Men de bør først fyldes og pyntes kort tid inden servering, da cremen ellers vil få vandbakkelserne til at blive bløde. Eclairs bør generelt ikke opbevares i køleskab da de let suger fugt.
Vandbakkelserne fyldes ved at prikke 3 huller i bunden med en spids tylle og så sprøjte citron creme ind i hullerne, til de er fyldte. Efterfølgende sprøjtes marengs på til pynt og brændes eventuelt med en gasbrænder.
Til sidst pyntes de fine eclairs med hakket pistacie og blomster.
Server for eksempel de yndige eclairs til dessert, til kaffen eller til påskefrokost.
Citron eclairs
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
Vandbakkelser:
- 1 portion af vores eclairs opskrift
Lemon curd:
- 1 portion af vores lemon curd opskrift
Citron creme:
- 2 æggeblommer
- 1 helt æg
- 2 spsk sukker
- 3 tsk mel
- 3 dl mælk
- 1/2 tsk vanillesukker
- 2 dl lemon curd cirka
Marengs:
- 1/3 portion af vores italienske marengs
Pynt:
- Spiselige blomster f.eks. stedmoderblomster
- Hakket pistacienødder
Fremgangsmåde
Lemon curd:
- Lav lemon curd efter anvisning i opskriften og kom den på glas i køleskabet i minimum 4 timer inden den kommes i citron cremen.
Citron creme:
- Pisk æggeblommerne og ægget med sukker og mel i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt efter lidt imens du rører rundt.
- Når blandingen koger piskes hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens og cremen fjernes fra varmen med det samme. Rør vanillesukker i cremen.
- Stil cremen på køl med plastikfilm helt nede på cremen, så der ikke dannes skorpe, og lad den køle helt af i minimum 1 time. Bag imens vandbakkelserne.
- Rør 2 dl lemon curd i cremen og smag eventuelt til med mere lemon curd efter smag.
- Fyld citron cremen i en sprøjteposen med en lille rund tylle og læg den i køleskabet indtil dine eclairs skal fyldes.
Vandbakkelser:
- Lav eclairs vandbakkelser efter anvisning i opskriften og lad dem køle helt af.
Italiensk marengs:
- Lav marengs efter anvisning i opskriften og fyld den i en sprøjteposen med en lille bølge-tylle.
Fyld og pynt:
- Kort tid inden servering prikkes tre huller i bunden af hver vandbakkelse med en spids tylle. Sprøjt citron creme ind i vandbakkelserne igennenem hullerne med en lille rund tylle så de fyldes op. Stil dem på et serveringsfad.
- Sprøjt marengs på dine eclairs som ønsket og brænd evt. let med en gasbrænder.
- Pynt evt. dine eclairs med spiselige blomster og hakket pistacie.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar