God påske. kære læsere! Jeg håber, at I har nydt ferien med masser af påskehygge. Da vi lige er flyttet har min kæreste og jeg brugt hele ferien på at hænge hylder op, pakke flyttekasser ud og forsøge at komme til bunds i noget af vores flytterod. Der har dog været tid til lidt familiehygge også og min søster og jeg lavede denne fine “fuglerede” chokoladekage til den årlige påskefrokost.
Det er en ordentlig chokoladebombe, bestående af en svampet og kraftig chokoladekage med en cremet chokoladeglasur, drysset med revet chokolade. Æggene i fuglereden er hjemmelavede kinderæg!
Kagen kan se kompliceret ud, men det eneste komplicerede ved den er sådan set æggene, der selvfølgelig skal laves med tempereret chokolade. De kan naturligvis sagtens erstattes med nogle købte påskeæg.
Selve chokoladekagen er let at lave. De tørre ingredienser røres sammen, derefter tilsættes de våde ingredienser og dejen røres sammen. Kagen bages i en springform og skal køle fuldstændigt af, inden glasuren kan smøres på.
Sørg for, at rive chokoladen og lave chokoladespåner inden kagen smøres med glasur, da den stivner hurtigt. Chokoladen skal drysses på så snart kagen er smurt.
Lad glasuren stivne helt i køleskabet inden æggene lægges på “fuglereden”.
Flere søde sager til påsken
- Blåbær scones
- Citrontærte med marengs (tarte au citron)
- Lemon curd
- Citronkage med birkes
- Syrlige mandel- og kakaotrøfler
Fuglerede kage til påske
Ingredienser
Chokoladekage:
- 4 dl mel
- 4 1/2 dl sukker
- 8 spsk kakao
- 2 tsk vanillesukker
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 2 æg
- 2 1/2 dl kærnemælk*
- 2 1/2 dl stærk kaffe
- 1 dl vegetabilsk olie (f.eks. rapsolie)
Chokoladeglasur og pynt:
- 3 dl flormelis
- 2 tsk vanillesukker
- 6 spsk kakao
- 100 g blødt smør
- 6-8 spsk mælk
- 200-300 g mørk chokolade (i pladeform)
Store påskeæg:
- Brug f.eks. hjemmelavede kinderæg
Fremgangsmåde
- Rør mel, sukker, kakao, vanillesukker, natron, bagepulver og salt sammen i en stor skål - gerne skålen på en røremaskine.
- Tilsæt æg, kærnemælk, varm kaffe og olie og rør kagen sammen i 2 minutters tid, gerne på røremaskine. Dejen vil være ret flydende.
- Smør en springform grundigt i bunden og siderne, hæld lidt mel i og bank melet rundt i formen. Bank det overskydende mel ud. Hæld chokoladekagedejen i springformen.
- Bag chokoladekagen ved 180 grader 40-45 minutter, til kagen slipper kanterne af springformen let. Lad kagen køle af i 10 minutter inden springformen åbnes. Lad kagen køle yderligere af til den er helt kold.
- Når kagen er kølet helt af skal der skæres et rundt hul, så der er plads til æggene. Mål efter en skål og skær forsigtigt halvvejs ned i kagen med en skarp kniv, så midten af kagen kan graves op.
- Rør glasuren ved at røre flormelis, vanillesukker, kakao, og blødt smør sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt mælk 1 spsk ad gangen og pisk, indtil du får en glat og luftig glasur, der er let at smøre ud.
- Riv chokoladespåner af halvdelen af den mørke chokolade, ved at presse en skarp kniv mod bagsiden af chokoladepladen og trække den hen imod dig. Riv resten af chokoladen groft på et rivejern.
- Smør kagen med chokoladeglasuren og drys revet chokolade og chokoladespåner over, så det ligner en fuglerede. Stil kagen i køleskabet og lad glasuren størkne i cirka 30 minutter, inden æggene lægges på kagen og den kan serveres.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
5 kommentarer
Super lækker opskrift!
Lækkert
Den ser godt ud 🙂
tak for den gode opskrift
Seriøst lækker kage og æstetisk super-flot!! Passer perfekt til når man læser den noble erotiske thriller Direktørens sekretærer! Så er der fyret op på både den ene og den anden måde i soveværelset…!!;)