French toast, også kaldet arme riddere, er en klassisk morgenmadsret – faktisk min yndlingsmorgenmad. Lige siden jeg var helt lille har min mor lavet det til min søster og jeg når vi skulle hygge os ekstra meget om søndagen eller når en af os havde fødselsdag. Her får du min rigtig nemme og utroligt nemme opskrift på french toast, så du også kan forkæle dine derhjemme.
Hvad er french toast?
French toast er en ret med et mærkeligt navn – fransk ristet brød. Men det er faktisk overhovedet ikke fransk. Og hvis du endelig vil bestille det i Frankrig skal du bede om pain perdu, som løst oversat betyder ‘tabt brød’. Og med det danske navn ‘arme riddere’ bliver det kun mere underligt! Ingen af disse navne forklarer egentlig, hvad denne fantastiske morgenmad er.
French toast er en meget enkel morgenmadsret, der i udgangspunktet blot består af brød dyppet i en blanding af mælk og æg, og efterfølgende stegt på panden, til det er gyldent. Dette giver brødet en skøn blød konsistens, tilnærmelsesvis ala tykke amerikanske pandekager, en perfekt balance imellem blød og sprød!
French toast kan laves med almindeligt hvidt toastbrød eller tykke skiver brioche- eller surdejsbrød. Alle typer brød kan bruges, men vil give din french toast en forskellig konsistens og smag. French toast serveres typisk med kanelsukker, ahornsirup, flormelis, frisk frugt og/eller yoghurt.
En hyggelig morgenmadstradition
Vi spiser french toast til morgenmad sammen med vores piger mindst én søndag om måneden. Der er noget ved duften af stegt smør og kanel, som bare giver den bedste start på en hyggelig og langsom familiesøndag. Og det er virkelig hyggeligt at stege french toast på panden med vores piger, der tuller rundt om os, imens de glæder sig til at spise morgenmad sammen.
French toast er hurtigt og nemt at lave – her kan alle være med – og man kan variere toppingen. Nogle af vores favorit toppings til french toast er:
- French toast med kanelsukker
- French toast med ahornsirup og blåbær
- French toast med flormelis og friske bær
- French toast med Nutella og banan
- French toast med honning
- French toast med kanelstegte æblebåde
- French toast med yoghurt og jordbær
- French toas tmed ahornsirup og fersken


French toast
Ingredienser
French toast:
- 2 æg
- 1/2 dl mælk*
- 6-8 stykker hvidt toastbrød
- Smør til stegning**
Topping forslag:
- Friske bær (f.eks. blåbær og jordbær)
- Ahornsirup
- Kanelsukker (rørt af sukker og stødt kanel)
- Honning
- Flormelis
- Banan i skiver
- Kanelstegte æblebåde
- Fersken i skiver
- Nutella og banan i skiver
- Yoghurt og jordbær
Fremgangsmåde
- Slå æggene ud i en dyb tallerken og tilsæt mælken. Pisk æg og mælk sammen med et piskeris.2 æg, 1/2 dl mælk*
- Brun smørret på en stor pande ved middelhøj varme. Dyp stykkerne af toastbrød ét ad gangen med hver side ned i æggeblandingen og læg dem direkte på den varme pande.Smør til stegning**, 6-8 stykker hvidt toastbrød
- Steg hver side af toastbrødet i 4-5 minutter, til ægget er gyldent. Vend toastbrødet og steg i yderligere 5-6 minutter på den anden side, til den også er gylden.
- Læg dine stykker french toast på et fad og dæk med sølvpapir indtil servering.
Noter
**Kan erstattes af vegetabilsk olie for laktosefri / mælkefri version
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar