Verdens bedste drømmekage

Verdens bedste drømmekage
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage har altid været min mors og min favoritkage. Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fantastisk!

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Først laves kagedejen ved at piske æg og sukker sammen og derefter tilsætte de tørre ingredienser og kogt mælk og smør. Kagedejen kommes i en smurt springform – du kan selvfølgelig også lave den i en firkantet form. Kagen hæver meget op når den bages, så formen må ikke være for lille.

Man kan købe billige springforme, for eksempel dette sæt med 3 springforme, men hvis man bager ofte kan det betale sig at købe en springform af bedre kvalitet. Mette Blomsterbergs springforme er for eksempel virkelig gode.


Imens kagen bager laves det lækre kokosfyld – ingredienserne skal bare varmes så de smelter sammen. Det bages til sidst sammen med kagen.

Drømmekage opskrift fra Bageglad

Drømmekage opskrift fra Bageglad
4.52 fra 25 stemmer

Verdens bedste drømmekage opskrift

Antal: 1 rund kage Ø26 cm
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Kage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk

Kokosfyld:

  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 250 g brun farin
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.
  • Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka 25 cm. Bag kagen i ovnen på 200 grader i almindelig ovn i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
  • Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.
  • Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


1. marts 2012 af Trine 71 kommentarer

Kommentarer (71)

  • Emili Svar


    Hej!
    Jeg brugte laktose fri mælk fra arla og jyttemel og til kokosfyldet brugte jeg becel og kagen smager himmelsk!

    7. oktober 2013 at 21:30
  • Katja Svar

    Har nu lavet drømme kage efter jeres opskrift 3 gange 1 gang som muffins og 2 g alm. Kage og den har siddet lige i skabet hver gang. Mmm mums

    25. september 2013 at 16:15
  • Bowira Svar


    Fulgte også slavisk for bunden (topping tilføjede en smule ekstra) – havde valgt økologiske produkter hele vejen igennem. Kagen var med til et kagebord og blev udsolgt med det samme.
    Tilpas fedtet og luftig bund – jeg skar den øverste del af så topping ikke flød ud da det kom på.
    God opskrift, bør ikke ændres

    4. september 2013 at 12:27
  • Trine Svar

    Til alle som har problemer med denne opskrift:
    – Rør ingredienserne forsigtigt sammen for ikke at slå luften ud.
    – Sørg for, at ovnen har den rette temperatur, inden kagen sættes ind.
    – Alle ovne er forskellige. Derfor er bagetiden vejledende. Som der står skal en strikkepind stikkes i MIDTEN af kagen for at tjekke, om den er færdig, og den er først færdig, når intet dej hænger ved!
    – Opskriften passer til både springform eller bageform.

    3. august 2013 at 00:23
  • Melanie og Natasha Svar


    Hej. Drømmekagen var super fantastisk. Vi fulgte opskriften næsten helt præcist. Den blev dejlig lækker. Hilsen de to søde piger 🙂

    2. august 2013 at 10:56
    • Mette Svar

      Hej piger, tak for jeres kommentar! Vi er glade for, at I fik en god kage ud af opskriften!

      5. august 2013 at 12:57
  • Ingalill Svar


    Bakte denne igår. Ble kjempegod =) men oppskriften er betegnet til langpanne tydligvis,den blir ikke ferdig etter 25 min i en 25cm springform. Så enten større form,eller gi den lengre tid =)

    25. juli 2013 at 12:42
    • Trine Svar

      Hej Ingalill,
      Som med enhver anden kage afhænger bagetiden af ovnen. Denne opskrift og mængde dej kan bruges i både springform eller bageform. Vi har testet det i weekenden. Vores kage var færdig efter cirka 27 minutter i springform.

      3. august 2013 at 00:25
  • Christina lilliedal Svar

    Jeg bagte denne dejlige drømmekage i lørdags. Fulgte opskriften slavisk og tog højde for temperatur i ovn og bagte den ikke på varmluft. Efter 30 minutter, sænkede jeg temperaturen til 180 og bagte den yderlige 1/2 time idet den slet ikke var blevet færdigbagt på den anviste tid. Herefter var den færdig og ualmindelig vidunderlig. Tak:)

    9. juni 2013 at 21:10
  • Mette Bendixen Svar

    Hei,
    Jeg har altså lavet denne kage efter opskriften og ikke byttet noget ud eller andet. Jeg har bagt den på alm. ovn på 200 grader.
    Og jeg oplever netop at den blev bagt udenpå og hævede og sprækkede efter de 25 minutter, hvor efter al dejen kommer ud og ikke er bagt.. Meget sært..
    Hvad har jeg gjort forkert…?
    Mette 🙂

    19. maj 2013 at 14:28
  • Hussein Svar

    Der er fejl ved opskriften,, der skal være 1 dl mælk med dejet og ikke 2 dl.

    1. maj 2013 at 19:40
    • Trine Svar

      Hej Hussein, i denne opskrift skal der bruges 2 dl mælk som der står.

      2. maj 2013 at 17:08
  • Nikolaj Svar

    Hej, jeg har fulgt opskriften slavisk, og efter 22 min midt i ovnen, er kagen lettere sort udenpå og overhovedet ikke bagt færdig indeni.. Den er pustet helt op i stedet.. Hvad har jeg gjort forkert?

    19. april 2013 at 14:30
    • Trine Svar

      Hej Nikolaj,
      Det lyder som om der er gået lidt galt med temperaturen på ovnen. Bemærk at de 200 grader kagen skal bages på er almindelig ovn og ikke varmluftovn. Kan det være dette, der er gået galt?

      21. april 2013 at 09:33
      • Nicolai Svar

        Har samme problem. Jeg tror at lavere temperatur i længere tid er løsningen. Bruger iøvrigt ikke varmluft. Men okay – jeg har også lavet den gluten og mælkefri.

        Brugte 125gr ris, 50g kartoffelmel, 50g guargum og resten majsmel.
        Brugte becel istedet for smør, brugte ris+soya mælk fra aldi, som mælken.

        14. maj 2013 at 22:44
        • Trine Svar

          Hej Nicolai,
          Glutenfrit mel opfører sig og hæver anderledes end hvedemel så du må nok prøve dig frem til at finde den rigtige løsning. Det er kun lykkes mig at bage gode chokoladekager med glutenfrit mel.

          15. maj 2013 at 06:20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven