Ingefærmarcipan med mørk chokolade

Ingefærmarcipan med mørk chokolade
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Chokolade ingefær konfekt

Chokoladen brugt til denne opskrift er sponsoreret af Callebaut

Nogle gange mødes to ingredienser og så ved man bare, at de er meant to be! Sådan har jeg det med ingefær og mørk chokolade. De kan altid gå hånd i hånd og det kan nærmest ikke blive dårligt, når man bare har de to sammen.

I disse små og supernemme stykker konfekt har vi kombineret ingefærmarcipan med en god mørk chokolade, og resultatet er helt fantastisk.

Syltet ingefær

Til denne opskrift skal bruges syltet ingefær, som de fleste kender fra for eksempel sushi. Det kan købes i større supermarkeder eller specialforretninger. Det har nemlig den perfekte sødlige smag til at komplimentere marcipanen. Det syltede ingefær skal skæres i små stykker med en meget skarp kniv, og æltes i marcipanen. Smag marcipanen til og husk, at når marcipanen trækker vil smagen forstærkes.

Chokoladen skal tempereres

Du får intet godt ud af din chokolade, hvis ikke den tempereres. Når man tempererer chokolade bliver den flot blank, nem at arbejde med og får et godt knæk, når man bider i chokoladen. Hvis du ikke tempererer chokoladen vil den blive gummiagtig og mat, og være meget lang tid om at størkne. Så det ER altså vigtigt at temperere chokoladen rigtigt. Og det er slet ikke svært, det kræver blot lidt øvelse. Følg for eksempel vores guide til at temperere chokolade.

Lav mønster på chokoladen

Vi har brugt chokolade transferpapir til at lave et fint og dekorativt mønster oven på vores konfektstykker. Det er en sjov og nem måde at pynte chokolade på.

Når man har dyppet sit konfektstykke i chokolade og banket den overskydende chokolade af, klipper man et lille stykke transferpapir ud og lægger oven på chokoladen. Når chokoladen er størknet (og det gør den hurtigt hvis du har tempereret chokoladen rigtigt) piller man papiret af, og mønstret sidder tilbage på chokoladen.

Ingefær marcipan med mørk chokolade

Chokolade ingefær konfekt

Ingefærmarcipan med mørk chokolade

Samlet tid: 1 time
Antal: 8 stk (cirka)
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
En himmelsk kombination af syltet ingefær, marcipan og mørk chokolade. Det perfekte stykke konfekt til julen.

Ingredienser

  • 3-4 stykker syltet ingefær
  • 60 g marcipan
  • 200 g god mørk chokolade
  • evt. chokolade transfer papir til pynt

Fremgangsmåde

  • Hak det syltede ingefær så fint som muligt med en meget skarp kniv. Ælt de finthakkede stykker ingefær og saften, som sev ud da du skar det ud, ind i marcipanen så det er helt fordelt. Smag marcipanen til og tilsæt eventuelt mere ingefær hvis ønsket.
  • Rul ingefærmarcipanen til en pølse og derefter rul den til cirka 1 cm tykkelse. Skær kanterne helt lige og skær så otte stykker konfekt ud af marcipanen.
  • Smelt og temperer den mørke chokolade. Sæt et stykke ingefærmarcipan på en dyppegaffel og hæld mørk chokolade over. Bank den overskydende chokolade af og sæt så konfekten på en bagerist. Læg eventuelt et lille stykke chokolade transfer papir på toppen og pres en anelse ned, så det sidder fast på konfekten. Lad konfekten stivne helt inden chokolade transfer papiret fjernes. Gentag processen med de resterende stykker ingefærmarcipan.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
3. december 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven