Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, f.eks. en Kitchen Aid. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.74 fra 328 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


4. september 2012 af Trine 795 kommentarer

Kommentarer (795)

  • Mette Nørgaard Svar

    Hej 🙂

    Vil prøve at bage den her brownie til min
    søns fødselsdag på torsdag.
    Han vil gerne have glasur på – har du en god opskrift på glasur du kan anbefale?

    Hulsner fra Mette

    23. februar 2019 at 13:58
  • Christina Svar

    Når I laver spørgeskemaundersøgelse, så undlad det for mobilbrugere…det er umuligt at bruge siden, fordi man IKKE kan lukke pop-up’en

    7. februar 2019 at 23:10
  • Rie Svar

    5 stars
    Hej Trine
    Jeg elsker denne opskrift, og står nu og skal bage en bradepande. Er en fordobling af opskriften nok tror du? – jeg har en standard ovn.

    6. februar 2019 at 15:09
    • Trine Svar

      Hej Rie
      Nej det tror jeg bestemt ikke, så er det i hvert fald en meget lille bradepande 🙂 Se målene øverst i opskriften og gang op ift. målene på din bradepande. Jeg anbefaler dog ikke at lave mere end tre-dobbelt portion ad gangen, så hellere lave dejen ad flere omgange.

      6. februar 2019 at 15:19
  • Jennifer Svar

    5 stars
    Super lækker brownie 😋
    Nem at lave, har lavet den utallige gange efterhånden, og alle er vilde med den!

    Den er desuden EKSTRA lækker hvis man erstatter de 100 gr. nødder med groft hakket chokolade stykker. Jeg bruger gerne 50 gr. hvid og 50 gr. mørk ☺️

    5. februar 2019 at 13:54
  • Carina Svar

    5 stars
    Held fantastisk brownie

    24. januar 2019 at 10:32
  • Louise Svar

    Vil denne brownies kunne fryses? Står nemlig og skal lave brownies til bryllup (50pers) og med en nyfødt på armen og alt mad der skal laves vil dette være super 😅

    17. januar 2019 at 16:26
    • Trine Svar

      Hej Louise
      Ja det kan den. Der står præcist hvordan under “noter” i opskriften 😊

      17. januar 2019 at 16:27
  • Per Svar

    5 stars
    Har bagt brownien måske 20 gange. Den er stadig god og alle spørger altid efter opskriften. Jeg kan den i hovedet nu. Tak for verdens bedste brownies !

    12. januar 2019 at 15:41
  • Signe Svar

    Den ser rigtig lækker ud og opskrifen lyder god 🙂

    Hvor mange personer eller vil I skyde at opskriften passer til?

    30. december 2018 at 00:38
    • Trine Svar

      Hej Signe
      Der bliver cirka 12 stykker brownie af denne portion. Så kan du selv vurdere, hvor meget dine gæster kan spise 😊

      30. december 2018 at 10:12
  • Isabella Svar

    Hvad er alm ovn (symbol)

    28. december 2018 at 17:05
    • Trine Svar

      Hej Isabella
      Det afhænger af din ovn, du kan kigge i manualen for at være helt sikker. Men det er ofte et symbol med to vandrette streger.

      28. december 2018 at 18:02
  • Maria Svar

    Jeg skal igang med at lave kagen, men jeg har ikke en bageform, så kan man bruge et ildfast fad og beklæde det med bagepapir og så hælde blandingen ovenpå? Og er der erfaringer med, at kagen bliver ekstra god hvis der kommer nødder og / chokolade i?

    18. december 2018 at 18:37
    • Trine Svar

      Hej Maria
      Et ildfast fad er kraftigere end en bageform og vil derfor ikke bage kagen på samme måde. Du skal nok justere bagetiden og jeg tror ikke, at du kan få den sprøde kant ligeså sprød.
      Du kan læse andre læseres kommentarer her på siden, hvor mange skriver hvad de har kommet i, f.eks. chokolade og nødder.

      18. december 2018 at 22:29
      • Maria Svar

        Tak for svar. Hvordan ville du justere på bagetiden? Ville du give længere tid eller ved højere temperatur?

        18. december 2018 at 22:54
        • Trine Svar

          Hej Maria
          Jeg tror du skal bage den længere – men du må prøve dig lidt frem, jeg bager nemlig aldrig selv i ildfast fad. Jeg ville anbefale dig at købe en bageform 😉

          19. december 2018 at 08:00
        • Jessika Svar

          5 stars
          Hej Maria 🙂 jeg bager i ildfast fad, og gir den ikke mere eller mindre, den er stadigvæk sprød og lækker 😉

          13. januar 2019 at 02:10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven