Fyldt chokolade med passionsfrugt og knasende marcipan

Fyldt chokolade med passionsfrugt og knasende marcipan
 

Påsken er lige om hjørnet og vores have er fyldt med vintergækker. Jeg glæder mig sådan til forår! Jeg har fået nok af lockdown, kulde og sne.

Selvom restriktionerne forhåbenligt snart kan lempes lidt kommer jeg ikke til at se alle dem jeg holder af foreløbigt. Vi skal stadig være forsigtige, især med de ældre i familien. Men derfor skal de stadig have en kærlig tanke. Jeg laver fyldte chokolader og kører rundt med som en lille forårshilsen i påsken.

En rigtig forårschokolade er disse himmelske fyldte hvide chokolader med passionsfrugt, marcipan og knasende mandelkrokant. En ny favorit herhjemme!

Fyldt hvid chokolade

Støbte chokolader

Passionsfrugt fyldet i disse chokolader er flydende og derfor kræver opskriften, at man støber sine chokolader i en chokoladeform. Vi anbefaler chokoladeforme i hård plast da de giver det flotteste blanke finish og er lettest at arbejde med.

Når man støber chokolade er det lettest at arbejde med en stor portion chokolade, minimum 400 gram, men også gerne mere. Især hvis man er begynder. Den chokolade der hældes ud af formen igen kan genbruges hvis man bare lader den størkne på et stykke bagepapir.

Temperering af hvid chokolade

Når man skal støbe chokolader er det ekstremt vigtigt, at man tempererer chokoladen. Ellers vil chokoladen:

 • Være meget lang tid om at størkne, hvis den overhovedet størkner
 • Være umulig at banke ud af formen
 • Gå i stykker når den bankes ud
 • Være mat, kedelig og gummiagtig

Har du ikke prøvet at temperere chokolade før anbefaler vi at du følger vores guide til at temperere chokolade. Det er slet ikke så svært.

farv chokoladen

Jeg har farvet chokoladerne på billedet med farvet kakaosmør. Først har jeg lavet små prikker af orange kakaosmør (ved at skrabe en finger mod en tandbørste dyppet i farven) og efterfølgende har jeg brugt en airbrush til at sprøjte gult chokoladesmør langs kanterne.

Du kan selvfølgelig undlade at farve dine chokolader, men det giver en fin og sjov effekt. Kun fantasien sætter grænser her!

Fyld chokoladerne

Når chokoladeskallerne er størknet fyldes de først med passionsfrugt curd og efterfølgende med marcipan der er æltet sammen med mandelkrokant.

Passionsfrugt curd i fyldt chokoladeMarcipan knas

Bank chokoladerne ud

Der er forskellige faktorer som påvirker, hvor let det er få dine chokolader ud af formen:

 • Chokoladen skal være tempereret rigtigt
 • Toppen af chokoladeformen skal være skrabet ren
 • Chokoladerne skal have nået at sætte sig ordentligt (minimum 12 timer ved 18-20 grader eller minimum 1 time i køleskab)

Kan du ikke få dine chokolader ud, så prøv at give dem 10-20 minutter i fryseren. Er det helt umuligt er din temperering slået helt fejl og du må forsøge at banke formen hårdt i bordet (læg et viskestykke så du ikke laver mærker i din bordplade!).

Hvid chokolade med passionsfrugt og marcipan

Hvid chokolade med passionsfrugt og knasende marcipan

Antal: 12 -18 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Fyldt hvid chokolade med passionsfrugt curd og marcipan med mandelkrokant. Himmelske chokolader med mandelknas og smagen af sommer.

Ingredienser

Fremgangsmåde

 • Lav passionsfrugt curd efter anvisning i vores opskrift, evt. dagen før.
 • Kom mandler og sukker på en pande og opvarm ved middelhøj varme, indtil sukkeret smelter til tyk karamel. Ryst panden så karamellen fordeler sig over mandlerne. Tag panden af når karamellen bliver gylden og hæld mandlerne over på et stykke bagepapir. Lad karamellen køle helt af.
 • Hak mandelkrokanten til små stykker med en skarp kniv.
 • Smelt og temperer den hvide chokolade. Følg evt. vores guide til at temperere chokolade.
 • Fyld din chokoladeform med den hvide chokolade og bank den godt i bordet så eventuelle luftbobler fjernes. Vend bunden i vejret og hæld den overskydende hvid chokolade ud på et stykke bagepapir. Bank i siden af formen så så meget som muligt af chokoladen løber ud. Skrab langs toppen af formen så der kun er chokolade tilbage i hullerne.
 • Gem den chokolade der er hældt ud og genbrug den til låg når chokoladerne er fyldt*.
 • Stil formen køligt (ved 18-20 grader) og lad chokoladeskallerne størkne – helst i mere end 12 timer, men har du travlt kan du fortsætte når skallerne er størknede.
 • Kom passionsfrugt curd i en sprøjtepose og klip et lille hul. Fyld skallerne i chokoladeformen halvt fyldt med passionsfrugt curd.
 • Ælt mandelkrokant ind i marcipanen og fyld skallerne op med en lille flad cirkel marcipan. Husk at gemme plads til et låg (bund) af chokolade.
 • Smelt og temperer 200-300 g hvid chokolade til låg. Fyld hullerne i chokoladeformen op med hvid chokolade og skrab langs toppen af formen, så der kun er chokolade tilbage i hullerne.
 • Lad chokoladerne sætte sig køligt (ved 18-20 grader) i mindst 12 timer inden de vendes/bankes ud af formen. Hvis du har travlt kan du sætte dem i køleskabet og vende/banke dem ud efter cirka en time.

Noter

*Køler chokoladen ned under 24 grader / størkner den, så skal du temperere chokoladen forfra når du skal lave låg (bund) til chokoladerne. Du kan holde chokoladen ved arbejdstemperatur ved at varme den op med en hårtørrer eller i et apparat der kan holde fast temperatur på 29 grader (f.eks. en speciel ovn eller yoghurtmaskine), den må bare ikke overstige 33 grader – så skal den tempereres igen.
Chokoladerne kan holde sig i cirka 3 uger hvis de opbevares ved 18-20 grader.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
17. marts 2021 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven