Dette indlæg indeholder reklame for Callebaut Crispearls™.
Lige siden jeg var barn har vi lavet påskekonfekt, hvor vi har formet fyld til påskeæg og overtrukket det med chokolade. Det er simpelthen så hyggeligt at sidde sammen ved bordet og forme påskeæg, som dyppes i chokolade – og så gør det ikke noget, at projektet tager et par timer.
Her er en opskrift på nemme påskeæg, som kan laves af hele familien. Jeg har lavet to slags påskeæg:
- Marcipan påskeæg med mørk chokolade knas, overtrukket med mørk chokolade
- Marcipan påskeæg med saltkaramel knas, overtrukket med mørk chokolade
- Marcipan påskeæg med ruby chokolade knas, overtrukket med hvid chokolade.
Nem knas med Callebaut Crispearls™
Påskeæggene består af marcipan og små knasende chokoladeperler, som er overtrukket med hhv. mørk og hvid chokolade. Callebaut, min foretrukne chokoladeproducent, har en lang række skønne produkter og laver blandt andet de små knasende chokoladeperler, som hedder Crispearls™. Disse små runde kiks fås med forskelligt chokoladeovertræk, blandt andet Ruby Crispearls™, mørk chokolade Crispearls™ og saltkaramel Crispearls™, som jeg brugt i mine påskeæg. Jeg har kommet Crispearls™ ind i marcipanen, så påskeæggene knaser når man spiser dem.
Jeg kan virkelig godt lide Crispearls™ fordi det er en rigtig nem måde at tilføre noget knas til ens chokolader. Det bedste er, at deres chokoladeovertræk sikrer, at kiksen ikke bliver blød – også selvom de kommes i fyld med højt væskeindhold – fordi chokoladen danner en beskyttende barriere rundt om kiksen.
Sådan formes perfekte marcipan-påskeæg
Man kan med fordel bruge en æggerulle af træ til at forme perfekte, ensartede påskeæg. Den gør det nemt at trille flere påskeæg ad gangen og sikrer, at de får samme facon og tykkelse. Her forklarer jeg hvordan man triller påskeæg med Callebaut Crispearls™ trin for trin:
- Tril en kugle marcipan og pres en fordybning i midten. Fyld fordybningen med Callebaut Crispearls™.
- Saml marcipanen omkring Crispearls™ og tril den til en kugle. Gentag indtil du får det ønskede antal.
- Løft låget på æggerullen og kom 3-5 kugler i med afstand imellem.
- Kom låget på æggerullen og kør det frem og tilbage i højt tempo imens du presser ned.
- Løft låget og tjek formen på påskeæggene. Hvis du ønsker at forme dem yderligere kan du rulle igen.
Tip!
For at være helt sikker på, at ens påskeæg bliver samme størrelse, kan man veje marcipankuglerne. Mine påskeæg vejer f.eks. 11 gram.
Dyp påskeæggene i chokolade
Påskeæggene skal dyppes i tempereret chokolade. Det er nemlig altafgørende for, at chokoladen får et godt knæk, at chokoladeovertrækket bliver tyndt, og at chokoladen størkner hurtigt. Læs alt om at temperere chokolade her.
Hvis man vil drysse pynt på påskeæggene skal dette gøres inden chokoladen størkner. Jeg har for eksempel drysset frysetørret hindbærstøv på påskeæggene med hvid chokolade.
Sprøjt mønster på påskeæggene
På de påskeæg, som er overtrukket med mørk chokolade, har jeg sprøjtet mønster med hvid chokolade. Det kan være lidt svært at sprøjte chokolade, men kræver sådan set blot tre ting:
- Tempereret chokolade: Temperering er altafgørende for, at chokoladen flyder i et passende tempo, og at den størkner hurtigt. Du kan ikke bare smelte chokolade og sprøjte den – du er nødt til at temperere den først.
- Et lille hul: Brug en sprøjtepose eller kornet og sørg for, at hullet er meget lille. Det giver både størst kontrol og det pæneste resultat.
- Øvelse: Det kræver en rolig hånd og også lidt øvelse. Prøv dig frem!
Nemme marcipan påskeæg med knas
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
Mørk chokolade med saltkaramel (8 stk):
- 80 g marcipan
- 1 spsk Callebaut Gold Salted Caramel Crispearls™
- 200 g god mørk chokolade*
- Hvid chokolade til pynt valgfrit
Mørk chokolade (8 stk):
- 80 g marcipan
- 1 spsk Callebaut Dark Chocolate Crispearls™
- 200 g god mørk chokolade*
- Hvid chokolade til pynt valgfrit
Hvid- og Ruby chokolade (8 stk):
- 80 g marcipan
- 1 spsk Callebaut Ruby Crispearls™
- 200 g god hvid chokolade*
- 1 tsk frysetørret hindbærpulver valgfrit
Fremgangsmåde
- Tril marcipanen til kugler på 10 gram stykket. Tryk en fordybning i midten af hver kugle og placer 5-6 Crispearls™. Saml marcipanen omkring Crispearls™ og tril den til en kugle. Form hver kugle til påskeæg, evt. ved hjælp af en æggerulle. Lad marcipanen stå og tørre i 30-60 minutter.
- Smelt og temperer chokoladen (én slags ad gangen). Placer et påskeæg på en dyppegaffel og øs chokolade over, så ægget dækkes. Bank overskydende chokolade af. Stil påskeægget på en rist til chokoladen størkner. Drys evt. hindbærpulver på dem med hvid chokolade. Gentag med de resterende æg.
- Smelt eventuelt yderligere chokolade til pynt og fyld det i en sprøjtepose eller kornet med lille hul. Sprøjt det ønskede mønster på påskeæggene.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar