Vi har altid gjort meget ud af at fejre påsken i min familie, også selvom nogle af familiemedlemmerne måske var ude at rejse eller lignende, så har vi altid taget revanche senere. Men i år bliver en atypisk påske for de fleste, også for os. Vi gør en indsats for at holde afstand og det betyder altså også, at vi ikke holder påskefrokost eller ser familien i år. Det er ret trist og ærlig talt meget kedeligt, men det er det rigtige at gøre så derfor er det bare sådan.
MEN lidt skal påsken altså fejres, også selvom vi kun er min mand, baby og jeg. Vi har heldigvis vejret med os, som hjælper på humøret, og vi nyder solstrålerne ude på altanen og på vores daglige gåtur. Og vi skal også have noget god chokolade i påsken. Min mand elsker alt syrligt så han får lov til at nyde disse lækre pistacie- og lime trøfler med hvid chokolade i år.
Denne marcipankonfekt er rigtig nem at lave og smager vanvittigt godt. Det syrlige lime og det søde marcipan og hvide chokolade komplimenterer hinanden rigtig godt, og pistacien giver god knas.
Sådan laver du lækre trøfler
Når man skal lave konfekt er det vigtigt at bruge nogle råvarer af god kvalitet, for det gør en verden til forskel for smagen. Vi er rigtig glade for Callebauts chokolade og deres hvide chokolade (reklamelink) er himmelsk!
Det er også vigtigt, at man tempererer chokoladen. Dvs. chokoladen skal have den rigtige temperatur når man arbejder med den, ellers bliver den mat og sej. Hvid chokolade kan især være lidt drilsk at arbejde med, så det anbefales at bruge et sukkertermometer til at ramme den perfekte sluttemperatur. Vi har lavet en udførlig guide til at temperere chokolade, som vi anbefaler at man læser hvis man ikke har prøvet det før.
Pistacie- og lime trøfler
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 100 g marcipan
- 2 spsk friskpresset limesaft (cirka)
- 20 stk hele usaltede pistacienødder (cirka)
- 150 g god hvid chokolade
- Hakkede usaltede pistacienødder til pynt (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Ælt marcipanen sammen med den friskpressede limesaft, til det er jævnt fordelt i marcipanen. Marcipanen vil blive en anelse klistret af saften. Smag til og tilsæt evt. lidt mere limesaft men bemærk at smagen bliver kraftigere når marcipanen trækker.
- Del marcipanen i 10 lige store stykker og tril hvert stykke til en rund kugle. Lav en fordybning i midten af hver kugle og pres 2 hele usaltede pistacienødder ind i midten. Saml marcipanen omkring pistacienødderne og tril kuglen helt rund igen, så pistacienødderne ender i midten af kuglen.
- Smelt og temperer den hvide chokolade. Følg evt. vores guide til temperering af chokolade.
- Sæt en marcipankugle på en dyppegaffel og hæld hvid chokolade over. Bank den overskydende chokolade af, så du får et tyndt lag hvid chokolade uden på marcipankuglen. Stil forsigtigt kuglen på en bagerist og pynt evt. med hakket pistacie. Lad chokoladen stivne helt.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
2 kommentarer
Det er flotte og de ser meget lækre ud. jeg er en ny amatør ud i fyldte chokolade.
Øvelse gør mester! God fornøjelse 🙂