Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, f.eks. en Kitchen Aid. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.74 fra 328 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


4. september 2012 af Trine 795 kommentarer

Kommentarer (795)

  • sofie Svar

    Hej jeg ved ikke hvor meget i har skrevet men jeg ville høre om man kunne komme selv brownie dejen i fryseren???
    V.h. sofie

    5. december 2018 at 13:39
    • Trine Svar

      Hej Sofie
      Nej men du kan fryse de færdige brownies, hvordan står beskrevet i noterne til opskriften.

      5. december 2018 at 17:51
  • Eva Svar

    Super lækker og nem kage! Jeg kom små marshmallows ovenpå kagen i Ca 10 minutter,.

    2. december 2018 at 19:10
  • camilla Svar

    Jeg skal bage til på onsdag og skal have mousse ovenpå denne brownie. Kan jeg bage den i dag og fryse den indtil onsdag? Eller er det bedre at vente?

    18. november 2018 at 13:37
    • Trine Svar

      Du kan sagtens fryse den. Læs noterne om frysning nederst i opskriften.
      Du kan også bage den dagen før, den er stadig lige så god.

      18. november 2018 at 18:07
  • Kathrine Svar

    Kan den Evt fryses???

    14. november 2018 at 12:16
    • Trine Svar

      Hej Kathrine
      Ja, se evt. noterne omkring frysning nederst i opskriften 🙂

      14. november 2018 at 18:54
  • Katrine Svar

    5 stars
    Mega god kage! Jeg har bagt den 100 gange og den spiller altid. 🙂 Jeg vil gerne bage den til mine elever til i morgen, MEN jeg har kun ét æg! Kan det mon gå?? Eller skal der så også skrues ned for alt andet?
    Kh Katrine

    11. november 2018 at 21:07
    • Trine Svar

      Hej Katrine
      Hvis du har hørfrø kan du erstatte det sidste æg med et hørfrø æg (se her: https://www.bageglad.dk/erstat-aeg-med-horfro/) – ellers ville jeg lige købe en bakke æg i kiosken 🙂

      11. november 2018 at 21:17
      • Katrine Svar

        Aj hvor smart! Tak for tippet 🙂

        11. november 2018 at 21:37
  • Lone Lykke Svar

    Hvor mange er der ca. til, hvis man skal bruge den til dessert med rørt is?

    10. oktober 2018 at 14:38
    • Trine Svar

      Hej Lone
      Det afhænger af, hvor meget dine gæster spiser af den slags. Men portionen giver cirka 12 stykker brownie.

      11. oktober 2018 at 08:42
      • Lone Lykke Svar

        Tak for et godt svar, så kan jeg nogenlunde beregne👍🏻

        11. oktober 2018 at 11:29
  • Susan Svar

    Skal man bruge alm rasp eller kage rasp

    9. oktober 2018 at 07:27
    • Trine Svar

      Hej Susan
      Det er helt almindelig rasp.

      9. oktober 2018 at 10:00
  • Michelle Svar

    5 stars
    Helt fantastisk kage, skulle kun lave brownie fordi jeg havde chokolade i overskud, så smed det i, kan helt sikkert anbefales.

    8. oktober 2018 at 17:16
  • Ida Svar

    5 stars
    Virkelig god brownie!
    Normalt ville jeg aldrig vælge en opskrift uden chokolade, synes det plejer at smage tamt, men det gjorde den her virkelig ikke… kan klart anbefales. Har også lavet den hvor jeg skiftede nødderne ud med chokoladestykker:)

    7. oktober 2018 at 21:27
  • Lotte Svar

    5 stars
    Har lavet denne brownie hver gang jeg har holdt fødselsdag eller lign og jeg har endnu ikke haft nogen der ikke forgudede den, den er så nem at lave og så lækker!😍

    5. oktober 2018 at 14:36

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven