Hvis du er en ægte chokoladeelsker og savner inspiration til en skøn chokoladedessert, så læs med her. I disse små chokoladetærter med brændt marengs får du både knas, cremet chokolade og luftig marengs i en perfekt blanding af bitterhed og sødme. Og så er de i øvrigt nemme at lave!
Om mine chokoladetærter
Disse små chokoladetærter er den perfekte kombination af let at lave og svær at modstå! Den sprøde tærtebund står i perfekt kontrast til fyldet af blød chokoladeganache, som nærmest smelter på tungen. Og prikken over i’et er den lethed, som den brændte marengs giver sammen med en god sødme til den bitre chokolade.
Chokoladetærterne er en oplagt dessert når man har gæster og gerne vil lave desserten i god tid. Mange af elementerne kan nemlig laves flere dage forud, og det eneste du skal gøre når gæsterne er kommet er at brænde marengsen lige inden servering – eller gøre det ved bordet for lidt wow-faktor! Den er i øvrigt også nem at lave til mange.
Sådan laves mørk chokolade ganache
Det er virkelig nemt at lave ganache! Det vigtigste er, at bruge en god mørk chokolade, da det er afgørende for smagen. Min personlige favorit er Callebaut 811 mørk chokolade, og den købes som poletter, så du ikke behøver hakke chokoladen.
Fyld (den hakkede) chokolade i en skål. Opvarm piskefløden i en lille gryde til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det trække i cirka 2 minutter og vend så chokoladen i piskefløden, til det samler sig. Tilsæt smør i små stykker og rør, til det smelter sammen til en glat blank ganache.
Samle og pynt tærterne
Fyld chokoladeganachen i en sprøjtepose og fyld tærterne til kanten med ganache. Ryst eventuelt tærten for at udjævne overfladen. Stil tærterne på køl i minimum 30 minutter, til ganachen har sat sig. Herefter kan du sprøjte marengs på tærterne. Vent med at brænde marengsen til du er klar til at servere dem.
Lav tærterne forud
Disse chokoladetærter er rigtig gode, hvis du vil servere en dessert, som kan forberedes i god tid. Du kan sagtens bage tærtebundene op til en uge i forvejen – bare sørg for at opbevare dem i en lufttæt beholder (eller frys dem i op til tre måneder, hvis du er i ekstra god tid). Den italienske marengs kan forberedes dagen før eller et par dage i forvejen. Fyld den i en sprøjtepose med den ønskede tylle, og opbevar den i køleskabet, klar til brug.
Chokoladeganachen er bedst at lave den samme dag som servering – gerne op til 6 timer før. Fyld ganachen i dine forberedte tærteforme og lad det sætte sig i et køligt rum eller i køleskabet.
Den italienske marengs er utroligt stabil, så du kan roligt sprøjte den på tærterne et par timer før servering. Men hold lige brænderen i ro, indtil det magiske øjeblik, hvor dine chokoladetærter skal imponere dine gæster. På den måde får du den perfekte kombination af smag og tekstur, og du kan nyde en lækker dessertoplevelse, uden at stresse rundt i sidste øjeblik.

Små chokoladetærter med brændt marengs
Udstyr (indeholder reklame)
- Perforeret tærteringe
- Perforeret silikonemåtte
- Stjernetylle
Ingredienser
Mørdej:
- 40 g flormelis
- 50 g koldt smør
- 1 knivspids salt
- 120-130 g mel
- 30 g æg*
Mørk chokolade ganache:
- 150 g god mørk chokolade
- 120 ml piskefløde
- 20 g smør
Italiensk marengs:
- 1/4 portion af min italiensk marengs opskrift
Fremgangsmåde
Mørdej:
- Kan laves 1 uge forud eller 3 måneder forud hvis de fryses.
- Kom flormelis og koldt smør skåret i små stykker i en skål. Tilsæt salt, mel og æg og ælt dejen sammen indtil du får en glat mørdej.40 g flormelis, 50 g koldt smør, 1 knivspids salt, 120-130 g mel, 30 g æg*
- Form mørdejen som en kugle og rul den ud til 3 mm tykkelse imellem to stykker bagepapir. Kom mørdejen på køl (30 min i køleskab eller 15 min i fryser).
- Fjern det øverste lag bagepapir og udstik 6 tærter med perforerede tærteringe på cirka Ø6,5 cm. Placer tærteringe med bund på en perforeret bagemåtte på en perforeret bageplade eller en rist (se alternativer i noter). Rul resten af mørdejen ud igen og skær lange smalle strimler, som kan bruges til kant. Placer dem langs indersiden af tærteringen og pres enderne godt sammen.
- Bag tærterne ved 200 grader (alm. ovn) i 10-12 minutter, til de er gyldne.
Mørk chokolade ganache:
- Bør laves på dagen for servering.
- Hak chokoladen groft (eller brug chokoladepoletter) og kom den i en skål. Opvarm piskefløde til lige under kogepunktet i en lille gryde og hæld den over chokoladen. Lad det trække i et par minutter og rør så rundt med dejskraber, til det samler sig. Tilsæt smør i små stykker og rør, til du får en helt glat ganache.150 g god mørk chokolade, 120 ml piskefløde, 20 g smør
- Fyld ganachen i en sprøjtepose og klip et mellemstort hul. Sprøjt ganache i tærterne op til kanten. Ryst tærterne for at ganachen fordeler sig helt. Stil tærterne på køl i minimum 30 minutter inden der sprøjtes marengs på.
Italiensk marengs:
- Kan laves op til et par dage i forvejen.
- Lav italiensk marengs efter anvisning i min opskrift. Fyld marengsen i en sprøjtepose med ønsket tylle og sprøjt den på tærterne, når ganachen har sat sig.1/4 portion af min italiensk marengs opskrift
- Brænd marengsen lige inden servering.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar