Jeg havde min mand hjemme en hel dag i dag for første gang i december og det var skønt med lidt alenetid. Vi gik en lang tur hvor vi nød den lille smule sne der ramte København og fik købt de sidste julegaver.
Hvis der også er stemning for lidt romantisk julehygge hjemme hos jer anbefaler jeg, at forkæle den du elsker med en omgang chokoladesushi for to. Man kan næsten ikke få for meget marcipan i december så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af konfekten i år?
Det her lækre chokoladesushi er hurtigt og nemt at lave. Det består af tre slags marcipan rullet til en lang sushirulle, overtrukket med chokolade og skåret i lækre små ‘maki’ ruller.
Man kan købe kakaomarcipan færdig, men det er altså rigtig nemt at lave selv ved blot at ælte en god, ren kakao i rå marcipan (den slags, man også bruger til bagning). Hindbærmarcipanen laves let ved at ælte frysetørret hindbærpulver i rå marcipan.
Kakaomarcipanen og hindbærmarcipanen rulles til to meget tynde, lange pølser, som derefter rulles ind i almindelig marcipan.
Til sidst skal ‘sushirullen’ overtrækkes med chokolade. Det er rigtig vigtigt, at temperere din chokolade, så den bliver blank og knækker godt. Hvis ikke man tempererer chokoladen og bare smelter den er den svær at arbejde med, har svært ved at størkne, og bliver blank og kedelig. Du kan læse vores guide til chokoladetemperering for tips.
Hvis du vil have det rustikke mønster i chokoladen som vist på billederne skal du, når chokoladen er tempereret, pensles på rullen i stedet for at hældes over. Hvis du hælder chokoladen over får du en helt glat chokolade – det er smag og behag.
Når chokoladen er størknet helt kan rulles skæres i skiver med en skarp kniv og serveres med pinde.
Chokoladesushi med hindbær- og kakaomarcipan
Udstyr (indeholder reklame)
Ingredienser
- 150 g marcipan
- 5-10 g ren kakao
- 1/2-1 tsk frysetørret hindbærpulver
- 150 g god mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Del marcipanen i tre portioner på hhv. 100 g, 25 g og 25 g.
- Ælt kakao ind i den ene portion på 25 g. Ælt frysetørret hindbærpulver ind i den anden portion på 25 g. Rul begge disse til meget tynde, aflange pølser med fingrene.
- Tag den store klump marcipan på 100 g og rul den aflang og flad med en kagerulle. Læg kakaomarcipan og hindbærmarcipan rullerne på den aflange flade af ren marcipan og rul/fold marcipanen rundt om de tynde ruller, så de ender i midten med ren marcipan udenom. Luk enderne.
- Smelt og temperer den mørke chokolade. Følg gerne vores guide til at temperere chokolade. Pensl chokoladen på 'sushirullen' med en bagepensel for et rustikt look som på billederne. Der skal arbejdes hurtigt så chokoladen ikke stivner før du er færdig. Alternativt kan du hælde chokolade over imens du drejer rullen, så du får et glat lag chokolade.
- Lad chokoladesushien størkne på en bagerist inden den skæres i skiver med en skarp kniv og serveres med pinde.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar