Verdens bedste brownies

Verdens bedste brownies
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Verdens bedste brownies fra Bageglad

Jeg er vokset op i Japan hvor jeg gik på international skole, blandt andet med masser af amerikanske børn. Det har efterladt mig med stor kærlighed til amerikanske kager og cupcakes.

Mange af mine helt store kageoplevelser som barn skete til “bake sales”: hver elev (læs: elevs mor) bagte kage, som eleven skulle sælge i en bod på skolen for at indsamle penge til en tur, teaterstykke, eller lign. Her oplevede man for alvor et kageorgie uden lige når amerikanske soccer moms konkurrerede om, hvem der kunne bage de bedste og flotteste cupcakes og kager.

Når jeg fik nys om en af disse boder var det første jeg tænkte: brownies! Jeg er tosset med chokoladerige, svampede, klistrede, amerikanske brownies og disse boder bød på de absolut mest fantastiske brownies man kan forestille sig.


I min verden er en brownie firkantet, sprød på toppen, klæbrig i midten og raspet i bunden. Dette er lige præcis hvad denne opskrift byder på. Leder du efter en svampet gennembagt chokoladekage er denne opskrift ikke til dig, men så kan du f.eks. prøve vores lækre chokoladekage med appelsin eller vores “klassens time” chokoladekage. Er du til mere chokoladekagelignende brownies der er gennembagt, skal denne brownie bages en anelse længere i ovnen.

Browniedejen kan både røres i hånden eller på røremaskine, f.eks. en Kitchen Aid. Vigtigt er det, at de tørre ingredienser sies ned i de våde for at undgå klumper.

Du kan måske fristes til at springe trinnet med at drysse rasp i bageformen over, men lad være med det. Bunden på disse brownies afhænger af raspen og du vil ikke fortryde det. Du skal ikke fortvivle hvis browniedejen er svær at fordele i bageformen. Den skal bare klattes i, så fordeler den sig selv når den bages.

Bageform med rasp til browniesBrowniedej

Nyd de fantastiske brownies som de er, eller med en klat vanille is til!

Brownies opskrift fra Bageglad

Verdens bedste brownies fra Bageglad
4.74 fra 328 stemmer

Verdens bedste brownies

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 10 - 12 personer
Rigtige amerikanske brownies, den snaskede af slagsen. Disse fantastiske brownies har en helt sprød overflade med blød chokolade indeni og en raspet bund.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 3 dl sukker
  • dl hvedemel
  • 4 spsk kakao
  • tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 g hasselnødder (valgfrit)
  • Lidt rasp til formen

Sådan gør du

  • Smelt smørret og lad det køle af. Hak hasselnødderne groft, hvis disse skal i.
  • Rør æg og sukker sammen i en skål eller på køkkenmaskinen. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
  • Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
  • Smør en bageform på cirka 18x26 cm og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). Drys hakkede hasselnødder over (valgfrit).
  • Bag brownien ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.
  • Lad kagen køle helt af i formen, før der skæres af den.

Noter

Brownien kan sagtens bages dagen før. Opbevar den på køkkenbordet pakket i plastikfilm. 
Brownien er fryseegnet. Det anbefales at skære brownies ud i stykker inden frysning, og fryse stykkerne i fryseposer med bagepapir imellem.
Portionen i opskriften kan fordobles eller tredobles, men lav hellere dejen ad flere omgange hvis du skal lave større portioner end det. 
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


4. september 2012 af Trine 795 kommentarer

Kommentarer (795)

  • Maja Svar

    5 stars
    Simpelthen så god, men hvad filan gør jeg forkert???
    jeg har nu lavet den 6 !! gange, og hver gang er den bare langt fra færdig!!
    Først tænkte jeg det var den bradepande jeg bagte den, så skiftede, men det virkede ikke. Så gav jeg den 10 min længre, men hjalp heller ikke, den var stadig helt ufærdig og ikke på den gode måde… Så fik jeg ny ovn(ikke kun pga brownie fejl.. lol) og det hjalp heller ikke?! så prøvede jeg igen med 10 min længere, og den var stadig langt fra færdig 🙁 og nu prøvede jeg i dag med længere tid, og den var stadig ikke færdig…. Den smager stadig sindssygt godt, men det næsten pinligt at servere et stykke flydende stads til sine venner lol 🙁

    25. juli 2019 at 23:16
    • Trine Svar

      Hej Maja
      Det lyder mystisk! Hvilken temperatur og ovnindstilling bager du kagen på? Og hvilken type smør bruger du til kagen?

      25. juli 2019 at 23:17
      • Maja Svar

        175 grader almindelig ovn, som der står i opskriften. Jeg bruger bare normal lurpak smør.. Jeg pisker æggene og sukkeren helt hvide og luftige, kan det være problemet?

        25. juli 2019 at 23:20
        • Trine Svar

          Super. Hmmmm du kan sagtens piske æg og sukker men det skal ikke piskes i lang tid. Du kan prøve blot at røre det sammen i stedet, jeg kan dog ikke forestille mig at det er det der er problemet.

          Har du dobbelttjekket at du har den rigtige mængde mel, kakao osv? Er din dej meget tyk (så den nærmest skal smørres ud)?

          Du nævner at du bruger en bageform. Mener du en tynd bageform beregnet til kager eller ovnfast fad i porcelæn?

          26. juli 2019 at 09:03
          • Maja

            Nej min dej er faktisk ret flydende. jeg bruger præcis det jeg skal af alt, dobbelt tjekker hver gang.
            Jeg bruger sådan en tynd bageform beregnet til kager, gætter på det aluminium eller sådan. Tynd metal! Jeg har også prøvet med sådan nogle staniolforme..

            26. juli 2019 at 10:33
          • Trine

            Okay så ved vi, at det er din dej der er noget galt med. Den skal nemlig være tyk og svær at smørre ud, ligesom på billedet. Hvilken type kakao bruger du?

            26. juli 2019 at 12:14
          • Maja

            Aha! Tænkte nok din så meget mere tyk ud end min. Jeg bruger bare helt normal ægte kakao, ikke sådan noget der er tyndet ned med sukker eller andet..

            26. juli 2019 at 12:51
          • Trine

            Hmm okay så er det ikke det. Det må næsten være noget med mængderne som du tager fejl af. Men svært at sige hvad…

            26. juli 2019 at 13:31
          • Maja

            Jeg prøver at lave den igen snart, og så må jeg se hvad det er jeg gør galt! Tusinde tak for dine mange svar !! Håber du nyder sommeren

            26. juli 2019 at 13:36
          • Trine

            Selv tak, håber du løser det 🙂

            26. juli 2019 at 13:40
  • Shilpa Svar

    4 stars
    Hi Trine,
    I had these brownies at a friends party and absolutely loved them!
    If I doubled the portions, what size baking dish/tin should I use?
    Also, I should not be using the fan mode in the oven right?

    8. juli 2019 at 20:24
  • Shilpa Svar

    Hi Trine,
    I had this brownie at a friends party and absolutely loved it!
    If I double the portions, what size baking dish/tin should I be using?

    8. juli 2019 at 20:19
    • Trine Svar

      Hi Shilpa
      Glad you like it! To double the portion we recommend a baking dish that is approx. 30×40 cm (a bit smaller also works).

      8. juli 2019 at 20:26
      • Shilpa Svar

        Thanks Trine! And the oven setting should not be fan mode, correct?

        8. juli 2019 at 20:30
        • Trine Svar

          Correct! Use the regular oven setting where the fan is off 🙂

          8. juli 2019 at 23:02
  • Lachlan Svar

    De verdens bedste kokke og bagere er mænd 😉 jeg er også uddannet kok og bager og synes de fleste dumme spørgsmål kommer slet ikke fra mænd 😂😂

    2. juli 2019 at 19:12
  • Ulla Svar

    min kage er blevet helt sten hård efter jeg har bagt den og den har stået lidt. Den var ellers perfekt da den kom ud af ovnen 😔

    19. juni 2019 at 19:41
    • Trine Svar

      Hej Ulla
      Hvilken temperatur og ovnindstilling har du bagt kagen på?

      19. juni 2019 at 20:18
      • Ulla Svar

        175. Med almindelige ovn. Men kom til i et par minutter i starten at give den varmluft, men det var meget kort tid. Kan det være derfor? 😕

        20. juni 2019 at 09:14
        • Trine Svar

          Hmm det er svært at sige. Den har jo i hvert fald fået for meget – stak du i den med en tandstik/strikkepind? Alle ovne er jo forskellige, så man skal tjekke midten af kagen efter noget tid.

          20. juni 2019 at 10:25
  • Ella Svar

    Denne kage bager jeg nok mindst tre gange om måneden. Den er let at lave, og sindssygt lækker- selv uden chokolade. Fantastisk opskrift!

    14. juni 2019 at 17:11
  • Ella Svar

    5 stars
    Denne kage bager jeg nok mindst tre gange om måneden. Den er let at lave, og sindssygt lækker- selv uden chokolade. Fantastisk opskrift!

    14. juni 2019 at 17:11
  • Lotte Svar

    Jeg har lavet disse brownies og frosset dem ned, efter jeres vejledning. De er frosset ned med ca. 25 stk i hver. Hvordan får jeg dem bedst tøet op?….i køleskab, på køkkenbordet eller…?? Og hvor lang tid før de skal bruges, skal de ud af fryseren?
    Håber I kan hjælpe 😊

    1. juni 2019 at 19:42
    • Lotte Svar

      Please – nogen der kan svarer – skal bruge dem i morgen eftermiddag 😬

      3. juni 2019 at 13:39
      • Christel Svar

        Ca 2 timer. Du skal bare lade den stå på køkkenbordet! Men du kan også tage dem op før hvis du vil være helt sikker!

        10. juni 2019 at 17:26
  • Michael Hansen Svar

    Hej Trine.

    Som du kan se på mit navn, så er jeg en mand, og når man er hankøn så er selv de dummeste spørgsmål omkring madlavning/bagning jo tilladt. he he.

    Så når du skriver “rør æg og sukker sammen”, hvor længe drejer det sig så om?
    For jeg formoder ikke, at det ligefrem skal piskes sammen.

    Jeg regner med, at det bare lige skal røres sammen til man kan se, at det har samme gullige farve over det hele.
    Men ville gerne lige være helt sikker, inden jeg går igang.

    28. maj 2019 at 14:48
    • Trine Svar

      Hej Michael
      Du rører bare med en grydeske eller piskeris til det er blandet godt sammen 🙂 ingen grund til at piske længe.
      Rigtig god fornøjelse

      28. maj 2019 at 18:17
  • Tulle Svar

    Skal det være hele æg eller er det kun æggehviderne man skal bruge??

    25. maj 2019 at 18:43
    • Trine Svar

      Hele æg 🙂

      26. maj 2019 at 18:58

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven