Dobbelt chokolade påskeæg med hindbær

Dobbelt chokolade påskeæg med hindbær
 

 • 2-3 timer
 • Middel
Hindbær påskeæg med to slags chokolade

Chokoladen brugt til denne opskrift er sponsoreret af Callebaut.

Påsken er sådan en dejlig tid på året. Alt springer ud, solen er (forhåbenligt) fremme, og der er tid til at tage en pause fra det hele og være sammen med familien.

I år nyder vi påsken i Toscana, så jeg har været tidligt i gang med de årlige påskeæg, som familien ikke skal snydes for bare fordi vi er ude at rejse i år.

Disse påskeæg er dobbelt bonus på chokolade, med både hvid og mørk chokolade, og fyldt med en lækker syrlig hindbærmarcipan.

Hvid chokolade påskeæg med hindbær marcipan

arbejd rigtigt med chokoladen

Påskeæg kan formes i hånden og overtrækkes ét ad gangen, men hvis man vil have perfekte ensartede påskeæg er det nemmest at bruge en chokoladeform. Det gør også arbejdet hurtigere hvis man vil lave mange påskeæg.

Det allervigtigste når man laver chokoladepåskeæg er, at temperere sin chokolade. Hvis ikke du gør det bliver chokoladen kedelig, gummi-agtig og vil ikke slippe chokoladeformen. Læs alt om det i vores guide til at temperere chokolade.

Det er også vigtigt at bruge en chokolade af god kvalitet. Vi bruger altid mørk chokolade (reklamelink) og hvid chokolade (reklamelink) fra Callebaut fordi vi elsker smagen og det er fantastisk at arbejde med!

lav prikker på påskeæggene

Jeg synes det ser så fint ud med prikker på påskeæggene, og de er rigtig nemme at lave med chokoladefarve. Chokoladefarve, eller mere præcist sagt farvet kakaosmør, kan købes i små beholdere som kan gå direkte i mikroovnen. På den måde er de supernemme at temperere, for de skal bare smeltes halvt i mikroovnen, og så rystes indtil det hele er flydende og kakaosmørret er tempereret.

Prikkerne laves ved at dyppe en bagepensel i det tempererede farvede kakaosmør og så køre fingeren på tværs af børsterne, så der sprøjter dråber ned i formen. Gør dig selv en tjeneste og gør dette i køkkenvasken, så du ikke får alt for mange røde sprøjt op ad de hvide køkkenvægge!

Efter en tur i køleskabet kan formen så fyldes med tempereret hvid chokolade, og når den er størknet kan der fyldes hindbærmarcipan i påskeæggene, og til sidst laves et låg.

Rød chokoladefarveHindbærmarcipan i påskeæg

lav det dobbelte lag chokolade

Påskeæggene bankes ud af formen og så skal der laves det ekstra lag af mørk chokolade. Her skal man lige holde tungen lige i munden, for de hvide chokoladepåskeæg skal dyppes lige ned i den mørke chokolade. Dette gøres allerbedst med en tynd tang, da påskeæggene for det første er glatte, og varmen fra dine fingre risikerer at smelte dem lidt og så taber du æggene ned i den mørke chokolade!

Dyp forsigtigt ægget, skrab den værste overskydende chokolade af bunden med en flad spatel, og flip så forsigtigt tangen opad så ægget vender opad med bunden i vejret. Ryst så forsigtigt tangen fra side til side, så chokoladen glattes helt ud til et pænt og ensartet lag. Stil påskeæggene med bunden opad, for eksempel henover chokoladeformen, og lad chokoladen størkne i køleskabet.

Dyppe påskeægMørk chokolade bund

Resultatet bliver disse smukke og lækre perfekte påskeæg, som hvis jeg selv skal sige det ligner noget du kunne have købt i en chokoladeforretning!

Påskeæg med hindbærmarcipan fra Bageglad

Hindbær påskeæg med to slags chokolade

Dobbelt chokolade påskeæg med hindbær

Ret: Dessert
Samlet tid: 2 timer
Antal: 8 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Disse fantastiske påskeæg er fyldt med syrlig hindbærmarcipan og overtrukket med to slags chokolade. 

Ingredienser

Fremgangsmåde

Røde prikker

 • Temperer det røde kakaosmør. Hvis du har købt en bøtte med størknet kakaosmør gøres dette ved at åbne låget og opvarme bøtten i mikroovnen, indtil indholdet er smeltet halvt. Rør derefter forsigtigt med en tandstik og ryst bøtten, indtil den smeltede kakaosmør smelter resten. Dermed er kakaosmørret tempereret og klar til brug.
 • Stil din chokoladeform i køkkenvasken. Dyp en ren og helt tør bagepensel i det røde kakaosmør og kør en finger langs børsterne, så der sprøjter dråber af rødt kakaosmør ned i chokoladeformen. Gentag indtil du er tilfreds med mængden af røde prikker i chokoladeformen.
 • Stil chokoladeformen i køleskabet i 10-15 minutter, til kakaosmørret er størknet helt.

Hvidt chokoladelag og hindbærmarcipan

 • Smelt og temperer alt den hvide chokolade*. Følg gerne vores guide til at temperere chokolade. Hæld tempereret hvid chokolade i 8 huller i påskeæg chokoladeformen indtil de er næsten fyldt. Fordel chokolade op af siderne i formens huller med en flad spatel så du er sikker på, at du får komplette skaller.
 • Vend bunden i vejret på formen over et stykke bagepapir og bank formen let ned i bordet, så den overskydende chokolade løber ud af formen og du kun har tynde skaller tilbage. Skrab langs overfladen af formen med en flad spatel. Bemærk at den overskydende chokolade blot skal størkne, så kan du bruge det igen en anden gang.
 • Stil chokoladeformen i køleskabet i 10-15 minutter til chokoladeskallerne er størknet helt.
 • Ælt det frysetørrede hindbærpulver ind i marcipanen indtil du har en helt ensartet lyserød marcipan. Pak evt. marcipanen ind i plastikfilm hvis du stadig venter på, at dine chokoladeskaller størkner.
 • Tjek temperaturen på resten af den tempererede hvide chokolade. Hvis den er blevet for kold varmes den nemt op til rigtig temperatur igen med en hårtørrer under omrøring, uden at du behøver temperere den forfra.
 • Fyld chokoladeskallerne 2/3 op med hindbærmarcipan. Fyld resten af skallerne op med den resterende hvide chokolade, så der dannes låg. Skrab langs toppen af chokoladeformen med en flad spatel og stil formen i køleskabet i 20-30 minutter til påskeæggene er størknet helt.
 • Vend bunden i vejret på chokoladeformen henover et spækbræt beklædt med bagepapir og bank påskeæggene ud. Hvis du har svært ved at banke dem ud er din chokolade enten ikke tempereret rigtigt, ellers skal påskeæggene stå længere tid på køl.

Mørkt chokoladelag

 • Smelt og temperer den mørke chokolade. Hold om det hvide chokoladepåskeæg med en smal tang (eller spisepinde hvis du har de skills!) og dyp ægget lige ned i den mørke chokolade 1-2 gange til bunden er dækket af mørk chokolade. Skrab eventuel overskydende chokolade af med en lille spatel.
 • Flip tangen opad, så påskeæggets bund er opad og ryst forsigtigt ægget fra side til side, så chokoladen glatter sig ud til et helt glat lag.
 • Sæt påskeæggene lige med bunden i vejret og stil dem i køleskabet i 10-15 minutter til chokoladen størkner helt.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Double chocolate raspberry Easter eggs Påskeæg opskrift med hindbær, hvid chokolade og mørk chokolade
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
14. april 2019 af Trine 3 kommentarer

3 kommentarer

 • Anna Louise Jensen Svar

  Hej
  Hvor er de find æsker du har chokolade i fra?
  På forhånd tak

  7. april 2020 at 22:55
  • Trine Svar

   Hej Anna Louise
   Æskerne har jeg selv lavet 🙂 Jeg har faktisk lavet en guide til hvordan man gør men som jeg endnu ikke har fået lagt på bloggen. Hvis du er interesseret i den må jeg hellere se at tage mig sammen 😉

   7. april 2020 at 22:56
   • Anna Louise Jensen Svar

    Hej Trine

    Det må du meget gerne ved lejlighed – de er virkelig fine 🙂

    8. april 2020 at 11:33

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven